Naujam merginų duetui jau prigijo skandalisčių vardas (papildyta)

Tai – visai kitas pasaulis. Taip lietuviškąją popsceną vadina naujos grupės „Mochito“ narės Gabija Sruogiūtė (20 m.) ir Justina Jančiauskaitė (21 m.). Jų vaizdo klipas su „dainuojančiomis krūtimis“ sukėlė apkalbų audrą. Dainininkės įsitikinusios – vien geru balsu ir gražiu kūnu Lietuvoje nieko nenustebinsi. Bet norėdamos išpopuliarėti jos griebėsi, atrodo, neoriginalios idėjos ir vėl sukėlė apkalbų.

Grupės "Mochito" narės G.Sruogiūtė (kairėje) ir J.Jančiauskaitė nusiteikusios kaip reikiant įaudrinti publiką.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Grupės "Mochito" narės G.Sruogiūtė (kairėje) ir J.Jančiauskaitė nusiteikusios kaip reikiant įaudrinti publiką.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Oct 18, 2013, 6:40 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:13 AM

Debiutui muzikos padangėje Gabija ir Justina kruopščiai rengėsi dvejus metus. Jos ryžosi padaryti net tai, dėl ko gali būti pasmerktos.

Iki tol viena kitos nepažinojusios merginos susitiko per vieną dainininkų atranką Klaipėdoje. Jas sujungė bendra svajonė – sužibėti didžiojoje scenoje, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".

Dėl šios svajonės Justina net pamiršo planus studijuoti Vilniuje ir iš Marijampolės persikėlė gyventi į uostamiestį.

Psichologijos mokslus Klaipėdos universitete kremtanti Gabija įsitikinusi, kad skandalistės įvaizdis jos būsimajai profesinei karjerai nepakenks.

Abi atlikėjos sutartinai tvirtino – scenoje ir gyvenime jos skiriasi tarsi diena ir naktis.

– Kada supratote, kad savo ateitį norite sieti su muzika?

Gabija: Viskas prasidėjo daug seniau, nei išėjo pirmasis mūsų vaizdo klipas. Mokydamasi mokykloje dainavau vaikų popchore „Mes“, vėliau lankiau dainavimo pamokas pas muzikos mokytoją Vidą Auglienę, galiausiai grojau gitara ir dainavau Lino Švirino studijoje „Grock“.

Dainuoti scenoje buvo mano vaikystės svajonė, o laimėjus atlikėjų atranką ji išsipildė.

Justina: Būdama penkerių pradėjau lankyti vaikų chorą, vadovaujamą Laimos Lapkauskaitės.

Po poros metų mečiausi į dailę, bet noras dainuoti neužgeso.

Tėvai net buvo nupirkę koncertinę įrangą, mikrofoną, neišleisdavau jo iš rankų mažiausiai po dvi valandas per dieną.

Tačiau buvau labai kukli, užsisklendusi savyje, tik vyresnėse mokyklos klasėse ėmiau drąsiau reikštis.

Baigusi mokyklą jau buvau nutarusi vykti studijuoti į Vilnių, bet mieste netyčia pamačiau skelbimą apie Klaipėdoje rengiamą atlikėjų atranką. Ir štai aš čia.

– Pirmasis grupės singlas vadinasi „Be stabdžių“. Rodos, esate nusiteikusios kaip reikiant įaudrinti publiką.

Vaizdo klipe išdrįsote pasibučiuoti, o kai kurie plakatai sukelia dviprasmiškų minčių.

Justina: Nenorėjome būti dar vienos lėlytės. Kol esame jaunos, reikia daryti viską, ko norisi. Paskui bus kitokių reikalų.

Gabija: Tai tikrai nėra erotinės fotosesijos, veikiau humoras, švelni provokacija.

– Ar būsimai psichologei neatrodo, kad tai, kas dabar kelia juoką, ateityje gali tapti kliūtimi siekiant profesinės karjeros?

Gabija: Lietuva – konservatyvi šalis, žmonių požiūris į daugelį dalykų ribotas, bet iki tol, kol baigsiu magistro studijas, galbūt jie taps tolerantiškesni.

– Ar išsišokti netradiciniu elgesiu yra vienintelis būdas būti pastebėtam?

Gabija: Ir gražiai atrodyti, ir gerai dainuoti sugeba daug žmonių. Norint pasiekti populiarumą, reikia imtis išskirtinių iššūkių. Nemanau, kad tai, ką darome mes, Lietuvoje daro kas nors kitas.

– Bet idėja vaizdo klipe rodyti „dainuojančias krūtis“ nėra originali. Tai dar 2004 metais padarė kanadiečių roko grupė „Death From Above 1979“ savo vaizdo klipe „Sexy Results“.

Justina: Mes to klipo nematėme ir jo nekopijavome.

Gabija: Pas mus prigijęs posakis „dainuoja papais“. Šiame klipe ir parodėme „dainuojančias krūtis“. Nesiekėme pasišaipyti iš kai kurių grupių. Demonstruoti nuogą kūną irgi nebuvo mūsų tikslas.

Norėjome priversti žmones nusišypsoti. Manau, kad mums pavyko.

– Tačiau pasirodžius jūsų klipui sulaukėte ne tik teigiamų atsiliepimų?

Justina: Kad ir ką darytum, visada atsiras žmonių, kuriems viskas blogai. Lieka tik nekreipti dėmesio ir daryti tai, ką nori.

– Ar jūsų norai turi ribas?

Justina: Be abejonės. Minėtame klipe rodoma nuoga krūtinė nėra vienos iš mudviejų.

Gabija: Mes skandalą kuriame muzika, kiti – asmeniniu gyvenimu.

– Kaip artimiausi žmonės vertina jūsų išsišokimus?

Justina: Mama supranta, kad tai – pramogų pasaulis. Jeigu mus pamatė klipe besibučiuojančias, tai nereiškia, kad taip elgiamės kasdien.

Mama žino, kad būti scenoje – mano svajonė. Ji išleido mane į Klaipėdą, o dabar padeda, kada tik prireikia. Tėtis mano veiklą vertina skeptiškiau.

Gabija: Mano širdies draugas – krepšininkas, jo veikla susijusi su populiarumu, kelionėmis, todėl mes vienas kitą gerai suprantame.

Meilė iš to ir susideda – iš palaikymo ir supratimo. Aš tai gaunu. O dėl bučinių gal ir pavydi truputį. (Kvatoja.)

Su tėvais bendrauju labai artimai. Kiti tik veržiasi greičiau ištrūkti iš tėvų namų, o aš juose gyvenu ir niekur nenoriu keltis. Ir tėtis, ir mama turi gerą humoro jausmą, į gyvenimą žvelgia su šypsena.

– Internete apstu ir pašaipių, smerkiančių komentarų. Ypač audringai visuomenėje sutinkamos užuominos į netradicinę lytinę orientaciją.

Gabija: Ši situacija, sakyčiau, mums palanki. Kol visuomenę tai glumina, tol mes gyvuojame. Gal ateityje lietuviškoje muzikos padangėje įvykdysime tikrą perversmą?

Justina: Mes norime parodyti, kad kiekvienas turi teisę rinktis, ką nori veikti. Nesvarbu, ką kiti mano. Dažniausiai neigiama reakcija kyla iš pavydo.

– Kai išgarsėjote, draugų ir gerbėjų turbūt gerokai padaugėjo?

Gabija: Atsirenku žmones, su kuriais noriu bendrauti.

Justina: Kai gyvenau Marijampolėje, mūsų kompanijoje buvo gal trisdešimt žmonių – kartu leisdavome savaitgalius, pramogaudavome.

Kai persikėliau į Klaipėdą, draugų sumažėjo, kažkokiu keistu būdu nutrūko bendravimas. Galiausiai išgirdau, kad esu išpuikusi. Liko trys draugai iš viso būrio, bet dabar žinau, kas yra tikri draugai.

– Ar neatrodo, kad dėl populiarumo reikia per daug aukotis?

Justina: Dėl tų komentarų ir apkalbų kyla dar didesnis noras ką nors iškrėsti.

– Akivaizdu, kad tapote ne tik scenos partnerėmis, bet ir artimomis draugėmis. Ar sutikti žmogų, su kuriuo gali susikalbėti ir suprasti be žodžių, – atsitiktinumas?

Gabija: Be abejo, tai likimas.

Justina: Man Gabija iš pradžių atrodė labai pasitikinti savimi, gal net per daug. (Kvatoja.)

Bet kai pažinau ją geriau, pamačiau kitokį žmogų.

Gabija: Esu vienturtė, kai kas sako, kad išlepinta.

Nebuvome visko pertekę, bet man visada buvo stengiamasi suteikti viską, kad augčiau, tobulėčiau.

Justina: Man Gabijos šeima atrodo tobula. Mano tėvai išsiskyrę, manau, kad tai viską pasako. Paauglystėje, kai įvyko skyrybos, patyriau didelę traumą.

Bet dabar viskas gerai – džiaugiuosi, kad abu mano tėvai laimingi su kitais žmonėmis.

– Ar jau svajojate apie šeimą?

Gabija: Norėtųsi gražios šeimos, gero vyro ir, žinoma, vaikų.

Bet pirma reikėtų užsidirbti pinigų, įsigyti būstą. Reikia pačiam gyvenime būti šį tą nuveikus, kitaip ką gero galėsi duoti savo vaikui?

Justina: Jeigu atsirastų tinkamas kandidatas, sutikčiau tekėti jau dabar. Jaučiuosi pakankamai išsišėlusi. Be galo mėgstu gaminti valgį. Būtų smagu, kad turėčiau kam tuos skanėstus ruošti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.