„Senojoje mokykloje“ – greitakalbis reperis iš Nyderlandų

Penktadienį Kaune vyksiančiu vakarėliu prasidės dvi dienas truksianti „Senosios mokyklos“ tarptautinė repo estafetė, kuri šeštadienį persikels į Vilnių. Didžiausiame Lietuvoje hiphopo muzikos renginyje pirmąkart koncertuos svečiai iš Nyderlandų ir Estijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:19 PM

Savaitgalį Lietuvoje svečiuosis visoje Europoje gerbėjų minią kosminiu greičiu auginančios grupės „Da Shogunz“ nariai. Angliškai repuojantys olandai prieš metus išleido debiutinį albumą „From The Top Of The Stack“, kuris buvo itin gerai įvertintas Europos repo mėgėjų.

Penktadienį svečiai pasirodys Kauno naktiniame klube „Gargaras“, o šeštadienį persikels į menų fabriką „Loftas“ Vilniuje. Tiesa, Lietuvoje lankysis tik trys iš šešių grupės narių, tačiau su jais atvyks dar vienas Nyderlandų repo atstovas N’tan.

Dviejuose didžiausiuose šalies miestuose ant scenos bus galima išvysti „Da Shogunz“ branduolį: DJ Propo’88, Corown Da Sensei ir įspūdingu greičiu repuojantį BlabberMouf. Vaikinai ne viename interviu yra pabrėžę, jog jiems didelę įtaką padarė praeito amžiaus devintojo dešimtmečio repo atlikėjai. Tų laikų skambesys lengvai atpažįstamas ir grupės kūriniuose.

Kita svečių delegacija Lietuvos dvimiestį pasieks iš Estijos. Tai – rusakalbių reperių, gyvenančių Taline penketas „Gorq Lana“. Per daugiau negu dešimt veiklos metų šiauriniai kaimynai savo unikalumą įamžino sukurdami pirmąjį Baltijos šalyse hiphopo miuziklą „Inside+Out“.

Be užsieniečių Kaune ir Vilniuje ant scenos lips ir etatiniai „Senosios mokyklos“ „abiturientai“. Tarp jų – daugiau negu dešimtmetį lietuviams pažįstami „Despotin’ Fam“ atstovai. Ant scenos pasirodys ir pavasarį „Paskutinį repo albumą“ išleidęs MC Mesijus su Garo. Prie jų prisijungs nestandartiniais kūriniais nuolat stebinantis Shidlas, kurio paskutinis albumas buvo pavadintas ne ką mažiau skambiai – „Saliami Postmodern“. Anglakalbių reperių skaičių ant scenos padidins ir tradiciniai „Senosios mokyklos“ dalyviai – lietuviai Dee & Kamy. Kartu su jais jau ne pirmą kartą šios vakarėlių serijos renginiuose dalyvaus avangardiškasis Dada ir šiuo metu itin populiarūs „Tie Geresni“.

Po grupių pasirodymo pirmą kartą Lietuvos hiphopo istorijoje Vilniuje įvyks komandinė repo dvikova. Joje dalyvaus 14 reperių – 10 bus atrinkti iš vakarėlyje koncertuojančių grupių, o dar 4 – Faytaz, Adė, Cheka ir Ganjamanas, pakviesti būtent rinktinių kovai.

Atlikėjai, padalinti į dvi komandas, varžysis estafetės principu – vienas po kito atlikdami savo kūrinius ant jiems iš anksto nežinomų instrumentalų. Vakarėlio pabaigoje paaiškės, kuri septyniukė stipresnė.

Tuo, jog „Senosios mokyklos“ vakarėlis ne veltui šį kartą pavadintas „Tarptautine estafete”, galite įsitikinti pažiūrėję vakarėlio anonsą. Jame, kartu su lietuviais nusifilmavo ir greitakalbis BlabberMouf iš Nyderlandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.