Į sceną grįžę „Suicide DJs“ - apie gerbėjus, naują būgnininkę ir girtus baltarusius

Jau šį penktadienį, spalio 25 dieną, į sceną oficialiai grįžta jaunimo numylėtiniai „Suicide DJs“. Tądien menų fabrike „Loftas“ jie surengs „Juodo kapišono“ koncertą, kuriame pristatys naujausią grupės singlą bei pakvies žiūrovus prisiminti visus didžiausius grupės hitus. Spalio 26 dieną, šeštadienį, viskas persikels į Kauno “Gargarą”. Atėjusiems į koncertą su "kapišonu" įėjimas bus gerokai pigesnis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:15 PM

Pristatome interviu po pertraukos su grupės lyderiu režisieriumi, muzikantu ir aktoriumi Vidu Bareikiu, grupės klavišininku Mindaugu Balčiūnu ir nauja smarkia būgnininke Rasa Vaštakaite.

- Vidai, pirma mintis atsibudus šiandien ryte...

Vidas: Kur aš?

Mindaugas: Kiek klavišinių šiandien turėsiu pasiimti su savimi...

- Kodėl sugalvojote sugrįžti į sceną?

Vidas: Tik laiko intervalas parodė, kaip pasiilgome vienas kito, energijos ir laiko kartu.

Mindaugas: Niekada nebuvau abejingas grupės idėjai. Pasiilgau tų laikų, kai vyko teatrališkai nutrūktgalviška veikla. Tad sulaukęs Vido skambučio iškart sutikau grįžti prie kūrybos.

- Kas įvyko per tuos kelis metus, kai nekoncertavote?

Vidas: Aš tapau režisieriumi, Ainis tapo geriausiu jaunu Lietuvos aktoriumi, Pranas surado vidinę ramybę, Mindaugas tapo magnatu, nauja mūsų būgnininkė Rasa atrado „Suicide DJs“, o mes ją.

- Nauja būgnininkė? Papasakok plačiau.

Vidas: Taip, ji – Rasa Vaštakaitė. Grupės vyrų subjektyvia nuomone, Rasa yra ritmiškiausia ir seksualiausia būgnininkė. Labai džiaugiamės, kad ji prie mūsų prisijungė.

Mindaugas: Beje, į repeticijas ji važinėja stilingu dviračiu.

- Rasa, kaip tau pačiai „Suicide DJs“?

Rasa: Vido ir Ainio energijos sprogimai per koncertus – žiauriai įkvepia. Ateity noriu ir pati daugiau „pasproginėti“.

- Ar manote, kad jūsų gerbėjai liko ištikimi?

Vidas: Pirmieji koncertai parodė, kad taip. Kurie tiki, tie neišduoda.

Rasa: Per koncertus „Vasaros Terasoje“ ir „Kaštone“ supratau, kokią didelę ir išsiilgusią publiką turi „Suicide DJs“! Abu koncertai buvo nerealūs, visi kartu dainavo ir „tūsino“.

- Kokios muzikos patys klausotės?

Vidas: Po pertraukos pastebėjome, kad senesniuose mūsų kūriniuose galima išgirsti ir hiphopo, ir polkutę, ir hardkoro, ir svingo. Panašiai yra ir su mūsų klausoma muzika – klausome visko ir daug.

Mindaugas: Tikrai taip... Dabar pas mane sukasi Stevie Wonderis, Amy Winehouse, M. J.,„AC/DC, „Depeche Mode“, Chromeo, „Röyksopp“, Dub FX ir kt. Galėčiau ilgai vardinti. Nors daugiausiai klausau džiazo, hiphopo, klasikos.

- Kam atsinaujinę skirsite daugiausiai dėmesio?

Vidas: Be abejonės, gyvo garso koncertams – kiekvienas grupės narys jau sugalvojo, kurį automobilio modelį pirks, kai vėl būsime garsūs ir turtingi.

- Kurioje situacijoje „Suicide DJs“ buvo arčiausiai mirties?

Vidas: Baltarusijoje, Baranovičių miestelyje. Tai buvo visų „Nirvanos“ koncertų reinkarnacija viename. Grojome ketvirtą valandą ryto, priešais 50 girtų baltarusių „jaunuolių“ vienoje miestelio biliardinėje. Be apsaugos. Be scenos. Su daug garso. Ties koncerto viduriu vienas „jaunuolis“ su visa garso sistema nugriuvo. Koncertą tęsėme su viena kolonėle.

"Suicide DJs" nario V.Bareikio kvietimas į koncertus:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.