Prestižinis „Mercury“ muzikos apdovanojimas – atlikėjui J.Blake'ui

Geriausias per dvylika mėnesių išleistas britų ir airių muzikos albumas – atlikėjo Jameso Blake'o „Overgrown“. Tai vėlų trečiadienio vakarą paskelbta Londone, kur tradiciškai įteiktas prestižinis „Mercury“ muzikos apdovanojimas. 25-erių artistas, kurį jau mėginta prisivilioti koncertuoti ir Lietuvoje, itin vertinamą muzikos apdovanojimą „nuskynė“ antruoju savo albumu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-31 00:17, atnaujinta 2018-02-20 17:24

Vienas įdomiausių jaunų pastarųjų keleto metų atlikėjų iš Didžiosios Britanijos savo naujausiame albume derina elektroninės muzikos, hiphopo ir soulo elementus.

Užpernai išleistas jo debiutinis albumas taip pat pretendavo į „Mercury“ apdovanojimą – tada Jamesas nusileido scenos senbuvei PJ Harvey.

Nėra paslaptis, kad J.Blake'as šiais metais buvo kviečiamas ir į Lietuvą – buvo įtrauktas į festivalio „Loftas Fest“ rengėjų planus, tačiau derybos nutrūko, jau beveik susitarus dėl pasirodymo.

Albumas „Overgrown“ Didžiosios Britanijos „topuose“ pasiekė aštuntąją vietą ir kol kas šioje šalyje parduotas 28 tūkstančių egzempliorių tiražu. Neabejojama, kad po šio laimėjimo įrašas sulauks daugiau publikos dėmesio – taip nutinka su visais „Mercury“ laimėjusiais muzikos įrašais.

Laimėta „Mercury“ statulėlė ir 20 tūkst. svarų sterlingų – kol kas ryškiausias J.Blake'o pasiekimas.

Nuo 1992-ųjų kasmet teikiamo „Mercury“ apdovanojimo laureatą renka muzikantai ir kritikai. Į prizą gali pretenduoti tik britų ir airių atlikėjai. Apdovanojimas skiriamas už geriausią metų albumą, vertinama tik jame skambanti muzika.

J.Blake'o pergalė – kiek netikėta. Šįmet lažybų bendrovės apdovanojimų favorite laikė jauną dainininkę Laurą Mvulą. Antroje vietoje pagal palankias prognozes buvo šokių muzikos duetas „Disclosure“, trečioje – roko grupė „Foals“. Ketvirtoje – po dešimties metų pertraukos šįmet sugrįžimu į muzikos pasaulį nustebinęs roko veteranas Davidas Bowie.

Pastarasis, kaip ir buvo spėjama, į ceremoniją neatvyko. Sausį karjerą atgaivinęs atlikėjas nesirodo viešumoje ir nekoncertuoja.

Pernai „Mercury“ apdovanojimą laimėjo grupė „Alt-J“.

Tarp kitų ankstesnių metų ceremonijos laureatų – dukart prizą laimėjusi PJ Harvey, „Antony & The Johnsons”, “Primal Scream“, „Suede“, „Portishead“, „Pulp“, „Franz Ferdinand“, „Arctic Monkeys“ ir kiti garsūs atlikėjai.

Visas šių metų „Mercury“ pretendentų sąrašas: Davidas Bowie - „The Next Day“, „Foals“ - „Holy Fire“, Laura Mvula - „Sing To The Moon“, „Villagers“ - „Awayland“, „Arctic Monkeys“ - „AM“, Jake'as Buggas - „Jake Bugg“, „Disclosure“ - „Settle“, Laura Marling - „Once I Was An Eagle“, Jonas Hopkinsas - „Immunity“, „Savages“ - „Silence Yourself“, „Rudimental“ - „Home“, Jamesas Blake'as - „Overgrown“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.