Albumo apžvalga. „Liūdni slibinai“ „Imkit mane ir klausykit“

"Nėra blogiau už dainuojantį aktorių", - tokių nuomonių muzikantų ratuose galima išgirsti dažnai, kaip ir anekdotų apie bardus, nemokančius susiderinti gitaros. Aktorių trijulė "Liūdni slibinai", šįmet M.A.M.A. ceremonijoje pelniusi Metų grupės titulą, atsidūrė daugybės panašių juokelių taikinyje - tik ar jie pagrįsti?

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 31, 2013, 9:33 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:37 PM

Daugelis save labai rimtai vertinančių muzikantų, tiesą sakant, su pavydu (baltu ar juodu - jų reikalas) žiūri į tai, ką koncertų salėse išdirbinėja "Liūdni slibinai". Pasirodymų - daugybė, bilietai - parduodami, festivaliuose ši grupė visada sulaukia kone daugiausia plojimų.

Neseniai "Liūdni slibinai" dviem koncertais Vilniuje, į kuriuos parduoti visi bilietai, atšventė savo penktąjį gimtadienį - ta proga internetu nemokamai galima atsisiųsti šį, trečiąjį grupės albumą.

Jei jau ir dviejuose ankstesniuose grupės diskuose ženklią dalį sudarė kūriniai žinomų Lietuvos poetų tekstais, šį kartą taip yra sukurti visi 14 kūrinių, kurių nemažai jau yra išbandyti koncertuose.

Po "Liūdnų slibinų" skalpeliu - Kristijonas Donelaitis, Justinas Marcinkevičius, Salomėja Nėris, Marcelijus Martinaitis ir kiti. "Metus" ar "Anykščių šilelį", pasirodo, galima ne tik deklamuoti prie lentos, bet ir dainuoti.

Kai kur tai kvepia linksma parodija - K.Donelaičio "Pavasario linksmybes" taip perteikti, kaip tai daro "slibinų" trijulė, kai kam galbūt net atrodys kiek šventvagiška. Bet tie, kurie "Liūdnus slibinus" nurašo kaip "agitbrigadą", turėtų atsipeikėti - tiek "Kas tas paslaptis suprastų" pagal Maironio eiles, tiek "Žiemos pasaka" pagal Henriko Radausko tekstą, tiek daugelis kitų čia skambančių kūrinių neturi jokio komiško efekto. Na, nebent klausydamiesi aktoriaus Dominyko Vaitiekūno balso, įsivaizduojate jo grimasas iš televizijos - bet čia jau nieko nepadarysi.

Taip, jie ir nesistengia būti įmantrūs muzikine prasme - paprastos, jaukumą kuriančios aranžuotės ir balsai, kuriuose yra netobulumų, bet tai ir yra dalis grupės žavesio. Matant, kaip į "Liūdnų slibinų" koncertus žiūrovai plūsta visomis šeimomis, tampa aišku - grupė atrado formulę, kaip dainuojamąją poeziją publikai nešti be snobizmo ir draugiškai. Kol kiti menininkai susireikšminę stovi ant pjedestalo, "Liūdni slibinai" padarė taip, kad vertas dėmesio poetų eiles įsimintų minia žmonių, kurie kitomis aplinkybėmis to tikrai nepadarytų. Ir vien už tai nusipelno "bravo".

Įvertinimas - 8 iš 10.

"Liūdnų slibinų" dainuojamas "Anykščių šilelis":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.