Siautulingą Heloviną surengęs V.Diawara: „Ši šventė - nelietuviška, bet švęsti ją - smagu“

„Didžiausias Helovinas mieste“, - taip buvo pristatomas ketvirtadienio vakarą sostinės menų fabrike „Loftas“ surengtas šventinis vakarėlis. Publiką čia linksmino Jurgio Didžiulio grupė TWNKL ir belgas Stereo Express, susirinkę žiūrovai davė laisvę savo fantazijai ir vienai nakčiai virto šiurpinančiomis pamėklėmis, o „Lofto“ šeimininkas Viktoras Diawara prisipažino – nors ši šventė ir nėra tradicinė lietuviams, švęsti ją – pašėlusiai smagu.

Helovino linksmybėse - ir politikos aktualijų atspindžiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Helovino linksmybėse - ir politikos aktualijų atspindžiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 1, 2013, 1:17 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:34 PM

Iš keltų švenčių kilusi Helovino tradicija jau prigijo ir Lietuvoje. Daugelis šalies klubų ketvirtadienio vakarą kvietė persirengti ir viliojo lankytojus šiurpą keliančia programa. Jie jau pajuto, kad Helovinas tampa papildomu masalu pramogų ištroškusiems miestiečiams.

Vilniuje įsikūrusio menų fabriko „Loftas” šeimininkas Viktoras Diawara – ne išimtis. Helovinišką programą savo klube publikai paruošęs muzikantas sako, kad ilgai atsispyrė Helovino virusui. Tačiau klubų publika šią šventę pamėgo.

„Nebuvau pripratęs švęsti Helovino. Tiesiog taip susiklostė. Malyje, kuriame augau, šitos šventės niekas nežino. Nėra jokio įpročio ją švęsti.

Pirmą kartą apie Heloviną išgirdau, kai mokiausi Vasario 16osios gimnazijoje Vokietijoje. Ten ją aktyviai švęsdavo Amerikos lietuvių šeimų vaikai.

Pamačiau, kad visai smagu. Kartą nusišypsojo laimė Heloviną švęsti Los Andžele – išvydau, kaip įspūdinga tai gali būti. Be to, šią šventę mėgsta mano bendražygė Erica Jennings“, - šypsojosi Viktoras.

Grupės „Skamp“ muzikantas ketvirtadienį atsidavė grimo specialistams, kurie jį pavertė šiurpoku velniu.

„Lofte” Heloviną švenčiame jau trečius metus, publika ateina pasipuošusi, tai įpareigoja pasistengti ir mus. Praeityje aš esu persirengęs ir gitaristu Jimi Hendrixu, ir mirusiu policininku. Tikrai ką nors sugalvosiu ir šį kartą.

Kasmet vampyrų ir raganų - vis daugiau. Žmonės pamėgo mintį, kad kartą per metus gali persirengti ir atsipalaidavę kvailioti, nesvarbu, koks jų darbas ar padėtis visuomenėje.

„Loftui” tai ypač tinka, nes nuo veiklos pradžios mums labiausiai pavyksta teminiai vakarėliai. Persirengusi publika yra svarbi viso to veiksmo dalis. Kita vertus, tai nėra būtina kiekvienam. Svarbiausia – gera nuotaika, tada visi jausis gerai“, - svarstė V.Diawara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.