M.Levickis Azijoje: rūpesčiai dėl garderobo, pažintis su prezidentu ir raginimai suliesėti

Martyno Levickio grojamos melodijos peržengė Europos ribas. Savaitgalį lietuvių akordeonininkas į savo namus Londone grįžo po beveik tris savaites trukusios kelionės po keturias Azijos šalis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 4, 2013, 1:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:10 PM

Su jaunu muzikantu iš Lietuvos sutartį pasirašiusi leidykla „Decca Classics” toliau rodo, kad pažadai populiarinti jį tarptautinėje rinkoje nebuvo tik tušti žodžiai.

Pristatydamas albumą „Martynas”, kuris britų klasikinės muzikos populiariausių albumų sąrašuose šią vasarą pasiekė pirmąją vietą, Martynas apsilankė Honkonge, Japonijoje, Singapūre ir Pietų Korėjoje, rašo "Lietuvos rytas".

Pirmą kartą gyvenime suvalgytas šviežias krabas ir pažintis su valstybės prezidentu – Martynas iš šios kelionės parsivežė daugybę įspūdžių, taip pat viltį, kad šis vizitas Azijos šalyse nėra paskutinis.

Kelionė kupina darbų

23 metų muzikantas jau gali įsivaizduoti, kokia įtempta yra muzikos garsenybių dienotvarkė. Jis pramogų pasaulyje dar palyginti žalias, tačiau per kelionę neturėjo daug laiko pramogoms.

„Kiekvieną dieną – dešimt interviu televizijos kanalams, naujienų portalams, spaudai. Kiekvienam atskirai ir tam tikru suderintu laiku. Man pakalbėti patinka, bet pašonėje visada įrašų kompanijos atstovai, kurie neleisdavo viršyti sutarto laiko. Vienas interviu – nuo 15 iki 45 minučių. Ir, žinoma, Azijoje viskas labai punktualiai.

Kitas darbas – pristatyti albumą gyvai. Grojau daugybę kartų vadinamuosiuose „showcase” – pasirodymuose, kurie skirti tik koncertų rengėjams, prodiuseriams, kritikams ir žurnalistams”, – pasakojo Martynas.

Vaikščiodamas po parduotuves Martynas rado tokių, kuriose jo kompaktinėmis plokštelėmis nukrautas visas didelis stendas.

Vilčių su milžiniška Azijos rinka M.Levickio leidėjai sieja daug, bet jis neskuba džiūgauti.

„Reikia sulaukti tikrų rezultatų, tada bus galima džiaugtis. Tuomet gal atsiras ir azarto. Kol kas dirbu savo darbą ir tikiuosi, kad mano grojimas žmones sudomins.

Galimybių daug, dėl to ir dirbame, bet tas galimybes dar reikia pagauti”, – atsargiai kalbėjo muzikantas.

Plojo ir prezidentas

Kiekvienoje šalyje Martynui buvo parinkta skirtinga strategija. Vienur dėmesys buvo sutelktas į pasirodymus rytinėse TV laidose, kitur – į labdaros renginius ar pasirodymus neįprastose vietose.

Honkonge muzikantas, filmuojamas kamerų, grojo gatvėje ir išskirtinėse miesto vietose.

Seule, Tokijuje ir Singapūre jis pasirodė madingo tarptautinio formato „Yellow Lounge” koncertuose. Jų esmė – klasikinė muzika, skambanti naktiniuose klubuose per galingą įgarsinimo sistemą. Tokie vakarėliai labai populiarūs Berlyne ir kituose Vakarų Europos didmiesčiuose, jų virusas pasiekė ir Aziją.

Vienas įspūdingiausių pasirodymų Martyno laukė Singapūre – čia jis grojo TV labdaros renginyje, kurį globoja šalies prezidentas Tony Tanas.

„Po koncerto teko su juo susipažinti ir pabendrauti, tas renginys sulaukė daug visuomenės dėmesio. Visur esu pristatomas kaip muzikantas iš Lietuvos. Esu laimingas galėdamas savo šalį pristatyti taip plačiai.

Dauguma įrašų kompanijos darbuotojų, su kuriais bendrauju, jau yra išmokę nemažai lietuviškų žodžių – argi ne nuostabu?” – juokėsi Martynas, Singapūre susipažinęs ne tik su prezidentu, bet ir garsiu britų popmuzikos dainininku Ricku Astley.

Kinė patarė suliesėti

Aukščiausia pramogų verslo lyga turi savo taisykles – per šią kelionę M.Levickis suprato, kad yra dar daug dalykų, prie kurių jam teks priprasti.

Kelionėse jis sutinka žmonių, iš kurių gauna žinių ne tik apie muzikos verslą, bet ir apie gyvenimą, kasdienybę, žinomo žmogaus elgesį ne tik scenoje, bet ir laisvalaikiu.

„Prisipažinsiu: nesu pratęs turėti asistentų, kurie neša mano instrumentus, kiekvieną rytą ant savo veido gauti dozę pudros. Nesu pratęs, kad viešųjų ryšių specialistai patartų, ką rengtis ne tik per koncertą, bet ir laisvalaikiu. Vis dažniau girdžiu, kad negaliu nuolat vilkėti tų pačių drabužių, nes turiu nuolat atrodyti naujai.

Kinė viešųjų ryšių vadybininkė net mestelėjo frazę, kad man reikėtų laikytis dietos. Linksma. Bet šiaip viskas taip pat kaip ir Didžiojoje Britanijoje ar Vokietijoje – toliau groju muziką, po koncertų šnekučiuojuosi su klausytojais, pasirašau ant albumų viršelių”, – pasakojo Martynas.

Laisvo laiko Azijoje Martynas turėjo labai nedaug, bet Singapūre spėjo nueiti į paplūdimį ir aplankyti studijos „Universal” parką – diena atrakcionuose prabėgo greitai.

Honkonge muzikantas apsilankė „Madame Tussauds” vaškinių figūrų muziejuje. Fotografuodamasis šalia vaškinių karalienės Elizabeth II ir princo Philipo Martynas juokavo, kad pagaliau su jais susitiko.

„Ryškiausias laisvalaikio įspūdis vis dėlto buvo vietos maistas, kuris manęs pernelyg nežavėjo. Tokijuje buvo neblogai – man patinka japonų virtuvė. Bet Singapūre maistas nedžiugino, nors ten pirmą kartą gyvenime paragavau šviežio krabo”, – juokėsi M.Levickis.

Juokino gaisrininkų uolumas

Ne vienoje didelėje scenoje jėgas jau išbandęs Martynas šį rudenį turėjo pasirodyti prestižinėje „Royal Albert Hall” salėje Londone, tačiau dėl kilusio gaisro publika buvo evakuota, o koncertas atšauktas.

„Man buvo juokinga. Labiau liūdėjo mano komanda, nes į tą koncertą dėta daug vilčių. Patekti į šios salės atlikėjų sąrašą buvo labai nelengva.

Kai vyko evakuacija ir pamačiau gaisrinininkų automobilius, norėjosi lipti ant jų stogo ir groti žmonėms, apsupusiems pastatą.

Gaila, kad abu mano akordeonai buvo viduje. Tai vertė nerimauti, bet viskas baigėsi gerai.

Visa ši istorija yra britiškas nesusipratimas – sveikatos ir saugumo taisyklės čia labai griežtos. Kai pradeda rūkti vienas kompiuterio laidas rūsyje, reikia evakuoti visą pastatą ir iškviesti keletą brigadų. Štai šito Jungtinėje Karalystėje vis dar nesuprantu”, – teigė Martynas.

Vakarų Europą, JAV, Aziją dėl karjeros reikalų šiais metais aplankęs Martynas jau laukia gruodžio, kai sugrįš į Lietuvą.

„Pasiilgau ir savo artimųjų, ir gimtojo krašto. Kalėdų laikotarpiu turėsiu daug pasirodymų – kasdien po koncertą ar du. Bet sausį tikiuosi atsipūsti”, – sakė muzikantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.