Muzikos leidėjas - apie teismo išteisintą prodiuserį M.Tylą: „Jis vagia idėjas“

Dviejų žinomų Lietuvos pramogų verslo vyrų ginčas neblėsta. Elektroninės muzikos leidėjas Vidmantas Čepkauskas - Vidis dar 2011-aisiais kreipėsi į teismą, siekdamas uždrausti muzikos atlikėjų prodiuseriui Martynui Tylai naudoti interneto svetainės adresą silenceagency.com. Motyvas - „Silence" vadinasi žinoma V.Čepkausko įkurta muzikos agentūra, vienijanti elektroninės muzikos kūrėjus. Prieš kelias dienas jau antras teismas pateikė nutartį, palankią M.Tylai, tačiau V.Čepkauskas neketina nusileisti ir žada sprendimą skųsti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 6, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:46 PM

Ginčas įsiplieskė prieš dvejus metus. V.Čepkauskui užkliuvo M.Tylos įregistruota ir atidaryta interneto svetainė, kurioje šio agentūra vadinama „Silence Agency“. Vidmanto nuomone, tai gali klaidinti publiką ir verslo partnerius, nes tiek jo, tiek M.Tylos įstaigų veikla susijusi su muzika.

„Pirmą kartą gyvenime teko paduoti ieškinį teismui. Ir ne dėl ko nors, o dėl savo „vaiko“, dėl ženklo „Silence“, kuris yra mano registruotas Valstybiniame patentų biure - kaip prekės ženklas leidybos, laisvalaikio ir pramogų srityje.

Trumpai apie reikalą. Mūsų tėvynėje atsirado vienas pramogų verslo šulas, kuris šių metų pradžioje sukūrė atlikėjų agentūrą „Silence Agency“. Jis puikiai informuotas apie mano veiklą, užsakinėja darbus pas mano kolegas „Silence“ muzikos prodiuserius, viską puikiai supranta", - tvirtino V.Čepkauskas, po kurio agentūros "Silence" sparnu išgarsėjo Leonas Somovas ir Jazzu, Mario Basanovas, Few Nolder ir kiti žinomi Lietuvos elektroninės muzikos atlikėjai.

Sashos Songo, Donato Montvydo, „Pinup Girls“, Monikos Linkytės ir kitų atlikėjų karjera besirūpinantis M.Tyla lrytas.lt tada sakė, jog V.Čepkausko pretenzijos jam atrodo nepagrįstos.

„Panaudojau žodį „Silence“, nes angliškai jis reiškia „tyla“. Taigi - „Tylos agentūra“. Mano pavardė tokia. Aš nuo 1996 metų dalyvauju įvairiuose pramogų verslo renginiuose užsienyje. Užsieniečiai mane vadina „misteriu Silence“, taip jiems lengviau prisiminti pavardę.

Užsienyje yra daugybė atlikėjų, įmonių, agentūrų, kurių pavadinimuose gali būti šis žodis. Gal Vidmantas ir jas nori uždrausti?“ - stebėjosi M.Tyla.

Gražiuoju susitarti vyrams nepavyko - byla atsidūrė teisme. Vilniaus apygardos teismo sprendimas, priimtas pernai balandį, buvo palankus M.Tylai.

V.Čepkauskas sprendimą apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Šio nutartis, priimta spalio 31-ąją, taip pat palanki M.Tylai.

V.Čepkauskas nėra nusiteikęs nusileisti. Muzikos leidėjas, didžėjus ir atlikėjas portalui lrytas.lt sakė, kad būtinai pasinaudos teise apskųsti sprendimą Aukščiausiajam teismui.

„Dar nemačiau tos nutarties, nė nežinau, kodėl mano advokatai man dar jos nepersiuntė, o Martynas ja jau džiaugiasi.

Tai - dar ne pabaiga. Yra Aukščiausiasis teismas, ginčas dar neišspręstas, per anksti jam tas nutartis kitiems rodyti", - sakė V.Čepkauskas.

Žinomas elektroninės muzikos scenos atstovas metė akmenį į teismų daržą.

„Lietuvos teismai, kaip rodo jau antras atvejis, dar nėra kompetentingi spręsti tokias bylas.

Kreipsimės, kur galime. Dar yra ir Europos institucijos. Manau, dar užtruks šis reikalas", - sakė V.Čepkauskas.

Paklaustas, ar ir po dviejų nepalankių teismo sprendimų jaučiasi teisus, jis nusijuokė.

„Aš ir esu teisus. Mano pozicija nesikeičia. Ponas Martynas piktybiškai žiūrėjo į šį reikalą. Mes net bandėme iki teismo su juo išsiaiškinti gražiuoju, kad jis nenaudotų to interneto adreso.

Tačiau jis užsiprašė 15 tūkstančių litų už tą adresą, kurį buvo užregistravęs prieš porą mėnesių. Tai nebuvo logiška. Kas geriau - 15 tūkstančių sumokėti jam į rankas, ar padaryti taip, kad jis negalėtų naudoti to interneto adreso, nes pritaikytos teismo apsaugos priemonės? Man labiau apsimoka bylinėtis, net jei pralaimėčiau teisinį ginčą ir tektų padengti bylinėjimosi išlaidas", - teigė V.Čepkauskas.

Tiesa, svetainė silenceagency.com veikia - ir joje talpinama informacija apie M.Tylos globojamų atlikėjų veiklą.

„Įdomu, kodėl ta svetainė yra. Jos neturėtų būti.

Nusileisti neketinu. Negalima naudotis svetimu įdirbiu ir vardu, ypač tokioje mažoje rinkoje.

Tai tiesiog eilinis "nachališkas" Martyno stiliaus poelgis. Žmogaus, kurio atlikėjai vagia muziką, kuris kaip prodiuseris vagia idėjas. Nėra čia apie ką kalbėti. Čia kaip paimti "žulikėlį" ir aiškinti, kad jis "žulikėlis", - sakė Vidis.

M.Tyla portalui lrytas.lt sakė, kad yra patenkintas teismo sprendimu.

„Aš pasitikiu teismais. Jie jau antrą kartą priėmė teisingą nutartį. Gal tai bus atspirties taškas ir kitiems panašiems atvejams, kai yra reiškiamos nelogiškos pretenzijos.

Per abi instancijas iš Vidmanto man priteista 7350 litų bylinėjimosi išlaidų. Mano teisininkai imsis veiksmų, kad ši suma būtų iš jo išieškota", - žadėjo M.Tyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.