Albumo apžvalga. „Chase & Status“ „Brand New Machine“

Britų duetas "Chase & Status" pernai koncertavo Lietuvos festivalyje "Galapagai" - mačiusieji sako, kad tai buvo vienas geriausių koncertų šalies istorijoje. Perdeda, žinoma, bet yra pakankamai daug priežasčių mėgti šį prodiuserių duetą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-11-08 18:07, atnaujinta 2018-02-20 12:19

Jau dešimt metų festivalių kolonėles drebinantys britai šįkart paskambino turbūt visiems, kas šovė į galvą - albume svečiuojasi keliolika atlikėjų, tarp kurių - reperis Pusha T ir legendinis "disco" muzikos veteranas Nile'as Rodgersas. Be to, nemažai jaunų veidų (Moko, Elli Ingram), kuriems tai - svarbus žingsnelis į kitą muzikos lygą.

Nuo "drum'n'bass" stiliaus kanonais paremtos šokių muzikos karjerą pradėję britai garsėja kietais ritmais ir energija - dažnai dėl to sulaukdami palyginimų tiek su aršiaisiais "The Prodigy".

"Brand New Machine" ("Nauja mašina") pavadinimas lyg ir skelbia, kad turėtume tikėtis naujo radikalaus pokyčio. Nepasakysi, kad taip ir yra.

Kas tikrai akivaizdu - išaugęs dueto susidomėjimas hiphopo kultūra. Albume vieši net keletas išradingų reperių, kas šiek tiek keičia "Chase & Status" muzikinį veidą.

Yra ir nusilenkimų soulo muzikai, dabar madingų prisiminimų apie 1990-ųjų reivo kultūrą, net regio elementų (pavyzdžiui, daina "International").

Ką "Chase & Status" daro, lyg ir akivaizdu. Šiais laikais daugelis kūrėjų privalo nuolat savo meną išrasti iš naujo - muzikos pasiūlos yra tiek daug, kad su dviem iš eilės vienodais albumais gali greitai atsibosti net ištikimiems gerbėjams, jie tik atsidus ir po penkių minučių susiras naujus dievukus.

Ar tai - teisingas kelias, kitas klausimas. Šiame albume "Chase & Status" atrodo pernelyg neįprasti seniesiems, "drum'n'bass" mėgstantiems gerbėjams ir pernelyg eklektiški ir išsibarstę - roko festivalių minioms. Ar nebus taip, kad jie neįtiks niekam? Visko gali būti. Tačiau ambicijų ir polėkio, kurį demonstruoja "Brand New Machine", nenuneigsi - ši mašina tikrai važiuoja nenuspėjamu maršrutu.

Įvertinimas - 8 iš 10.

"Chase & Status" klipas "Lost & Not Found":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.