Pilnoje arenoje grupė „Scorpions“ lietuviams antrą kartą ištarė „sudie“

Grupės „Scorpions" atsisveikinimo koncertas. Kažkur jau girdėta? Tikrai taip. Dar 2010-aisiais apie būsimą išsiskirstymą paskelbę Vokietijos sunkiojo roko veteranai užpernai surengė koncertą "Siemens" arenoje, kuriame Lietuvos publikai ištarė "sudie". Tačiau vieno atsisveikinimo, regis, nepakako – šeštadienio vakarą populiari grupė vėl grojo „Siemens“ arenoje susirinkusiems tūkstančiams žiūrovų. Šįkart, tikinama, tai tikrai paskutinis koncertas Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2013, 9:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:49 AM

Pasitraukti nuo scenos „skorpionams“ vis nepavyksta. Kad paskutinės gastrolės, kuriose grupė atlieka populiariausius per 40 metų parašytus kūrinius, truks ilgai, dar 2011-aisiais "Lietuvos rytui" sakė grupės vokalistas Klausas Meine'as.

Tačiau jau pradėję "atsisveikinti", 2011-aisiais muzikantai išleido albumą "Comeblack", o dabar paruošė ir dar vieną diską, kuris pasirodys 2014-aisiais.

Be to, planuojama akustinių koncertų serija Vokietijoje, kuri įvyks kitais metais. Kitaip tariant, išsiskirstyti "Scorpions" neskuba. Tai, žinoma, nėra taip jau ir svarbu. Lietuvos publika visada mėgo šią grupę, todėl nestebino jau iš anksto pasklidusios žinios, kad šį šeštadienį jau antrame "Scorpions" atsisveikinimo koncerte Vilniaus "Siemens" arena bus artipilnė.

Publikai šeštadienio vakarą surengtas panašus šou į tą, kurį grupė surengė užpernai - koncertas su vaizdo projekcijomis, užuominomis į ilgą "Scorpions" istoriją ir žymiausiais grupės hitais "Wind Of Change" bei "Still Loving You".

Prieš „Scorpions“ pasirodymą į sceną žengė lietuviško roko veteranas – nesenstančias „Hiperbolės“ dainas atliko buvęs pastarosios grupės gitaristas Igoris Berinas su savo grupe.

Iš lietuvių estafetę perėmę vokiečiai demonstruoja, kad atsisveikinti jiems galbūt iš tiesų dar per anksti. Gitaristas Rudolfas Schenkeris – toks pats energingas, kaip ir prieš kelis dešimtmečius, o 65-erių vokalisto K.Meine'o balsui irgi nieko neprikiši.

Į kelionę per savo istoriją pakvietusi grupė sulaukė audringo palaikymo – per tribūnas vilnijantys plojimų cunamiai skamba po kiekvienos dainos. Muzikantai šėlo ant į publiką nusidriekusio podiumo – tai dar labiau sustiprino koncerto įspūdį.

Į Lietuvą atvykusi grupė, kaip jai įprasta, pateikė nemažai pageidavimų. Pavyzdžiui, kiekvienas iš penkių jos narių po Vilnių vežiojamas atskiru automobiliu.

Penkiems grupės nariams prašyta 3 persirengimo kambarių, viename jų įsikūrė grupės lyderis vokalistas K.Meine'as, kituose dvejuose – kiti muzikantai.

Daugybę užkandžių ir gėrimų į užkulisius pristatyti prašę muzikantai pageidavo ir maisto bei alaus kurį jie galėtų išsinešti į viešbutį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?