MTV apdovanojimų šou: muzika, nuogybės ir M.Cyrus provokacijos

Sekmadienio vakarą popmuzikos mėgėjai visame žemyne stebėjo jau tradicija tapusią šventę – MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremoniją. Šį sykį Amsterdame surengtame garsenybių parade netrūko provokuojamų akimirkų. JAV komedijų aktorius Willas Ferrellas publiką linksmino reportažais iš raudonųjų žibintų kvartalo, ceremonijos vedėjas Redfoo šėlo išsirengęs iki trumpikių, o geriausio vaizdo klipo prizo laimėtoja Miley Cyrus scenoje rūkė marihuaną, kaišiojo liežuvį ir dainavo, jai per užpakalį plekšnojant liliputei.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2013, 11:25 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:32 AM

MTV šventė į Amsterdamą priviliojo daugybę muzikos pasaulio garsenybių – ir jos darė viską, kad sukurtų įsimintiną šou.

Ypatingą dėmesio dozę gavo skandalingoji, nuogybėmis ir provokuojamais klipais pastaruoju metu garsėjanti JAV atlikėja Miley Cyrus.

Jai buvo patikėta pradėti renginį – mergina scenoje pasirodė su juodo latekso rūbais apsitempusia lilipute, kuri pasirodymo metu plekšnojo pasilenkusiai Miley per užpakalį.

Po valandos Miley dar kartą pasirodė scenoje – ji tokia populiari, kad ceremonijos rengėjai suteikė galimybę pasirodyti du kartus. Šįkart baltu seksualiu triko pasidabinusi atlikėja sudainavo savo didįjį hitą „Wrecking Ball“.

Miley – ne vienintelė į save atkreipti dėmesį pasiryžusi jauna moteris scenoje. Katy Perry surengė įspūdingą šou – dainuodama kilo į „Ziggodome“ arenos palubę ir suposi ant lynų, vilkėdama sidabru spindintį kostiumą.

Rokeriai „Kings Of Leon“ surengė pasirodymą, kurio metu muzikantus atidengė kylantis kupolas, o dainininkas Robinas Thicke dainavo kartu su skandalinga atlikėja iš Australijos Iggy Azalea.

Bruno Marsas dainavo, ekrane slenkant kelių dešimtmečių senumo laikus primenantiems vaizdo efektais – pasirodymo metu seksuali šokėja sukosi aplink stulpą.

Beje, B.Marsas laimėjo ir apdovanojimą, skirtą už geriausią dainą – šią garbę pelnė jo kūrinys „Locked Out Of Heaven“.

Geriausio reperio apdovanojimu džiaugėsi Eminemas, dėkojęs savo įrašų leidyklai. Jam skirtas ir specialus MTV pasaulio ikonos prizas – už viso gyvenimo nuopelnus. Atsidėkodamas reperis surengė pasirodymą, kurio pradžioje išlindo iš gigantiško magnetofono.

Jis nebuvo vienintelis žymus reperis šioje ceremonijoje. Kultinio savo albumo "Doggystyle" dvidešimtmetį reperis Snoop Doggas (beje, viešėjęs ir Lietuvoje) paminėjo, atlikdamas jame skambėjusį kūrinį "Gin And Juice" - ir gausiai vaišindamas publiką keiksmažodžiais.

"Doggystyle (liet. šuniuko poza - Red.) yra mėgstamiausia mano poza. Ne sekso, skaitymo", - pakomentavo ceremonijos vedėjas Redfoo. 

Geriausiais alternatyvios muzikos atlikėjais pripažinta ir Lietuvoje koncertavusi JAV grupė „Thirty Seconds To Mars“ - vokalistas Jaredas Leto dėkojo visiems „svajotojams, kurie yra kartu su grupe“.

Geriausia atlikėja paskelbta Katy Perry. „Tikrai netikėjau, kad laimėsiu“, - cypdama iš džiaugsmo, prisipažino Katy, nepamiršusi pareklamuoti neseniai išleisto savo naujo albumo „Prism“.

Geriausiu atlikėju išrinktas Justinas Bieberis ceremonijoje nedalyvavo – perdavė nufilmuotą padėkos kalbą.

Geriausiais naujokais paskelbtas Macklemore'o ir Ryano Lewiso duetas, geriausiais rokeriais - „Green Day“. Geriausia pasaulio regionų atlikėja – Kinijos dainininkė Chris Lee. Geriausi popmuzikos atlikėjai - grupė "One Direction", kurios vokalistas Harry Stylesas apdovanotas ir už geriausią išvaizdą, o geriausia koncertinė atlikėja - Beyonce.

Vakaro žvaigžde tapo buvęs dueto LMFAO reperis Redfoo – nuolat keitė kostiumus, nusiplėšęs juos lakstė kone nuogas ir vis laidė juokelius apie „žolę“ ir „peneciliną, kurio reikia šį vakarą“, taip užsimindamas apie Amsterdamo pramogas.

Šiek tiek ramybės ir solidumo į ceremoniją įnešė JAV grupė "The Killers", surengusi gražų pasirodymą su gausia pritariančiųjų vokalistų komanda.

Vakarui artėjant prie pabaigos, tapo aišku tai, ką daug kas nujautė iš anksto - vieną svarbiausių prizų už geriausią vaizdo klipą pelnė M.Cyrus. Su klipu "Wrecking Ball", kuriame Miley nusifilmavo visiškai nuoga, negalėjo varžytis nieko.

Atsiimti prizo į sceną atėjusi M.Cyrus ir toliau kūrė maištingos mergiotės įvaizdį - iš krepšio išsiėmė marihuanos suktinę ir užsirūkė.

Ceremoniją vainikavo vienas didžiausių šių metų hitų - amerikiečių grupės "Imagine Dragons" daina "Radioactive". Paskutinius akcentus sudėjo veidrodinėmis suknelėmis pasidabinusios grupės "Icona Pop" merginos ir vakaro vedėjas Redfoo, su žiežirbų lietumi pakilęs į viršų ir "išskridęs" į apdovanojimų pratęsimo vakarėlį.

Pagrindinių MTV Europos apdovanojimų laimėtojai

Geriausia daina: Bruno Marsas „Locked Out Of Heaven“

Geriausias vaizdo klipas: Miley Cyrus „Wrecking Ball“

Geriausia atlikėja: Katy Perry

Geriausias atlikėjas: Justinas Bieberis

Pasaulio ikona: Eminemas  

Geriausi naujokai: Macklemore'as ir Ryanas Lewisas

Geriausia popgrupė: „One Direction“

Geriausia roko grupė: „Green Day“

Geriausia alternatyvios muzikos grupė: „Thirty Seconds To Mars“

Geriausias elektroninės muzikos atlikėjas: Avicii

Geriausias hiphopo atlikėjas: Eminemas

Geriausia koncertinė atlikėja: Beyonce

Geriausias šou „World Stage“ koncertas: „Linkin Park“

Geriausias postūmis: Austinas Mahone'as

Geriausi gerbėjai: „Tokio Hotel“  

Geriausia išvaizda: Harry Stylesas („One Direction“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.