Skirstosi garsi Rusijos grupė „Mumij trol“

Grupė, kuriai populiarumas Vakarų Europoje ir JAV – jau ranka pasiekiamas. Taip prieš keletą metų buvo kalbama apie Rusijos kolektyvą „Mumij trol“. Tačiau šią savaitę grupės gerbėjus pasiekė liūdna žinia – ši ir Lietuvoje populiari grupė skirstosi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2013, 4:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:09 AM

Gruodį Maskvos salėje „Stadium Live“ ir Sankt Peterburgo Ledo rūmuose įvyks paskutiniai „Mumij trol“ koncertai, kuriais finišuos grupės gastrolės „SOS Matrosu“, oficialioje interneto svetainėje paskelbė grupės lyderis Ilja Lagutenka.

„Koncertais gruodį mes baigiame 16 metų trukusią „Mumij trol“ gastrolių istoriją. Kai tau sukanka 16, baigi mokyklą, metas gauti pasą ir galvoti apie stojimą į aukštąją mokyklą. Esu tikras, kad mano plaukiojimas po muzikos vandenynus dar nebaigtas. Bet, tikriausiai, jis bus kitame laive. Metas sugrįžti į gimtąjį uostą“, - mįslingai apie grupės karjeros pabaigą pranešė Ilja.

Ženklų, kad „Mumij trol“ laivas artėja prie paskutinio kelionės taško, buvo ir anksčiau. Iš grupės šįmet pasitraukė gitaristas Jurijus Caleris – oficialiai buvo skelbiama, kad muzikantas per gastroles atsisveikino dėl sveikatos problemų.

„Mumij trol“ šįmet mini ypatingą datą – grupė oficialiai susibūrė prieš 30 metų, tačiau išpopuliarėjo gerokai vėliau. 1997-aisiais debiutinį albumą „Morskaja“ išleidusi grupė greitai tapo vienu populiariausių Rusijos roko kolektyvų. Jos diskografijoje - 12 albumų, naujausias „SOS Matrosu“ pasirodė šįmet.

Nepamainomas grupės lyderis – savito balso 45-erių dainininkas ir poetas I.Lagutenka. Dainininkas, Maskvoje, Londone ir Rygoje butus turintis atlikėjas, beje, neslepia simpatijų Lietuvai – vaikystėje čia yra praleidęs nemažai laiko, o jau išpopuliarėjęs ne kartą atvyko koncertuoti.

Paskutinis „Mumij trol“ pasirodymas Lietuvoje įvyko pernai – festivalyje „Karklė Live Music Beach“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.