Albumo apžvalga. K.Perry „Prism“

Miley Cyrus, Rihanna, Britney Spears, Lady Gaga – feministės tikrai negali skųstis, kad JAV popscenoje dominuoja vyrai. Ar feministėms patinka, ką šios išvardytos moteriškės daro scenoje ir fotosesijose – kitas klausimas, bet čia kalbame ne apie tai. Katy Perry – dainuojančių JAV moterų gvardijos pirmose gretose jau keletą metų. „Prism“ – ketvirtasis jos albumas, patekęs į perkamiausiųjų dešimtukus 25 šalyse. Jei Lietuvoje būtų tokia statistika pagal nelegaliai parsiunčiamą muziką – tikriausiai būtų dešimtuke ir pas mus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 15, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:42 AM

Tiesą sakant, nė nesuprasi, kodėl būtent Katy jau keletą metų yra įsitaisiusi taip aukštai popmuzikos lygoje. Balsas – niekuo neypatingas. Įvaizdžio žaidimai – irgi. Na, gerai, ją išgarsino paaugliška dainelė apie tai, kaip Katy neva bučiavosi su mergina, dar buvo „apynuogių“ fotosesijų žurnalams, bet ji tikrai nėra tokia provokuojanti kaip artimiausios konkurentės.

Tai viena iš tų didžiųjų popmuzikos paslapčių – kartais, kad pasiektum stulbinamos sėkmės, pakanka būti vidutinybe ir kepti muziką, kuri gal ir nėra ypatinga, bet nieko pernelyg ir neužknisa.

Tokia yra šį albumą reklamuojanti daina „Roar“ – vidutinio tempo smagi dainuška ir tiek, kuri galėjo būti įrašyta 1985-aisiais ar 1995-aisiais, ir vis tiek būtų sulaukusi populiarumo. Tiek paprasta ir komerciška, kad net nėra kaip prikibti, bet ir nėra ką įdomesnio apie tą dainą pasakyti. Ji tiesiog visiems patinka, ir tiek.

Likusioje albumo dalyje nėra kažko labai įdomesnio – muzikine prasme. „Birthday“ – konservuota nostalgija „disco“ laikams, „International Smile“ – tas pats, kas buvo didysis Katy hitas „I Kissed A Girl“, tik kitoje rankoje. Visas albumas – lengvas popsas su elektronikos prieskoniu, ir tiek. Truputį įvairovės prideda reperio Juicy J burnojimas dainoje „Dark Horse“, lengvi „indie“ roko šešėliai dainoje „Unconditionally“ ir tikrai už širdies pačiumpanti baladė „By The Grace Of God“ (Katy jau visiems, kas netingėjo klausytis, papasakojo, kad ši daina yra apie depresiją po skyrybų).

Beje, apie skyrybas. Jų tema dainų tekstuose prasprūsta nuolat – atrodo, SMS žinute atsisveikinęs ir daugiau su Katy nebendraujantis komikas Russellas Brandas ją įskaudino kaip reikiant. Todėl yra ir kerštaujančios moters minčių iš serijos „o man viskas gerai ir aš linksminuos su kitais“, ir tikrai ašaringų etiudų. Tik vargu ar kas šioje pasaulio dalyje bandys gilintis į tuos tekstus. O šiaip bus įdomu pasižiūrėti į kitais metais į Lietuvą juokinti publikos atvyksiantį R.Brandą – kas tai per veikėjas, sugebėjęs taip įaudrinti šią garsią scenos moterį.

Įvertinimas – 6 iš 10.

K.Perry hitas „Roar":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.