A.Kaušpėdas: „Dėl pasirodymo M.A.M.A. scenoje mielai paaukosiu atostogas“

Iki svarbiausio metų muzikinio renginio liko mažiau nei du mėnesiai. Sausio 10-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje trečią kartą įvyks lietuviškos muzikos apdovanojimų ceremonija M.A.M.A., kurioje į sceną kils geriausi mūsų šalies atlikėjai. Tarp jų – ir legendinė grupė „Antis“, kurios lyderis Algirdas Kaušpėdas dėl šio pasirodymo sulaužys savo tradiciją – metų pradžioje atitrūkti nuo muzikos ir išvykti atostogų.

„Turime naujos muzikos, kurią tikrai nėra gėda parodyti. Todėl surengsime pasirodymą su visa „Anties“ jėga“, - žada A.Kaušpėdas.<br>D.Umbraso nuotr.
„Turime naujos muzikos, kurią tikrai nėra gėda parodyti. Todėl surengsime pasirodymą su visa „Anties“ jėga“, - žada A.Kaušpėdas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2013, 12:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:41 AM

Šio mėnesio pabaigoje melomanai sulauks naujo „Anties“ albumo „Baisiai džiugu!” - jau trečiojo naujų dainų rinkinio po oficialaus grupės sugrįžimo į sceną prieš šešerius metus.

Per tą laiką grupė grojo daugelyje salių, žavėjo didžiausių Lietuvos festivalių publiką, tačiau vienas „Anties“ noras iki šiol nėra įgyvendintas.

„Svajoju kada nors surengti „Anties“ koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje. Galbūt tai kada nors išsipildys, bet jau sausį turėsime progą bent trumpam pajusti, kas tai per jausmas – kai atliksime dainą M.A.M.A. apdovanojimų šventėje“, - sako vienas labiausiai gerbiamų Lietuvos roko dainininkų A.Kaušpėdas.

Jau šią vasarą „Anties“ naujų dainų pristatymą koncertuose lydėjo teatrališki pasirodymai – su specialiai pagamintais kostiumais ir scenos efektais. Kai ką ypatingo muzikantai ruošia ir M.A.M.A. ceremonijai, tačiau sumanymą kol kas laiko paslaptyje.

„Aišku, kad grosime vieną naujųjų dainų. Su senomis mums nesinori eiti. Turime stiprų naują albumą ir norime jį parodyti“, - neslepia Algirdas.

Kai 2011-aisiais buvo paskelbta apie M.A.M.A. apdovanojimų atsiradimą, „Anties“ lyderis buvo vienas iš keleto šio sumanymo iniciatorių. Tačiau pirmosiose dviejose ceremonijose grupė nekoncertavo.

„Žiūrėjau ceremonijų įrašus. Kai kas patiko, kai kas – ne, bet įdomu stebėti muzikantų saviraišką. Kodėl negrojome? Yra kelios priežastys. Pirmiausia, paskelbus apie M.A.M.A., atsirado visokių klausimų, spėliojimų, neva įkūrėme šią šventę patys sau. Taip nėra, todėl ir nesiveržiau į tą sceną. Be to, sausis man – atostogų mėnuo, kasmet tokiu metu būnu išvykęs į užsienį, kiti grupės nariai irgi jau pripratę, kad tuo metu nekoncertuojame. Bet šiais metais – jau kitokia situacija, turime naujos muzikos, kurią tikrai nėra gėda parodyti. Todėl surengsime pasirodymą su visa „Anties“ jėga“, - žada A.Kaušpėdas.

Energingą, mąstyti priverčiančią ir provokuojančią „Antį“ M.A.M.A. publika jau sausio 10-ąją pamatys „Žalgirio“ arenoje. Bilietai tirpsta sparčiai – juos įsigyti galima „Bilietų pasaulio“ kasose ir interneto svetainėje www.bilietupasaulis.lt

Ceremonijoje bus trečiąjį sykį Lietuvos istorijoje išdalintos lietuviškos muzikos apdovanojimų M.A.M.A. statulėlės, o pasirodymus surengs „Biplan“, „Electronic I“ ir daugelis kitų žinomų Lietuvos atlikėjų, kurie bus atskleidžiami palaipsniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.