Linksmieji suomių rokeriai „Turisas“ pavasarį koncertuos Vilniuje

1997 m. Hamenlinos mieste karjerą pradėjusią grupę įkūrė vokalistas Mathias Nygardas ir gitaristas Jussi Wickstromas. Senoviniu suomių karo dievo vardu pasivadinęs kolektyvas greitai užkariavo sunkiosios muzikos gerbėjų simpatijas, nes savo kūryboje sujungė „folk", „power" ir „symphonic" metalo muzikos elementus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2013, 12:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:01 AM

1997 m. Hamenlinos mieste karjerą pradėjusią grupę įkūrė vokalistas Mathias Nygardas ir gitaristas Jussi Wickstromas. Senoviniu suomių karo dievo vardu pasivadinęs kolektyvas greitai užkariavo sunkiosios muzikos gerbėjų simpatijas, nes savo kūryboje sujungė „folk", „power" ir „symphonic" metalo muzikos elementus.

„Turisas“ iš kitų metalo grupių išsiskiria tuo, kad beveik visuose jų kūriniuose pagrindinė solo partija yra atliekama elektriniu smuiku, o ne gitara. Stebina ir tai, kad kolektyvo naudojamų instrumentų arsenale yra ir metalo muzikai nebūdingas akordeonas. Kita išskirtinė detalė yra „Turisas“ kūryboje vyraujanti karo tematika, dėl ko kiekvienas grupės albumas yra vientisas ir turi savotišką koncepciją.

Visi šie elementai atkreipė garsios vokiečių įrašų kompanijos „Century Media“ dėmesį, kuri su „Turisas“ bendradarbiauja nuo pirmojo albumo pasirodymo. Šie sunkiojoje muzikoje besispecializuojantys leidėjai ne tik platina daugelio populiarių metalo grupių įrašus, bet ir rūpinasi legendinių kolektyvų „Napalm Death“ ir „Celtic Frost“ karjera.

"Folk" metalo grandai „Turisas“ yra išleidę keturis studijinius albumus - „Battle Metal“ (2004 m.), „The Varangian Way“ (2007 m.), „Stand Up And Fight“ (2011 m.) ir šiemet rugpjūčio mėnesį pasirodžiusį „Turisas2013“. Naujasis albumas nuo kitų grupės darbų skiriasi tuo, kad pirmą kartą muzikantai leido sau eksperimentuoti ir įrašė ne vientisą konceptualų albumą, o mėgavosi visiška kūrybine laisve. Daugelį naujų kūrinių „Turisas“ frontmenas M.Nygardas ir gitaristas J.Wickstromas įrašė netoli Suomijos sostinės Helsinkio esančiame name, kur buvo įrašyti ir ankstesni grupės albumai.

Žinomoje Londono studijoje „Orgone Stiudios“ galutinį garso suvedimą ir masteringą atliko prodiuseris Jaime Gomezas Arellano, anksčiau bendradarbiavęs su grupėmis „Ghost B.C.“, „Cathedral“, „Primordial“ ir „Ulver“.

„We Ride Together – European Tour 2014“ gastrolių metu grupė „Turisas“ surengs apie 40 koncertų. Turas prasidės sausio 31 d. Geteborge (Švedija) vyksiančiu koncertu. Vėliau „Turisas“ gros Danijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Austrijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Slovėnijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

„Turisas“ vaizdo klipas „Stand Up And Fight“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.