Nesenstančias „Tele bim bam“ dainas Vilniuje užtraukė ir pypliai, ir suaugę

„Voras“, „Mane barė“, „Baltoji varnelė“ ir kitos iš TV laidų ir muzikinių įrašų žinomos „Tele bim bam“ dainos trečiadienio vakarą skambėjo po didžiausios Vilniaus arenos stogu. Kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru jaunųjų dainininkų kolektyvas „Siemens“ arenoje tęsė koncertų turą, kurį šią savaitę pradėjo „Žalgirio“ arenoje Kaune.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 20, 2013, 7:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:17 AM

Nors ir be televizijos eterio, „Tele bim bam“ išlieka pavadinimas, keliantis malonius jausmus ne tik mažyliams, bet ir jų tėvams. Tuo suabejoti neleido būriai žiūrovų, trečiadienį traukusių į „Siemens“ areną. Salės prieigose buvo sunku rasti vietą pastatyti automobilį - tėveliai su mažyliais į koncertą lėkė, automobilius palikę netoliese esančiame prekybos centre „Ozas“.

Arenos viršutinės tribūnos trečiadienio vakarą buvo uždengtos, bet salėje nebuvo kur obuoliui nukristi - visą ją užpildė klegantys vaikai, už rankų arčiau scenos tempiantys visai nesipriešinančius tėvus.     Jau yra užaugusi karta, kuri nuo mažens atmintinai moka šias dainas – ir sugeba jomis užkrėsti mažuosius. O Neringos Čereškevičienės suburtą kolektyvą vis papildo nauji nariai.

„Tele bim bam“ jau ne kartą šturmavo didžiausias šalies arenas – pavyzdžiui, su miuziklo „Voro vestuvės“ dainomis.

Šįkart pasirinkta nauja idėja – žinomus kūrinius scenoje kartu atlieka jau užaugę ir mažieji „Tele bim bam“ solistai. Mažiausiam solistui Kristupui – vos penkeri metai, tačiau jis puikiai susidorojo su daina „Voras“.

„Maniau, reikės įjungti fonogramą. Bet dabar man ramu. Sunkiausia koncerto dalis įveikta, dabar galim pasilinksminti“, - po Kristupo pasirodymo juokavo Neringa.

Arenos koridoriuose spindinčiais žaislais, cukraus vata prekiavę verslininkai tikriausiai galėjo džiaugtis padarę pusmečio apyvartą, tačiau tikroji „Tele bim bam“ dabartinės sėkmės priežastis - ši pramoga skirta ne tik vaikams.    

„Suknelė“,  „Mano tėtis dirba“,  „Šimtakojis“ - buvo įdomu stebėti, kaip neatsispyrę šioms savo vaikystės dainos nuo kėdžių kyla ir ploja jų tėveliai.  „Tele bim bam“ šou - puiki proga vėl pasijusti mažais ir dėl to nejausti jokios kaltės ar nepatogumo.

„Tai - savotiškas dainų perdavimo aktas scenoje“, – sakė N. Čereškevičienė, juokaudama, kad užaugę dainininkai vis dėlto neatsisveikins ir su ja šiuos kūrinius plėš iki senatvės.

Mažieji gavo visko - ir dainų, ir pasakojimų, ir linksmą pažintį su kiekvienu orkestro muzikos instrumentu. Viena mergaitė - ir valsą, kurį su ja  „sušoko“ ant rankų pakėlęs orkestro dirigentas Ričardas Šumila.

Koncertų turui „Tele bim bam“ paruošė 19 žinomų dainų. Specialus numeris – suaugusių artistų pasirodymas, kuriame jie pristato savo suburtą grupę. Joje dainuoja N.Čereškevičienės vaikai – sūnus Justas dėl šių koncertų specialiai parskrido iš Londono, kur šiuo metu mokosi.

Jaunuolio triumfo akimirka vis dėlto tapo daina "Musė", kurią jis atliko prieš porą dešimtmečių, o dabar vėl buvo priverstas prisiminti - nors vos sudainavo, toks didelis buvo noras pačiam kvatotis.

„Mes į sceną einame ne dirbti, o džiaugtis. Tikimės, kad tai matosi“, - sakė Neringa. Publika neleido abejoti – karšti plojimai „Tele bim bam“ lydėjo nuo pat pirmos dainos.

Šiuos koncertus pamatys dar trijų Lietuvos didmiesčių publika. Šį penktadienį pasirodymas vyks Klaipėdos „Švyturio“, sekmadienį – Šiaulių, o pirmadienį – Panevėžio „Cido“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.