Garsiausiai grojanti pasaulio grupė „Manowar“ koncertuos Lietuvoje

Viena žymiausių Lietuvoje kada nors viešėjusių metalo grupių „Manowar“ vėl ruošiasi į Vilnių. 33 metus gyvuojantis kolektyvas kovo 29-ąją pasirodys Teatro arenoje – praėjus 20 metų po pirmosios viešnagės.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 21, 2013, 6:25 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:12 AM

Kai 1994-ųjų vasario 14-ąją JAV grupė „Manowar“ koncertavo Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, tai prilygo bombos sprogimui – tokio ryškumo atlikėjus mūsų šalies melomanai buvo pratę matyti tik televizoriuje ir žurnalų puslapiuose.

Laikai pasikeitė, tačiau koncertų agentūros „RELAX Live!“ vadovas Artūras Mirončikas neabejoja, kad žinia apie „Manowar“ sugrįžimą sutankins metalo mėgėjų pulsą, rašo "Lietuvos rytas".

„Tai kiekvieno sunkiosios muzikos mėgėjo svajonė. Grupė šiuose koncertuose paminės kultinio savo albumo „Kings Of Metal“ 25-metį. Visi bilietai į koncertą Taline – išpirkti per mažiau nei dešimt minučių. Lietuvoje – didesnė salė, todėl juokais sakau, kad užtruksime valandą.

Be to, Vilniuje koncertas vyks šeštadienį, tad į jį galės patogiai atvykti metalo gerbėjai iš visos Lietuvos“, – sakė A.Mirončikas.

„Mirtis netikram metalui“, – tokiu šūkiu vadovaujasi grupė, ne kartą savo vardą į muzikos istoriją įrašiusi neįprastais pasiekimais.

Pavyzdžiui, 1984-aisiais grupė pateko į Guinnesso rekordų knygą dėl pasirodymo, kurio metu muzika skambėjo garsiausiai pasaulio istorijoje. Pati grupė teigia, kad vėliau net du sykius pasiekė dar didesnį decibelų skaičių, tačiau šie faktai nėra oficialiai užfiksuoti. Guinnesso rekordų knygos sudarytojais išbraukė „garsiausio koncerto“ eilutę, nes nenori skatinti veiksmų, kurie pakenktų publikos klausai.

2008-aisiais Bulgarijoje grupė pasiekė kitą rekordą – grojo 5 valandas ir 1 minutę. Tai ilgiausias sunkiojo metalo koncertas istorijoje.

Grupės albumai parduoti daugiau nei 9 milijonų egzempliorių tiražu. „Manowar“ turi ištikimų gerbėjų armiją, kuri save vadina „kovotojais“ arba „nemirtingaisiais“.

Grupės pasirodymai ir fotosesijos – teatrališki, dainų tekstuose netrūksta pasakų ir mitų motyvų, o muzika – didinga ir tranki.

Du grupės lyderiai – vokalistas Ericas Adamsas ir bosininkas Joey DeMaio – joje groja nuo pat įkūrimo 1980-aisiais.

„Šiais laikais trūksta grupių, grojančių didingą, epinį metalą. Mes esame viena iš tokių“, – „Manowar“ populiarumo priežastį apibrėžia J.DeMaio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.