L.Adomaitis - apie skandalą, susijusį su Enyos dainų koncertu

Kaip savaitgalį rašė portalas lrytas.lt, garsią airių dainininkę Enyą papiktino Vilniaus „Siemens“ arenoje gruodžio 14-ąją vyksiančio koncerto „Enya Christmas Show“ reklama. Joje, atlikėjos ir jos atstovų teigimu, be leidimo naudojamas Enyos slapyvardis ir muzikos kūriniai. Koncerte Enyos dainas atliks ne ji pati, o penkios Lietuvos dainininkės. Koncerto muziką aranžuojantis dainininkas Linas Adomaitis išdėstė savo poziciją šiuo klausimu.

L.Adomaitis pabrėžia, kad jam nepriimtini autorinių teisių pažeidimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Adomaitis pabrėžia, kad jam nepriimtini autorinių teisių pažeidimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2013, 6:25 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:29 AM

„Aš visiškai atmetu šį koncertą“, - sužinojusi apie reklamos klipus, kuriuose pagal jos dainas žiopčioja Lietuvos atlikėjos, portalui lrytas.lt sakė Enya.

Atlikėją ir jos vadybininką Nicky Ryaną supykdė ir tai, kad koncerto pavadinime ir reklamoje naudojamas Enyos slapyvardis. Jis – registruotas prekės ženklas, kurio be leidimo naudoti negalima.

Koncerto rengėjų veiksmais pasipiktino ir atlikėjos kūrinių teises sauganti kompanija „Sony/ATV Publishing“. Anot jos, koncerto rengėjai neturi reikalingos licencijos naudoti Enyos kūrinius renginio reklamoje ir ignoravo ne vieną reikalavimą dėl to pasiaiškinti.

Enya ir jos komanda dėl slapyvardžio ir jos kūrybos naudojimo reklamoje žada kreiptis į teisininkus. Tuo tarpu L.Adomaitis pareiškė savo nuomonę dėl koncerto „Enya Christmas Show“, kuriame Enyos dainas ketina atlikti Ieva Prudnikovaitė, Rūta Ščiogolevaitė, Evelina Sašenko, Erica Jennings ir Vaida Genytė.

Dainininkas pranešė matęs koncerto rengėjų „Adcola“ sutartį su asociacija LATGA dėl leidimo viešai atlikti Enyos kūrinius koncerte, nors Enyos ir jos atstovų pasipiktinimą sukėlė ne šis faktas. 

„Mūsų, meno žmonių, pareigos ir tikslai – profesionaliai atlikti savo darbą.

Dėl leidimo naudoti Enyos prekinį ženklą ir originalią muziką reklamos tikslais man nebuvo pateikta jokia informacija. Bet tai jau yra organizatorių reikalas ir pareiga. Jeigu buvo pažeistos teisės į reklamos vardą, ir nebuvo suteiktas leidimas naudoti originalius kūrinius renginio reklamos tikslais, tai esu įsitikinęs, kad teisininkai viską išsiaiškins.

Kaip daugiau nei 800 kūrinių autorius pareiškiu, kad jeigu buvo pažeistos bet kokios autorinės teisės – man šis faktas yra nepriimtinas. Aš esu kategoriškai nusistatęs prieš bet kokį piratavimą ar neteisėtą veiklą autorių kūrinių atžvilgiu. Dar kartą pabrėžiu, kad nei aš, nei kiti muzikantai nėra renginio organizatorius“, - sakė Linas, raginantis visus klausimus nukreipti į koncerto rengėjus „Adcola“

„Suprantu airių atlikėjos Enyos nuogąstavimus ir analogiškoje situacijoje savo autorinių darbų atžvilgiu elgčiausi lygiai taip pat - kreipčiausi į teisininkus“, - teigė atlikėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.