Skandalingojo Enyos dainų koncerto rengėjai turės sumokėti baudą

Kaip savaitgalį rašė portalas lrytas.lt, garsią airių dainininkę Enyą papiktino Vilniaus „Siemens“ arenoje gruodžio 14-ąją rengiamo koncerto „Enya Christmas Show“ reklama. Joje, atlikėjos ir jos atstovų teigimu, be leidimo naudojamas Enyos slapyvardis ir muzikos kūriniai. Tik pasirodžius straipsniui, koncerto rengėjai suskubo domėtis galimybėmis daryti tai teisėtai. Už reklamos klipuose skambėjusią muziką jie turės sumokėti baudą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 26, 2013, 8:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:29 AM

Koncerte Enyos dainas atliks ne ji pati, o penkios Lietuvos dainininkės – Erica Jennings, Rūta Ščiogolevaitė, Evelina Sašenko, Vaida Genytė ir Ieva Prudnikovaitė. Koncerto rengėjai - bendrovė „Adcola“.

Nepaisant to, TV ir radijo eteryje pasirodžiusiuose reklamos klipuose skambėjo Enyos balsas – net ir TV klipe, kuriame pagal Enyos balsą žiopčiojo E.Sašenko, R.Ščiogolevaitė ir I.Prudnikovaitė.

Originalius Enyos įrašus vėliau pakeitė nauji, kuriuose skamba Rūtos Ščiogolevaitės balsas, nors lrytas.lt skaitytojai praneša, kad radijo eteryje vis dar išgirsta koncerto reklamos klipų su Enyos balsu.

„Vadinamojo „Enya Christmas Show“ rengėjai neturi atlikėjos Enyos ar jos vadybininko palaikymo. Mums kelia nerimą, kad kai kurie gerbėjai gali pamanyti, jog Enya pritaria šiam pasirodymui. Ji nepritaria.

Su mumis niekas nebuvo susisiekęs dėl šio koncerto. Nesame leidę rengėjams naudoti Enyos vardo, logotipo, jokios jos sukurtos muzikinės medžiagos – jokiems TV, radijo reklamos klipams ar atlikti. Tai galioja visoms Enyos dainoms ir instrumentiniams kūriniams – visomis formomis ar būdais“, – lrytas.lt pateiktame komentare rašo Enya ir jos komanda.

Atlikėją ir jos vadybininką Nicky Ryaną supykdė ir tai, kad koncerto pavadinime ir reklamoje naudojamas Enyos slapyvardis. Jis – registruotas prekės ženklas, kurio be leidimo naudoti negalima.

Koncerto rengėjų veiksmais pasipiktino ir atlikėjos kūrinių teises administruojanti kompanija „Sony/ATV Publishing“. Anot jos, koncerto rengėjai neturi reikalingos licencijos naudoti Enyos kūrinius renginio reklamoje ir ignoravo ne vieną reikalavimą dėl to pasiaiškinti.

Pasirodžius straipsniui, antradienį koncerto rengėjai nuskubėjo į Rygą, kur yra „Sony/ATV Publishing“ atstovų „MicRec Publishing“ biuras.

„Taip, rengėjai pas mus apsilankė. Už iki šiol įvykdytą nelegalų kūrinių panaudojimą reklamoje jie turės sumokėti baudą – dėl to pasiekėme susitarimą.

Jie taip pat kreipėsi dėl licencijos naudoti Enyos muziką renginio reklamos klipuose. Ar jie jau gali tai daryti? Ne. Mes tik pradėjome procedūrą, reikalingą licencijai gauti. Dabar užklausa bus siunčiama į centrinį biurą užsienyje.

Nėra garantijų, kad licencija bus suteikta, tai priklausys nuo daugybės aplinkybių. Kiek laiko tai užtruks? Sunku atsakyti. Tai nedaroma skubiai, muzikos verslo pasaulyje yra daug biurokratinių procedūrų. Tai gali užtrukti porą savaičių.

Kol nebus licencijos, naudoti Enyos muzikos reklamoje negalima. Tai galioja ir Enyos kūriniams, perdainuotiems kitų artistų“, - portalui lrytas.lt sakė „MicRec Publishing“ atstovė Kerija Kaleja.

Portalui lrytas.lt atsiųstame komentare Enya ir N.Ryanas piktinosi ir dainininkės slapyvardžio, kuris yra registruotas prekės ženklas, naudojimu renginio reklamoje.

„Dėl vardo ir prekės ženklo – tai ne mūsų sprendimo teisė. Dėl šio reikalo koncerto rengėjai turi kreiptis į pačios Enyos vadybininkus, jiems tą aiškiai pasakėme“, – pabrėžė K.Kaleja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.