„Anties“ albumą pristatęs A.Kaušpėdas gerbėjoms žada parašus ant krūtinių

„Maniau, kad dauguma metalistų yra besmegeniai. Bet pabrėžiu – maniau, o dabar nebemanau“, - juokėsi „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas. Trečiadienio popietę dar dažais kvepiantį „Anties“ albumą „Baisiai džiugu!“ pristatęs roko dainininkas prisipažino, kad jo muziką įkvėpė garsios vokiečių grupės kūryba.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 27, 2013, 4:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:03 AM

Prieš porą metų Kauno „Žalgirio“ arenoje A.Kaušpėdas pamatė vokiečių grupės „Rammstein“ koncertą. Šokiruojančia scenografija ir aršia muzika garsėjantys muzikantai jam labai patiko.

„Iki tol tikrai maniau, kad metalistai – kvailiai. Žinot – krato galvą, neaišku kodėl. Bet postindustrinė šios grupės muzika man patiko.

Tik koncerte supratau, kad jie – puikūs „bajeristai“. Jau buvau sukūręs dainų tekstų naujam albumui, bet tik „Rammstein“ koncerte supratau, kokia muzikine kryptimi jos turi eiti“, - viešbutyje „Comfort Hotel LT“ surengtame albumo pristatyme pasakojo Algirdas.

Vienintelė problema – patys „Anties“ nariai nėra pratę groti tokią muziką.

„Mūsų požiūris – gana senoviškas. Nemokame žaisti su elektronika, mes muziką supratome kaip „Deep Purple“ ar „Pink Floyd“.

Laukėme tam tikro ženklo, kuris akivaizdžiai parodytų, kad jau metas įrašinėti. Tas ženklas buvo Viktoras“, - pasakojo A.Kaušpėdas.

„Skamp“ narys Viktoras Diawara, sulaukęs pasiūlymo tapti naujos „Anties“ muzikos prodiuseriu, nustebo: „Ar nieko nesugadinsiu?“.

Tačiau greitai įsiliejo į „Anties“ kūrybos procesą ir dainoms sukūrė aranžuotes, kuriomis grupės nariai labai patenkinti.

„Viktoras turi visiškai kitą muzikinę patirtį, yra visiškai kitoks lietuvis nei aš. Todėl jis pridėjo to, ko man trūko.

Viktoras yra juodoji šio albumo pusė, aš – šviesioji. Bet tos pusės taip susipynė, kad jau nebeatskirsi, kur kuri.

Šiame albume daug dviprasmybių, interpretavimo. Jei kažką tik blogai vaizduosi, būsi asilas. Jei tik gerai – banalus kvailys. Sudėti viską į vieną ir yra didysis menininko iššūkis“, - filosofavo A.Kaušpėdas.

„Visos dainos buvo įrašytos per du tris mėnesius. Labai džiaugiuosi, kad į savo biografiją galiu įtraukti tokį darbą.

Visi albumo tekstai atspindi dabartinę gyvenimo situaciją ir pilni ironijos. Tikiu, kad šis albumas suras savo klausytojus – ir jaunus, ir vyresnius.

Roko muzikoje tai – didelis žingsnis į priekį, spyris kitoms grupėms“, - neabejojo V.Diawara.

Prie albumo pridėta ir dar viena kompaktinė plokštelė. Joje – kompozitorės Silvijos Miliūnaitės aranžuoti „Anties“ kūriniai, sujungti į trylikos melodijų „ANTISimfoniją“. Kūrinius atliko styginių kvartetas „Art Vio“.

Jis pasirodys ir menų fabrike „Loftas“ gruodžio 7-ąją, kur „Antis“ koncertuos, pristatydama naująjį albumą.

„Ta vieta gal geriau pažįstama jaunimui, bet raginu ateiti visus. Pažadu – mes po koncerto pasiimsime flomasterius ir kantriai pasirašysime visiems, kurie tik norės.

Net jei reikės pasirašyti ant krūtinių – būtinai. Tai krūtines jau galite ruošti“, - juokėsi A.Kaušpėdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.