E.Johno koncertuose – įspūdingos dekoracijos ir įžymių muzikantų komanda

Jau gruodžio 19-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertuosiantis seras Eltonas Johnas ir toliau nepraranda talento stebinti savo gerbėjus. Koncertuose JAV lapkritį apsilankę žiūrovai pamatė naujausią jo išmonės ir ambicijų ženklą – virš scenos kabantį gigantišką šviestuvą, mirgantį visomis vaivorykštės spalvomis. Šią scenos detalę sukonstravo visame pasaulyje garsi įmonė „Tait Towers“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 10:07 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:11 AM

Per 25 milijonus – tiek stalo teniso kamuoliukų tilptų į 12 metrų skersmens šviestuvą, kuriame įtaisyta per 1100 LED švieselių. Jos Eltono koncertų metų suprogramuotos mirgėti taip, kad atspindėtų kiekvienos dainos tempą ir nuotaiką.

Šviestuvo idėją sukūrė ilgametis Eltono Johno bendražygis – šių metų birželį miręs Markas Fisheris kartu su dizaineriu Patricku Woodroffe'u ir dainininko koncertų vadybininku Keithu Bradley. Pagaminti šią scenografijos detalę buvo patikėta „Tait Towers“ kompanijai, pagarsėjusia savo darbais dideliuose muzikos koncertuose ir sporto renginiuose, tarp jų – ir olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

„Eltonas Johnas – vienintelis pasaulyje likęs atlikėjas, kuris viską daro taip, kaip nori. Jis turi hitus, nuostabius grojimo fortepijonu sugebėjimus – galėtų dvi valandas tiesiog groti, neturėdamas išvis jokios scenos ar šou elementų, ir visi būtų patenkinti.

Nepaisant to, jo koncertai visada būna gražiai apipavidalinti. Žiūrovai pasijunta koncerto dalimi ir šimtu procentų įsijaučia į muziką“, - sako „Tait Towers“ direktorius Winky Fairorthas.

Šią savaitę Eltonas Johnas surengs du koncertus legendinėje Niujorko salėje „Madison Square Garden“, o tada persikels į Europą. Čia jo laukia dešimties ypatingų pasirodymų serija. Dainininkas koncertuos Rusijoje, Prancūzijoje (net trys jo koncertai įvyks garsioje Paryžiaus salėje „Olympia“), Švedijoje, Norvegijoje, Belgijoje, Čekijoje ir Lietuvoje.

Gruodžio 19 dieną jis pirmą sykį pasirodys Kaune – tai bus paskutinis Eltono Johno pasirodymas šiais metais. Koncertas, žada atlikėjo atstovai, truks beveik tris valandas.

Į Eltono žiemos pasirodymų programą įtraukti populiariausi visų laikų dainininko hitai, keletas kūrinių iš šį rudenį išleisto naujausio jo albumo „The Diving Board“, dalis programos skirta šįmet minimam legendinio jo albumo „Goodbye Yellow Brick Road“ keturiasdešimtmečiui.

Kartu su Eltonu Johnu scenoje pasirodys melomanams puikiai pažįstami jo grupės muzikantai. Gitaristas Davey Johnstone'as su dainininku bendradarbiauja dar nuo 1971-ųjų, kai buvo pakviestas padėti įrašyti albumą „Madman Across The Water“. Netrukus jis buvo pakviestas tapti pilnateisiu Eltono grupės nariu – nuo to laiko Davey gitara skamba beveik visuose dainininko albumuose, gitaristas padėjo Eltonui Johnui įrašyti ir miuziklą „Bilis Eliotas“ bei animacinio filmo „Gnomeo ir Džiuljeta“ garso takelį.

Davey Johnstone'as taip pat yra dirbęs su Johnu Lennonu, Lenny Kravitzu, Stevie Nicks, Alice Cooperiu, Ericu Claptonu, B.B.Kingu, Johnu Mayeriu ir kitomis muzikos žvaigždėmis. Kartu su Eltonu Johnu jis koncertavo daugiau nei 2300 kartų ir sako, kad šiam atlikėjui niekas negali prilygti: „Tiek daug niekas kitas nedirba. Niekas neturi tokio įspūdingo dainų sąrašo ir neišlaiko tokio aukšto atlikimo lygio. Ir sakau tai ne todėl, kad esu grupės narys. Niekas iš šiandien grojančių nėra toks geras kaip Eltonas – tai yra faktas“.

Bosistas Mattas Bissonette'as prie Eltono komandos prisijungė pernai – po tragiškos grupės muzikanto Bobo Bircho mirties. Iš Detroito kilęs Mattas karjerą pradėjo džiazo scenoje – būdamas aštuoniolikos, tapo garsaus džiazmeno Maynardo Fergusono grupės nariu. Persikraustęs į Los Andželą, bosistas gastroliavo su gausybe žinomų įvairių žanrų atlikėjų – grupe „a-ha“, „The Beach Boys“ nariu Brianu Wilsonu, džiazo žvaigžde Gino Vannelli, roko garsenybėmis Davidu Lee Rothu ir Joe Satriani.

Klavišininkas Kimas Bullardas scenoje – jau daugiau nei tris dešimtmečius. Praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje profesionalią karjerą jis pradėjo su dainininke Veronique Sanson, vėliau koncertavo su „Crosby, Stills And Nash“, Artu Garfunkeliu, penkerius metus buvo grupės „Poco“ narys. Muzikantas pagarsėjo ir kaip kompozitorius, prodiuseris bei aranžuotojas – įvairiuose vaidmenyse dirbo su grupėmis „Yes“, „Nine Inch Nails“, dainininkais Kelly Clarkson, Tori Amos ir Philu Collinsu. Jo grojimas skamba ne viename televizijos ir kino filme – tarp jų ir kino hituose „Naujokė“ ir „Trylika“. Prie Eltono Johno grupės jis prisijungė 2009-aisiais. Šią galimybę Kimas prilygina įkopimui į popmuzikos Everestą: „Aš užaugau su Eltono muzika ir grojau ją įvairiose grupėse. Man pasisekė groti su žmonėmis, kurių repertuare yra daug nuostabių dainų, bet geriau už Eltoną negali būti“.

Perkusininkas, pritariantysis vokalistas Johnas Mahonas su Eltonu Johnu gastroliuoja jau 16 metų. Karjerą jis pradėjo džiazo ir ritmenbliuzo pasaulyje, muzikavo su tokiomis garsenybėmis kaip Alas Stewartas ir Rita Coolidge. Johnas padėjo įrašyti daugelį per pastarąjį dešimtmetį išleistų Eltono Johno albumų, taip pat - „Grammy“ statulėlę laimėjusį bliuzo karaliaus B.B.Kingo albumą. Prisijungęs prie Eltono Johno grupės, perkusininkas taip pat muzikavo su Stingu, Billy Joelu. Cher, Tina Turner ir kitomis ryškiausiomis muzikos pasaulio žvaigždėmis.

Tikra Eltono Johno grupės legenda – būgnininkas Nigelis Olssonas. Su pertraukomis Eltono Johno kolektyve jis groja nuo 1969-ųjų, kai padėjo įrašyti dainą iš šio atlikėjo albumo „Empty Sky“. Jo grojimo stilių Eltono Johno gerbėjai vadina unikaliu ir labai svarbiu dainininko kūrinių skambesio bruožu. Nuo 1972 iki 1975 metų Nigelis padėjo įrašyti net penkis iš eilės pirmąją „topų“ vietą pasiekusius Eltono Johno albumus.

Dar prieš prisijungdamas prie Eltono Johno kolektyvo, Nigelis Olssonas grojo žinomose grupėse „Spencer Davis Group“ ir „Uriah Heep“. Kartu su Eltonu Johnu jis surengė per 1800 koncertų, nors buvo laikotarpis, kai būgnininkas apskritai negrojo – užsikrėtęs automobilių sporto virusu, devintajame dešimtmetyje buvo „Ferrari“, „Aston Martin“ ir „Ford“ komandų narys, net įgijęs kvalifikuoto lenktynių instruktoriaus licenciją.

2000-aisiais sugrįžęs į Eltono Johno grupę, jis tapo šio dainininko muzikos tradicijų simboliu – jo autografas gerbėjų yra trokštamas ne mažiau nei pagrindinės vakaro žvaigždės.

Prie Lietuvos artėjantis Eltonas Johnas mėgaujasi itin aktyviu karjeros laikotarpiu. Prie ši rudenį išleisto sėkmingo albumo „The Diving Board“, dainininkui įteiktų „Britų ikonos“ ir Rockefellerių fondo apdovanojimų už gyvenimo pasiekimus praėjusią savaitę prisidėjo ir įdomi premjera. Kūrinį „Face To Face“ kartu su Eltonu Johnu įrašė grupės „Take That“ vokalistas Gary Barlow – šią dainą galima rasti pastarojo atlikėjo soliniame albume „Since I Saw You Last“.

Paskutiniai bilietai į kalėdinį Eltono Johno koncertą „Žalgirio“ arenoje platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt

Pirmąjį Eltono Johno koncertą Kaune pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, artimiausiu metu kviečiantis pamatyti grupės „Vaya Con Dios“ atsisveikinimo koncertą, Turkijos šokio meistrų „Fire Of Anatolia“, legendinio roko dainininko Peterio Gabrielio, žymaus britų komiko Russello Brando šou, Italijos Giuseppe Verdi teatro orkestro, Robertino Loreti ir Šv.Kristoforo kamerinio orkestro, Lenkijos scenos karalienės Marylos Rodowicz, Ukrainos roko lyderių „Okean Elzy“, aktorių Gošos Kucenko, Venjamino ir Alikos Smechovų pasirodymus, vieno žymiausių pasaulio džiazo gitaristų Pato Metheny koncertą, cirko šou „Mother Africa“, legendinės airių muzikos grupės „Clannad“ pasirodymą, romantiškosios britų atlikėjos Katie Melua koncertą ir daugybę kitų renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas