„Lyapis Trubetskoy“ koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje matė apie 150 tūkst. žiūrovų

Populiariausios baltarusių grupės „Lyapis Trubetskoy“ koncertas sostinės „Siemens“ arenoje tapo išties išskirtiniu. Visų pirma, į grupės koncertą arenoje sugužėjo apie 11 tūkst. žiūrovų ir šis koncertas tapo didžiausiu grupės koncertu kada nors vykusiu uždaroje patalpoje. Antra, koncertas buvo filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas internetu vieno Baltarusijos tinklalapio. Skaičiuojama, kad internetu grupės koncertą stebėjo daugiau kaip 120 tūkst. unikalių interneto vartotojų, iš viso sulaukta daugiau kaip 400 tūkst. prisijungimų.

„Lyapis Trubetskoy“ koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje matė apie 150 tūkst. žiūrovų.
„Lyapis Trubetskoy“ koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje matė apie 150 tūkst. žiūrovų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-04 12:32, atnaujinta 2018-02-19 23:58

„Šis koncertas buvo visiškai kitoks nuo pat pradžios iki pabaigos visomis prasmėmis. Kadangi grupė negali koncertuoti savo gimtinėje, kurioje turi didžiulę gerbėjų armiją, Vilnius buvo pasirinktas kaip artimiausias Minskui miestas. Gimtąjį grupės kraštą šis koncertas pasiekė internetu. Jis buvo transliuojamas tiek visai Baltarusijai, tiek ir visam pasauliui ir sumušė visus šalies koncerto žiūrimo internetu rekordus“, – sako koncertą organizavusios muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Viena populiariausių Rytų Europos grupių „Lyapis Trubetskoy“ yra užsitraukusi prezidento Aleksandro Lukašenkos nemalonę, todėl jai koncertuoti gimtinėje – draudžiama. Tūkstančius savo gerbėjų grupės nariai pakvietė susirinkti Vilniuje. Organizatoriai skaičiuoja, kad apie 8 tūkst. bilietų į koncertą buvo nupirkti Baltarusijoje, dar 3 tūkst. – išgraibstyti Lietuvoje.

Be to, koncertas „Siemens“ arenoje buvo išskirtinis ir tuo, jog jam atlikėjai paruošė ypatingą programą, kuri daugiau nebus kartojama. Pasirodymas Vilniuje tapo vieninteliu naujausio grupės albumo „Hraj“, kuriame skamba baltarusių kalba įrašyti kūriniai, pristatymo koncertu visoje Rytų Europoje.

„Visų atsiliepimai apie šį koncertą yra tik patys geriausi, atlikėjai taip pat buvo emociškai pakylėti. Grupės nariai koncertą vadina pačiu didžiausiu savo koncertu. Manau, kad visi, kurie tą vakarą buvo „Siemens“ arenoje, „Lyapis Trubetskoy“ koncertą atsimins ir po labai daug metų“, – įsitikinęs V. Stackevičius.

Koncertas Lietuvoje buvo ir kone vienintelė galimybė grupės gerbėjams iš Baltarusijos įsigyti naujausią grupės albumą. Mat, platinti „Lyapis Trubetskoy“ įrašus Baltarusijoje taip pat oficialiai uždrausta. Per koncertą „Siemens“ arenoje buvo išgraibstytas beveik visas albumo tiražas. Manoma, kad į grupės koncertą Vilniuje rinkosi gerbėjai ne tik iš Baltarusijos ir Lietuvos, bet ir Rusijos, Ukrainos, Latvijos, Lenkijos. Bilietais buvo prekiaujama ne tik Lietuvoje „Tiketos“ kasose, bet ir Minske, Kijeve bei Maskvoje. „Šis koncertas šiek tiek pranoko mūsų lūkesčius, bet tai yra ne pirmas mūsų bendradarbiavimas su šia grupe, todėl tikėjome jo sėkme. Susidomėjimas koncertu buvo toks, kad visi norintys netilpo į „Siemens“ areną. Manau, kad po tokio pasisekimo nėra abejonių, jog grupė dar pasirodys Lietuvoje. Kada ir kaip, kol kas anksti apie tai kalbėti, nes tik ką turėjome labai didelį renginį. Tačiau esu visiškai įsitikinęs, kad „Lyapis Trubetskoy“ dar išvysime Lietuvos scenose“, – sako V. Stackevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.