Paskelbti M.A.M.A. apdovanojimų nominantai, lyderiai - „Antis“ ir L.Somovas su Jazzu

Ketvirtadienio vakaras – ypatingas Lietuvos muzikantams. Vilniaus klube „Disco 311 Buddha” surengtas vakarėlis, kuriame atskleisti atlikėjai, pretenduojantys į apdovanojimus po mėnesio trečią sykį vyksiančioje ceremonijoje M.A.M.A. Į kiekvieną iš vienuolikos statulėlių pretenduoja po penkis atlikėjus ar grupes. Laimėtojus iš šių penketukų išrinks muzikos specialistų komisija, o jie bus paskelbti sausio 10-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 5, 2013, 9:15 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:14 PM

„Tokius pristatymo vakarėlius rengia daugelis didelių užsienio muzikos ceremonijų, nusprendėme neatsilikti“, – sakė M.A.M.A. rengiančios asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ vadovas Martynas Tyla.

Vakarėlio vedėjai Mindaugas Rainys ir „Radistai“ Jonas Nainys bei Rolandas Mackevičius pirmiausia paskelbė pretendentus į Metų proveržio titulą.

Šį prizą gali laimėti atlikėjai „Ba.“, „Kurak“, Andrius Pojavis, „Feral“ ir „Electronic I“. Į sceną iškviestas A.Pojavis sakė, jog „smarkiai dirbo, kad būtų nominuotas“.

Pretendentais į geriausio roko ar alternatyvos grupės ar atlikėjo titulą paskelbti „Antis“, „Kurak“, „Bix“, Alina Orlova ir „Liūdni slibinai“.

Tada paskelbti pretendentai į geriausios koncertinės grupės ar atlikėjo prizą. M.A.M.A. rengėjų nuomone, įspūdingiausiai šįmet koncertavo „Bix“, „Antis“, Andrius Mamontovas, „Sel“ ir Leono Somovo ir Jazzu duetas.

„Pačiam keista, kad tiek daug nominuoti mes. Aš pats įsiprašiau“, - juokavo „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius – Samas.

Paskelbus pirmus tris pretendentų penketukus, į sceną žengė neseniai festivalyje „Vilnius Music Week“ puikių kritikų įvertinimų sulaukusi jauna grupė „Baltasis kiras“.

Kitaip nei prieš metus, šįkart M.A.M.A. nugalėtojų rinkimai nevyks dviem etapais – iš pretendentų penketukų bus iškart renkami laimėtojai.

Po šios informacijos priminimo pranešta, kad į Metų elektroninės muzikos atlikėjo ar grupės titulą pretenduoja Leonas Somovas ir Jazzu, „Golden Parazyth“, Gerai Gerai, „Electronic I“, Beissoul ir Einiaus duetas.

Dainininkė Jazzu „Radistams“ pažadėjo, kad jos ir L.Somovo dueto pasirodymas M.A.M.A. ceremonijoje bus „labai geras“, tačiau neatskleidė detalių: „Tai turi būti staigmena“.

Metų hiphopo atlikėju ar grupe trečiojoje M.A.M.A. ceremonijoje gali tapti MC Mesijus, Omerta, Mad Money, „Tie Geresni“ ir „G & G Sindikatas”.

Viena svarbiausių nominacijų – Metų albumas. Ypatingo dėmesio sulaukė penki albumai – Leono Somovo ir Jazzu „Lees And Seas“, Giedrės Kilčiauskienės „Optinė apgaulė“, Jurgos „Breaking The Line“, Ievos Narkutės „Vienas“ ir „Anties“ „Baisiai džiugu!“.    Į geriausio vaizdo klipo titulą pretenduoja penki išradingi darbai – MC Mesijaus „Nelieskite mėlynojo gaublio“, Marko Palubenkos „Planet Melancholia“, „Pikaso“ „Rugpjūtis“, Donato Montvydo „Make That Love“ ir Karinos Krysko – Skambinės „Jausmų labirinte“.

Pastaroji dainininkė žengė į sceną ir surengė viliokišką pasirodymą – sužavėjo publiką ir džiazo intonacijomis (kartu su saksofonininku Danieliumi Praspaliauskiu), ir aptempta raudona suknele.

Efektas buvo toks, kad „Radistai“ Karinai pasisiūlė į porą – kartu eiti į M.A.M.A. apdovanojimus, „jei Skambinas negalės“.Atėjo metas paskelbti Metų atlikėjo kategorijos pretendentus. Jie – D.Montvydas, M.Palubenka, A.Mamontovas, A.Pojavis ir Mantas Jankavičius.

Moteriškasis šios nominacijos atitikmuo – kova dėl Metų atlikėjos titulo. Čia susirungs A.Orlova, G.Kilčiauskienė, Jurga, I.Narkutė ir GJan.

Žinią apie nominaciją dainininkė Jurga scenoje sutiko džiugiai: „Jaučiuosi sugrįžusi. Ar tikiuosi laimėti? Aš labai mėgstu festivalius, mėgstu juose koncertuoti“.

Po šios nominacijos paskelbimo į sceną žengė dainininkas Linas Adomaitis, surengęs akustinį pasirodymą.

Linksminti žiūrovų sugrįžęs M.Rainys prisiminė praėjusios M.A.M.A. ceremonijos triuką, tada atliktą komiko Justo Jankevičiaus. Egidijų Dragūną parodijuoti ėmęsis TV laidų vedėjas L.Adomaičio paklausė, kodėl jo brolio pavardė Basanovas, o tada prisipažino: "Labai mėgstu "multikus", bet manęs į kino teatrus nebeįleidžia".

Šia įžanga buvo paskelbta apie tris "mažuosius" M.A.M.A. apdovanojimus, įsteigtus gretutinių teisių asociacijos AGATA.

Prizas už dažniausiai radijo per metus transliuotą kūrinį atiteko grupei „Biplan“ - už dainą „Amore“. Prizas įteiktas ir šią dainą išleidusiai muzikos agentūrai M.P.3.

Dar vienas AGATA prizas teko instrumentininkui, kurio grojimas per metus dažniausiai skambėjo radijo bangomis – gitaristui Aleksandrui Tenui.

„Pirmas mano apdovanojimas nuo darželio laikų“, - džiaugsmo neslėpė muzikantas.

Dar vienas vakarėlio džiaugsmas - kantri stiliaus skrybėle ir tamsiais akiniais pasidabinęs Marijaus Mikutavičius, atlikęs "kantri stiliaus dainą iš naujo albumo".

„M.A.M.A. - kaip ir pinigai. Kuriama ne dėl jų, bet juos gauti malonu“, - ceremonijos reikšmę apibrėžė Marijus.

Priešpaskutinė apdovanojimų nominacija – Metų popmuzikos atlikėjas ar grupė. Pretendentų sąraše – D.Montvydas, „Sel“, „Biplan“, „Pinup Girls“ ir „Pikaso“.

„Sujunkit jėgas ir nugalėkit Selą“, - grupėms „Pikaso“ ir „Pinup Girls“ linkėjo „Radistai“.

„Laikas užleisti vietą jaunimui“, - pritarė „Pinup Girls“ vokalistė Simona Nainė, dėl pergalės pažadėjusi savo bendražygę Viktoriją Sutkutę nuskusti plikai.

Paskutinė nominacija – Metų grupės. Į vieną svarbiausių statulėlių pretenduoja Leonas Somovas ir Jazzu, „Antis“, „Biplan“, „Sel“ ir „Liūdni slibinai“.

Paskelbus visas nominacijas tapo aišku, kad sąrašo lyderiai – po keturias statulėles laimėti galintys „Antis“ ir L.Somovas su Jazzu.

„Tikėjomės būti įvertinti. Išleidome tikrai neblogą albumą“, - neslėpė L.Somovas.

Jo ir Jazzu albumo „Lees And Seas“ pristatymo koncertai trijuose Lietuvos didmiesčiuose sulaukė anšlago, Vilniuje net teko skelbti papildomą pasirodymą. Be to, daina „Lower Than The Ground“ tapo vienu didžiausių šio rudens hitų.

„Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas nominacijų paskelbime neapsilenkė, bet anksčiau portalui lrytas.lt sakė, kad grupė turi už ką būti nominuota.

„Tikrai padarėme gerą albumą, koncertinę programą. Jei būsime nominuoti, nebus gėda“, - sakė A.Kaušpėdas.

„Antis“ šią vasarą surengė ne vieną pasirodymą dideliuose muzikos festivaliuose, rugsėjo pradžioje grojo didžiulei miniai sostinės Katedros aikštėje, o lapkričio pabaigoje išleido naują albumą „Baisiai džiugu!“.

„Pasirinkti šįkart tikrai buvo iš ko. Skeptikai, kurie sako, kad Lietuvos muzikinis gyvenimas – apmiręs, yra neteisūs.

Vien dėl geriausio albumo nominacijos teko ilgai laužyti galvą. Keturiuose iš penkių nominuotų albumų skamba moteriškas balsas. Tai – ryškus praėjusių metų akcentas. Scenoje naujomis idėjomis ir muzika iš tiesų dominavo moterys – nuo Jurgos iki Alinos Orlovos, nuo Ievos Narkutės iki Giedrės ir GJan“, – komentavo M.Tyla.

Dvejus metus iš eilės metų atlikėjos titulą laimėjusios Jazzu šįkart nėra šios nominacijos pretendenčių sąraše.

Anot M.Tylos, taip buvo sukonkretinta šios nominacijos idėja: „Mes nerenkame geriausios vokalistės. Tai – geriausios solinę karjerą vystančios atlikėjos nominacija. Didžiausi Jazzu pasiekimai šįmet susiję su jos ir Leono Somovo grupe. Kai ji išleis solinį albumą, kuris, kiek žinau, yra planuojamas, su malonumu svarstysime galimybę ją įtraukti į Metų atlikėjos nominaciją“.

Šių metų nominacijų sąraše yra pakeitimų – neliko metų prodiuserio kategorijos, o roko ir alternatyvios muzikos atlikėjai pretenduos į vieną apdovanojimą vietoj atskirų dviejų.

„Galbūt po metų vėl kažkas keisis. Apdovanojimai – gyvas organizmas, nuolat žiūrime, kad jie kuo geriau atspindėtų dabartinę Lietuvos scenos padėtį“, – sakė M.Tyla.

Nominantai neslėpė pasitenkinimo - Jazzu veide spindėjo šypsena, o "Eurovizijoje" Lietuvai šįmet atstovavęs A.Pojavis, nominuotas du sykius, buvo nustebęs.

"Atėjau čia nieko nesitikėdamas", - prisipažino su žmona Isabella vakarėlyje dalyvavęs Andrius.      

Sausio 10-ąją M.A.M.A. ceremonijoje koncertuos būrys Lietuvos muzikos žvaigždžių – savo dalyvavimą jau patvirtino „Antis“, „Biplan“, „Electronic I“, Jurga, Leonas Somovas ir Jazzu, Giedrė. Daugiau atlikėjų žadama paskelbti artimiausiu metu. 

Ketvirtadienį atskleista staigmena, kuri pradžiugins vyresnius melomanus – ypatingą pasirodymą šventėje surengs grupė „Nerija“, kuri koncertuos su eile buvusių savo vokalistų, tarp jų – ir Stasiu Povilaičiu.

 M.A.M.A. apdovanojimų nominantai

Metų grupė: Leonas Somovas ir Jazzu, „Antis“, „Biplan“, „Sel“, „Liūdni slibinai“.

Metų atlikėja: Alina Orlova, Giedrė, Jurga, Ieva Narkutė, GJan.

Metų atlikėjas: Donatas Montvydas, Markas Palubenka, Andrius Mamontovas, Andrius Pojavis, Mantas Jankavičius.

Metų albumas: L.Somovas ir Jazzu „Lees And Seas“, Giedrė „Optinė apgaulė“, „Antis“ „Baisiai džiugu!“, Jurga „Breaking The Line“, Ieva Narkutė „Vienas“.

Metų proveržis: „Kurak“, „Ba.“, A.Pojavis, „Feral“, „Electronic I“.

Metų popmuzikos grupė ar atlikėjas: D.Montvydas, „Sel“, „Biplan“, „Pinup Girls“, „Pikaso“.

Metų elektroninės muzikos grupė ar atlikėjas: Leonas Somovas ir Jazzu, „Golden Parazyth“, Gerai Gerai, „Electronic I“, Beissoul ir Einius.

Metų roko ir alternatyvos grupė ar atlikėjas: „Antis“, „Kurak“, „Bix“, A.Orlova, „Liūdni slibinai“.

Metų hiphopo grupė ar atlikėjas: MC Mesijus, Omerta, Mad Money, „Tie Geresni“, „G&G Sindikatas“.

Metų koncertinė grupė ar atlikėjas: L.Somovas ir Jazzu, „Sel“, A.Mamontovas, „Antis“, „Bix“.

Metų vaizdo klipas: D.Montvydas „Make That Love“, MC Mesijus „Nelieskite mėlynojo gaublio“, M.Palubenka „Planet Melancholia“, Pikaso „Rugpjūtis“,  Karina Krysko – Skambinė „Jausmų labirinte“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.