„Lietuvos ryto“ televizijos Kalėdos - su populiariuoju atlikėju M.Buble

„Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovai Kalėdų vakarą šiemet leis su vienu populiariausių šių dienų dainininkų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 25, 2013, 10:56 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:05 PM

Gruodžio 25 dieną 21 val. 30 min. „Lietuvos ryto“ televizija rodys specialią šventinę laidą, kurią šioms Kalėdoms nufilmavo Michaelas Buble.

Kažkas per vidurį tarp Franko Sinatros, Robbie Williamso ir linksmo pokalbių laidų vedėjo – taip dažnai apibūdinamas M.Buble.

38-erių kanadietis yra laimėjęs tris „Grammy“ statulėles, rengia koncertų turus Šiaurės Amerikoje, Europoje, Azijoje ir Australijoje.

Prieš keletą metų jo koncertą Dublino stadione stebėjo beveik 100 tūkstančių žiūrovų.

Šią vasarą M.Buble surengė dešimties koncertų seriją Londono arenoje „O2“ – visi 155 tūkstančiai bilietų buvo parduoti. Puikūs rezultatai dainininkui, kuris dešimtmetį nesėkmingai beldėsi į didžiojo pramogų verslo duris.

Sunkiai skynėsi kelią

Svajoti apie dainininko karjerą Michaelas pradėjo būdamas penkerių – kai išgirdo atlikėjo Bingo Crosby plokšteles su Kalėdų dainomis. Paauglystėje, pasakoja Michaelas, jis miegojo su Biblija po pagalve, tikėdamas, kad maldos padės jam įgyvendinti savo svajonę.

Iš pradžių ėjosi nelengvai. Sulaukęs pilnametystės, vaikinas laimėjo kelis talentų šou ir susirado vadybininką, tačiau pasirodymai viešbučiuose, prekybos centruose, gimtadieniuose ir vestuvėse ilgai nepelnė didesnio pripažinimo.

Kad save išlaikytų, Michaelas keletą metų dirbo žvejybos laivuose – šį laikotarpį vadina fiziškai sunkiausiu savo gyvenime.

Veteranas patikėjo talentu

Reikalai pasikeitė praėjusio dešimtmečio pradžioje, kai atkaklus vaikinas prisibeldė į pripažinto prodiuserio Davido Fosterio, dirbančio su Cher, Celine Dion, Andrea Bocelli, duris. Išklausęs Michaelo programą, persmelktą svingo ir retro skambesio, prodiuseris iš pradžių atsisakė su juo dirbti – prisipažino, kad neturi žalio supratimo, kaip reklamuoti tokią muziką.

Tačiau D.Fosterį įtikino muzikos pasaulio veteranas Paulas Anka, Michaelo balse, elgesyje ir išvaizdoje pamatęs požymius, kad prieš akis – būsimoji žvaigždė. Jo patarimais patikėjęs D.Fosteris ėmėsi darbo – ir neapsigavo.

Jau 2006-aisiais M.Buble koncertavo pilnose arenose, žavėdamas publiką ausiai maloniu balsu, džentelmeno manieromis ir puikiu humoro jausmu.

Nors ir pats dažnai juokauja apie savo kiek atlėpusias ausis, Michaelas vadinamas vienu geidžiamiausių muzikos pasaulio vyrų. Tiesa, jis jau suvystytas – 2011-aisiais vedė argentiniečių aktorę, dainininkę ir modelį Luisaną Lopilato. Šių metų rugpjūtį porai gimė sūnus Noah.

Nėra koncertavęs Lietuvoje

Visuomet pasitempęs, ryšintis kaklaraištį, įkvėpimo iš senųjų džiazo vokalo meistrų besisemiantis M.Buble – visiška priešingybė sceną užplūdusioms pusnuogėms, besikeikiančioms žvaigždėms.

Nenuostabu, kad pirmiausia jo įrašai šovė į vyresnei publikai skirtos muzikos aukštumas. Palyginimai su F.Sinatra liejosi ir tebesilieja – dainininkas koncertuoja su orkestru, scenoje pasakoja linksmas istorijas, mandagiai flirtuoja ir sugeba taip užpildyti kelių minučių pauzes, kad žiūrovai pasijunta lyg gerai sustyguotame TV šou.

Pernai pavasarį jis savo sugebėjimus demonstravo estams – pilnutėlėje Talino „Saku“ arenoje surengė koncertą, apie kurį per visas Baltijos šalis sklinda puikūs atsiliepimai.

Lietuvoje dainininkas dar nėra lankęsis – laukiant tos dienos, „Lietuvos ryto“ televizija geros muzikos gerbėjams siūlo pamatyti jo kalėdinį koncertą.

Nurungė C.Dion transliaciją

Užpernai dainininkas išleido kalėdinių dainų albumą „Christmas“, kuris penkias savaites buvo geriausiai perkamas Jungtinėse Amerikos Valstijose, pasiekė pirmąją populiariausių dainų sąrašo vietą Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Australijoje ir dar keliolikoje valstybių.

Albumo reklamai buvo nufilmuotas televizinis šou, kuriame M.Buble su bičiuliais dainavo kalėdines dainas.

Transliacijos populiarumas buvo toks didelis, kad nuspręsta šį šou paversti tradicija. Šįmet M.Buble jau trečią kartą kviečia TV žiūrovus švęsti Kalėdų su juo ir draugais.

Amerikiečiai šį koncertą pamatė praėjusią savaitę. Staigmena net ir didžiausiems M.Buble gerbėjams – reitingų lentelėse transliacija nurungė kito kanalo tuo pat metu rodytą panašų kalėdinį šou, kuriame dainavo atlikėja C.Dion.

„Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovų laukia nuotaikingas vakaras, kuriame M.Buble pasakos apie savo ypatingus jausmus Kalėdoms, juokaus su vaikų televizijos laidos „Sesame Street“ personažu Sausainių monstriuku, dainuos ir vienas, ir su savo viešniomis – dainininkėmis Mariah Carey ir Mary J.Blige.

Dėmesio vertų pasirodymų čia netrūksta. Kartu su M.Carey Michaelas dainuos jos Kalėdų hitą „All I Want For Christmas Is You“, o su vaikų choru žvakių šviesoje – giesmę „Silent Night“.

„Mano šeimoje Kalėdos visada buvo ypatinga šventė. Tėvas ir motina stengdavosi, kad ji įsimintų ilgam.

Šios Kalėdos man ypatingos, nes pirmą kartą jas švenčiu tapęs tėvu. Noriu ta šiluma ir geromis mintimis pasidalyti su jumis“, – taip savo koncertą pristato M.Buble.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.