Dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ varžysis tik 10 atrankas praėjusių dalyvių

Tačiau jų skirti balsai buvo tik tarpiniai – dar trys balai priklausė komisijos nariams iš užsienio, dalyvius vertino atstovai iš Rusijos, Vokietijos bei Švedijos. Vakaro vedėjai Arūnas Valinskas ir Simona Nainė paragino prie vertinimo prisidėti ir televizijos žiūrovus – kiekvienas jų savo favoritams taip pat galėjo skirti po balą.

Mia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-12-28 21:00, atnaujinta 2018-02-19 16:24

Po įtemptos kovos buvo nuspręsta, kad kitose „Eurovizijos“ atrankose nebedalyvaus „Pop Ladies“ merginos, Gintarė Sičiūnaitė, Soliaris, Neringa Šiaudikytė ir Tado Vilčinskas - šie atlikėjai sulaukė mažiausiai komisijos ir televizijos žiūrovų palaikymo.

Pastabų ir pagyrimų muzikantams negailėjo kompetentinga vertinimo komisiją, kurią šįkart sudarė operos solistas Edmundas Seilius, režisierius Vytenis Pauliukaitis, aktorė Adrija Čepaitė ir muzikos apžvalgininkas bei „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Tačiau jų skirti balsai buvo tik tarpiniai – dar trys balai priklausė komisijos nariams iš užsienio, dalyvius vertino atstovai iš Rusijos, Vokietijos bei Švedijos. Vakaro vedėjai Arūnas Valinskas ir Simona Nainė paragino prie vertinimo prisidėti ir televizijos žiūrovus – kiekvienas jų savo favoritams taip pat galėjo skirti po balą.

Kol kas balsavimas „Eurovizijoje“ vyksta už atlikėją, vėliau bus renkama geriausia ir labiausiai konkursui tinkanti daina. Galbūt tai atrankos dalyvius skatina labiau pasitempti - juk patekimas į finalą dar negarantuoja, kad būtent jiems teks sudainuoti savo kūrinį. Jį galės atlikti visai kitas, daugiau komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukęs, atlikėjas.

Pirmosios scenoje pasirodė grupės „Pop Ladies“ merginos. Keturios, raudonomis plevėsuojančiomis suknelėmis vilkinčios, šviesiaplaukės buvo įvertintos aukščiausiais balais, komisija liko sužavėta jų numerio profesionalumu. „Čia stovi tos, kurios buvo koliojamos, kad nemoka dainuoti. Aš jus sveikinu. Man gėda nerašyti dešimt“, – sakė V.Pauliukaitis. Jam paantrino ir kiti komisijos nariai.

Nebe pirmus metus savo jėgas „Eurovizijos“ atrankoje bandanti M.Linkytė šįkart bandė nustebinti lyrišku ir gana sudėtingu kūriniu. Jos muzikalumas neliko nepastebėtas, numeris sužavėjo A.Čepaitę ir E.Seilių. Tačiau pasirodymas patiko ne visiems. R.Zilnys pastebėjo, kad nors atlikėja dainavo profesionaliai, kitas kūrinys merginos lūpose būtų suskambęs geriau – daina tiesiog jai „netiko“. „Jūs turite puikų balsą, tačiau man pasirodėte šalta, kaip šaldytuvas“, – kolegai pritarė V.Pauliukaitis.

Vilkėdamas klasikiniu kostiumu į sceną žengė Soliaris. Tačiau Pelenės istoriją įkūnijęs atlikėjas neliko suprastas taip, kaip tikėjosi. Ir nors pasiruošti didžiajai „Eurovizijos“ scenai per porą mėnesių nėra lengva, pasak komisijos narių, jei jau atlikėjas nusprendžia dalyvauti, jis turi būti tinkamai pasirengęs. Vidutiniškai 7 balais iš 10 atlikėją įvertinusi komisija palinkėjo dainininkui pakliūti į kitą etapą, tačiau pastebėjo, kad jo pasirinkta daina – silpna.

Prašmatnia elegantiška balta suknele su šleifu pasidabinusi ir Dimos Bilano dainą sudainavusi N.Šiaudikytė sulaukė komisijos narių pastabų dėl perdėtos pompastikos. Galiausiai dėl į jos daržą primėtytų akmenų atlikėja pravirko, tačiau net ir tada nebuvo paglostyta. „Daug sunkiau pravirkdyti žiūrovą, negu apsiverkti pačiam“, – pastebėjo A.Čepaitė. Jos teigimu, pažiūrėti į dainuojančią N.Šiaudikytę scenoje gražu, tačiau anaiptol neįdomu.

Gaivų energijos pliūpsnį į studiją įpūtė jauna atlikėja I.Zasimauskaitė. Žaismingai atlikusi kadaise „Eurovizijoje“ skambėjusį kūrinį jis sužavėjo kone visus. Ir nors, pasak E.Seiliaus, daina buvo paprastesnė nei visiems žinomi „Du Gaideliai“, merginai su užduotimi susidorojo puikiai. Komisijos nariai jai negailėjo komplimentų ir skyrė aukščiausius balus.

Praėjusiais metais projekte „X Faktorius“ išgarsėjęs M.Kavaliauskas, panašu, dar neparodė nei pusės savo talento. Paprastumu ir balta šypsena daugelį savo gerbėjų paperkantis balsingasis atlikėjas nepaliko abejingų ir šįkart. „Martynas turi visus duomenis, kad milijonai merginų visoje Europoje paspaustų tą mygtuką, kurio mums labai reikia. Aš noriu už jį balsuoti“, – atlikėją gyrė R.Zilnys. Jam pritarė ir kiti – M.Kavaliauskas vienbalsiai buvo įvertintas dešimtukais.

Nedaug patirties scenoje, tačiau gerą balsą turinčios G.Sičiūnaitės pasirodymas buvo prilygtinas M.Linkytės numeriui. Bent jau dėl to, kad daina nepadėjo atskleisti balso galimybių. A.Čepaitei dainavimą prilygino „mokykliniui“, tačiau sužinojusi, kad merginai – vos 20 metų, palinkėjo jai sėkmės ir užsiminė tikinti jos ateities perspektyvomis.

Antroje „Eurovizijos“ atrankoje skambėjo ir dar viena Dimos Bilano daina. Tačiau ne visuomet geras kūrinys užtikrina sėkmę. Kūrinį „Never Let You Go“ atlikęs T.Vilčinskas sulaukė gausybės pastabų: dėl įvaizdžio, dėl laisvumo scenoje, dėl balso. Ir nors pats atlikėjas bandė teisintis, kad visas jo pasirodymas buvo improvizacija, pasak komisijos narių, net jei taip ir buvo, ji buvo ne pati profesionaliausia.

2013-ųjų metų konkurso nugalėtojų danės Emmelie De Forest dainą „Only Teardrops“ atlikusi Mia – viena iš vakaro favoričių. „Kai pasirodymas yra geras, nėra dėl ko kabinėtis“, – po jos pasirodymo sakė R.Zilnys. Ir nors pati daina patiko ne visiems komisijos nariams, ji sulaukė itin gerų vertinimų. Pasak A.Čepaitės, buvo gražu ir, svarbiausiai, įtikinama.

Vakarą užbaigė K.Radžiukynaitės pasirodymas, tačiau jis buvo vertinamas dviprasmiškai. Ne vienam muzikos srities profesionalui užkliuvo netinkamai parinkta daina. Tačiau mergina - perspektyvi ir balsinga, todėl jai buvo suteiktas šansas. Ji įvertinta gana aukštais balais.

Po įtemptos kovos galiausia paaiškėjo, kurie penki atlikėjai sulaukė daugiausiai Lietuvos ir užsienio komisijos bei žiūrovų balsų. Brand Stone (Vokietija) skiriami balai: Monika – 10; Soliaris – 9; Neringa – 8; „Pop Ladies“ – 7; Martynas – 6; Kristina – 5; Inga – 4 Ieva – 3; Mia – 2; Tadas – 1.

Valerij Prosvirov (Rusija) skiriami balai: Martynas – 10; Gintarė – 9; „Pop Ladies” – 8; Mia – 7; Ieva – 6; Monika – 5; Neringa – 4; Soliaris – 3; Tadas – 2; Kristina – 1.

Liselott Bjork (Švedija) skiriami balai: Monika – 10; Ieva – 9; Mia – 8; Soliaris – 7; Gintarė – 6; Kristina – 5; Neringa – 4; Martynas – 3; “Pop Ladies” – 2; Tadas – 1.

Žiūrovų simpatijų daugiausia sulaukė Mia, Kristina, Martynas, Ieva ir „Pop Ladies“, tačiau galutinėje lentelėje, susumavus Lietuvos ir užsienio komisijos balsus, vakaro favoritais tapo ir į kitą etapą keliauja Mia, Martynas, Monika, Ieva, Kristina. Tolimesnėse kovose televizijos žiūrovai nebeišvys „Pop Ladies“ merginų, Gintarės, Soliario, Neringos ir Tado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?