Albumo apžvalga. R.Williamsas „Swings Both Ways“

Prieš dvylika metų britų dainininkas Robbie Williamsas išleido milžiniško populiarumo sulaukusį diską „Swing When You're Winning“, kuriame su orkestru svingo stiliumi sudainavo senas žinomas melodijas. 2013-aisiais gerbėjai sulaukė tęsinio – albumo „Swings Both Ways“, kurį su orkestru 2014-aisiais pristatys gastrolėse (ne, Lietuvos jos nepasieks, ką jau darysi).

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 31, 2013, 3:15 PM, atnaujinta Mar 19, 2018, 4:21 PM

Tiesa, šis albumas – šiek tiek kitoks. Šalia dainų iš „Disney“ filmukų ir miuziklų čia skamba ir visiškai nauji kūriniai, o taip pat – Robbie hito „Supreme“ svingo versija.

„Dievinu svingą“, - ne kartą yra prisipažinęs dainininkas. Pažiūrėjus porą įrašų iš lapkritį surengtų jo pasirodymų įvairiuose TV šou, niekas nedrįstų ginčytis – su elegantišku kostiumu ir bigbendo muzikantais už nugaros jis atrodo tarsi nužengęs iš praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio filmų. Ir visai nesvarbu, kad retro džentelmeno manieros atskiestos šiuolaikiškais juokeliais ir maivymusi.

„Swings Both Ways“ - įdomesnis nei prieš dvylika metų pasirodęs šio disko pirmtakas. Vien jau dėl svečių – Robbie į pagalbą pasikvietė penkis žinomus dainininkus. Titulinę dainą „Swings Both Ways“ kartu dainuoja manieringasis Rufusas Wainwrightas (o štai jis į Vilnių kovo mėnesį atvyks) – į tekstą įpintos komiškos užuominos apie neva dviprasmę Robbie lytinę orientaciją.

„I Wan'na Be Like You“ iš filmuko „Džiunglių knyga“ plėšia Olly Mursas, dažnai vadinamas Robbie įpėdiniu ir šįmet „apšildęs“ jo koncertus. Lyriškoji „Dream A Little Dream“ įrašyta su trumpam į dienos šviesą sugrįžusia Lily Allen, linksmas rokenrolas „Soda Pop“ - su svingo žanrą daug geriau išmanančiu Michaelu Buble, o „Little Green Apples“ - balsingaja JAV scenos sirena Kelly Clarkson.

Naujuose kūriniuose netrūksta saviironijos – po to, kai šįmet britų spauda išsijuosusi komentavo Robbie svorį, albume atsirado daina „Nobody Likes A Fat Pop Star“ („Niekas nemėgsta storos popžvaigždės"). Papildytoje albumo versijoje yra ir kūrinys „Wedding Bells“ („Vestuvių varpai“) - užuomina į pasikeitusią Robbie šeiminę padėtį.

Jokios nevykusios elektronikos, tik gyvi instrumentai, linksma nuotaika ir Robbie balsas – tokio albumo jo gerbėjai laukė jau seniai. Simboliška, kad vieną dainą sukurti padėjo jo bendražygis iš grupės „Take That“ Gary Barlow, o albumą prodiusuoti sugrįžo Guy Chambersas – daugelio melomanų nuomone, esminis Robbie populiarumo kalvis, su dainininku dirbantis po 12 metų pertraukos.

Vos išleistas, albumas pakilo į pirmąją britų „topų“ vietą ir tapo tūkstantuoju disku istorijoje, pelniusiu tokią garbę. Pagal pasiekimus Didžiojoje Britanijoje Robbie susilygino su Elviu Presley. Logiška - „Swings Both Ways“ dar kartą primena, kad jei britai ir turi savo popmuzikos karalių, yra tik vienas dainininkas, kuris šio vardo nusipelno. Ir šiandien jis dainuoja svingo ritmu.

Įvertinimas – 8 iš 10.

R.Williamso klipas „Dream A Little Dream Of Me“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.