„Liūdnų slibinų“ šou Kaune: iš scenos stumiamas dirigentas, lazerių šou ir moterų sukilimas

Paskutinį 2013-ųjų vakarą „Liūdni slibinai“ su VDU kameriniu orkestru audringai išlydėjo senuosius metus anšlaginiame koncerte Kaune. Artistiškoji grupė sausakimšoje VDU didžiojoje salėje kaip visuomet nuotaikingai atliko ryškiausias savo dainas, su pozityviu humoru pažvelgė į praėjusius metus bei priminė, kad 2014 - ieji ne tik arklio, bet ir Kristijono Donelaičio metai.

„Liūdni slibinai" pirmą kartą surengė koncertą su orkestru.<br>L.Domeikos nuotr.
„Liūdni slibinai" pirmą kartą surengė koncertą su orkestru.<br>L.Domeikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2014, 1:37 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:56 AM

Kaip ir skelbėsi dar iki koncerto, „Liūdnų slibinų“ mažasis ir didysis vyrai scenoje surengė šokių dvikovą. Šiaudine skrybėle pasidabinęs Vaidas Kublinskas straksėjo polkos žingsneliu ir atkakliai demonstravo liaudiško šokio „Grečenikė“ elementus. Šokių projekte „Šok su manimi“ laurus nuskynęs Dominykas Vaitiekūnas džiugino publiką kūno lankstumu ir suktukais.

Tradicinių lietuviškų ir naujoviškų šokių akistata simboliškai iliustravo dilemą - ar geriau laiko patikrinti dalykai, ar nauji sprendimai. Nors kolegoms susikibus už parankių šokių kova baigėsi draugiškai, publika savo ovacijomis ir šūksniais visgi pasirinko lietuvių liaudies ir laiko patikrintus judesius.

Koncerto metu „Liūdnų slibinų“ nariai net kelis kartus išbandė VDU kamerinio orkestro dirigento Roberto Bliškevičiaus kantrybę. Orkestrui pradėjus programą A.Vivaldi „Metų laikų“ ištrauka, D.Vaitiekūnas sutrikęs peržvelgė smuikininkių natas, pribėgęs sustabdė dirigentą ir rankų mostais perėmė jo darbą.

Styginiams pradėjus griežti „Liūdnų slibinų“ hito „Daina, raginanti tautą“ (dar žinomos, kaip „Ralio karvytis“) akordus, charizmatiškasis grupės narys leido sugrįžti R.Bliškevičiui.

Antrosios dalies pradžioje energingasis D.Vaitiekūnas vėl pasišovė užimti dirigento vietą. Pozityviai nusiteikęs dirigentas leido „Liūdnų slibinų“ nariui patenkinti šią užgaidą ir sudiriguoti vieną natą. Grubiausio gesto R.Bliškevičius susilaukė iš grupės moters Aistės Lasytės. Kūrinio „Jeigu aš būčiau vyras“ metu ji nustūmė dirigentą į šoną ir atsistojusi į jo vietą išlaisvino nuo partijų atlikimo kamerinio orkestro moteris.

„Kai šį rytą kalbėjausi su dirigentu, paklausiau, kokią didžiausią kvailystę jis yra padaręs savo gyvenime. Jis pažiūrėjo mąsliai į mane ir pasakė: „Na, turbūt šiandien“. Žinoma, jis taip nesakė, jis per daug mandagus, bet mes vis tiek supratome“, - tarp dirigentui skirtų akibrokštų šmaikštavo V.Kublinskas.

Lietuvių klasikų poetų savo kūryboje nevengiantys „Liūdni slibinai“ šventinį vakarą tarp dainų įterpė ir šiuolaikines eiles. Pastebėdamas, kad moterys mėgsta vyrus, skaitančius poeziją, Vaidas Kublinskas paskaitė R.Kluso eilėraštį „Moters išaukštinimas“. Netikėta eilėraščio pabaiga, kompromituojanti moteriškąją auditoriją, sukėlė gardų vyrų juoką. Tai išprovokavo kovingą „Liūdnų slibinų“ moters A.Lasytės dainos „Jeigu aš būčiau vyras“ atlikimą.

Feminizmo himnu pretenduojančios tapti dainos eigoje balsingoji grupės narė užvedė moteris dainuoti drauge iškėlus rankas. Nustūmusi į šalį dirigentą Aistė Lasytė suagitavo mojuoti strykais ir choru traukti dainos priedainį su žodžiais „Aš moteris – ne žmogus, žmogus tai jis“ ir VDU kamerinio orkestro damas.

Bandydamas numalšinti moterų sukilimą V.Kublinskas pareiškė, kad dabar bus daina apie dviejų vyrų meilę. Publikoje nuaidėjus juokui, atlikėjas pridūrė: „daina, apie dviejų vyrų meilę vienai moteriai“ ir drauge su kolega D.Vaitiekūnu atliko savos kūrybos dainą „Be tavęs“.

Koncertas pasiekė kulminaciją naujamečiu lazerių šou už 60 Lt. Daugybės publikos simpatijų gimtadieniniuose „Liūdnų slibinų“ koncertuose šį rudenį susilaukęs reginys buvo papildytas šventiniais elementais. Dominyko Vaitiekūno pompastiškai atliktas išradingas lazerių numeris sulaukė griausmingų aplodismentų ir šūksnių.

Prieš atlikdami paskutinę koncerto dainą „Pieno fabrikėlis“ spalvingieji liūdesio propaguotojai kreipėsi į vaikus, primindami ir suaugusiems žiūrovams, kas laukia naujais metais.

„Reiks eit į mokyklą, paskui į aukštąją mokyklą, dirbti, ženytis, auginti vaikus, tada vaikai eis į mokyklą...Tai gerų jums Naujų metų!“ - su ironiška gaida palinkėjo V.Kublinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.