„Eurovizijos“ atranką paliko dainininkė K.Radžiukynaitė

Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje įvyko dar viena kova dėl teisės atstovauti Lietuvai šių metų „Eurovizijos“ konkurse. Prie starto linijos – devyni dalyviai, iš kurių į kitą etapą žengė aštuoni – vienai pretendentei šio vakaro kova buvo paskutinė. Šį kartą atlikėjų talentas vertinamas pagal tai, kaip jie atliko populiarius užsienio hitus.

K.Radžiukynaitė bandė publiką pakerėti grupės "Little Mix" kūriniu, tačiau iškrito iš atrankos.<br>D.Umbraso nuotr.
K.Radžiukynaitė bandė publiką pakerėti grupės "Little Mix" kūriniu, tačiau iškrito iš atrankos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2014, 9:12 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:15 PM

Jau kitoje laidoje aštuoni pretendentai kovos, atlikdami dainas, parašytas šių metų „Eurovizijos“ atrankai. Jas įvertinti jau galima portale lrt.lt. Šįkart dainininkai dar rungėsi, atlikdami nekonkursines dainas – taip vertinami jų scenos sugebėjimai.

Atlikėjus vertino Lietuvos komisija – operos atlikėjai Ieva Prudnikovaitė – Pitrėnė, Edmundas Seilius, „Lietuvos ryto“ muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys ir muzikologas Darius Užkuraitis.

Taip pat balus skyrė specialistai iš užsienio ir telefonu balsuojantys žiūrovai – susumavus visų balsavimų rezultatus ir paaiškės, kas žengs į kitą etapą.

Pirmasis prie starto linijos – dainininkas Vaidas Baumila. Anksčiau atrankoje romantiško įvaizdžio laikęsis dainininkas šįkart apnuogino raumenis ir blaškosi po sceną, atlikdamas energingą Eltono Johno hitą „Saturday Night's Alright For Fighting“.

D.Užkuraitis Vaido pasirodymą įvertino palankiai. „Aš moteris, negaliu būti abejinga, jūs žaviai atrodote“, - antrino I.Prudnikovaitė – Pitrėnė.

R.Zilniui pasirodė, kad kūrinys nėra tinkamas V.Baumilai. Jam pritarė ir E.Seilius: „Lūžinėjo balsas, buvo daug „nešvarių“ vietų. Buvo geresnių tavo pasirodymų“.

Nuomonės išsiskyrė – D.Užkuraitis siūlė Vaidui skirti 10, E.Seilius – tik 6 balus. Galiausiai po aštrių ginčų nuspręsta skirti 9 balus.

Žiūrovų balsavime kol kas pirmauja M.Kavaliauskas, surinkęs 158 balsus, antroje vietoje – V.Baumila, trečioje – M.Linkytė. Paskutinis kol kas – Justinas Lapatinskas.

Mia sudainavo dramatišką Beyonce baladę apie sudužusią širdį, o prieš tai atrankos vedėjai Simonai Nainei pademonstravo ant piršto spindintį žiedelį – tačiau su futbolininku Edgaru Jankausku draugaujanti dainininkė paneigė, kad ruošiasi tekėti.

„Atrodote puikiai, dainavimas nebuvo toks jau gražus. Buvo vokalo probemų“, - neslėpė D.Užkuraitis.

„Mano ausiai jūs padainavote geriau nei Vaidas. Bet dešimtuko šis numeris nesiekia“, - sakė E.Seilius. Komisija nutarė, kad Mia verta devyneto.

Toliau scenoje – merginų duetas „VIG Roses“. Pasitelkusios dvi šokėjas, dainininkės pasistengė kuo energingiau atlikti grupės „En Vogue“ hitą „Free Your Mind“.

„Šalia rėkimo norėtųsi girdėti ir balsus“, - neslėpė I.Prudnikovaitė – Pitrėnė. Komisija dainininkėms skyrė aštuonetą.

Praėjusioje laidoje komisijos už klaidas sukritikuotas, bet publikos gerai įvertintas Martynas Kavaliauskas šįkart dainuoja lyrišką „Passenger“ hitą. Susikaupęs dainininkas šįkart neruošė jokių šou elementų, tiesiog jausmingai atliko dainą – šios ir praėjusios savaičių pasirodymai skiriasi kaip diena ir naktis.

„Ne visada tiksliai pataiko į natas, bet pataiko į merginų širdis“, - juokėsi vedėjas Arūnas Valinskas.

„Buvo skoninga, jūs valdėte savo balsą, nesistengėte vizualiai įtikti, tai man patiko“, - sakė I.Prudnikovaitė – Pitrėnė.

„Sveikinu, šiandien reabilitavaisi“, - sakė E.Seilius.

„Tai pirmas atlikėjas šį vakarą, kuris pasirinko sau tikrai tinkamą dainą. Jei kitą kartą padainuosi blogai, parašysime nulį. Moki puikiai dainuoti, neprarask to“, - ragino R.Zilnys.

Komisija Martynui skyrė pirmąjį vakaro dešimtuką.

Po šio pasirodymo žiūrovų balsavimo lyderis - būtent M.Kavaliauskas, antroje vietoje - Mia, trečioje - "VIG Roses". Paskutinis ir toliau - J.Lapatinskas.

Vilija Matačiūnaitė pasirinko britų atlikėjos „Florence And The Machine“ hitą „Spectrum“, atskleisdama visą savo balso grožį. „Man atrodo, tai galėtų būti seksualiausias vasaro pasirodymas. Žemos natos skambėjo labai gražiai“, - sakė R.Zilnys.

D.Užkuraitis mano, kad Vilija geriau atsiskleistų, dainuodama lyrišką kūrinį.

„Aš tiek metų esu scenoje, kad norisi pabandyti kažką naujo“, - atsakė Vilija.

„Ką reiškia „tiek metų“. Grabas į užpakalį lenda?“ - kvatojosi A.Valinskas.

Vilija jam priminė, kad karjerą pradėjo šou "Kelias į žvaigždes, kurį vedė būtent Arūnas - ir tai buvo prieš aštuonerius metus.  

„Erotiška, bet ne gašlu. Super. Tik rūbas man trukdė, reikėjo gal jį nusiplėšti“, - patarė E.Seilius, iškart A.Valinsko išvadintas gašlūnu.

Tačiau paaiškėjo, kad rūbo nusiplėšimo idėja patiko ir I.Prudnikovaitei – Pitrėnei.

„Aš irgi pakankamai karšta moteris“, - nusijuokė Ieva.

Pasibaigus juokelių serijai, kurioje buvo ir pasiūlymas pasirodymą pakartoti, komisija nusprendė Vilijai skirti dešimtuką.

Justinas Lapatinskas pasirinko Rihannos kūrinį „We Found Love“, „nurengtą“ iki ramių lyriškų natų.

„Jūs kartojate tą pačia frazę šimtą kartų, bet nenešėte jokios informacijos, minties jūsų akyse. Balsas jūsų gražus, bet ugnies trūko“, - sakė I.Prudnikovaitė – Pitrėnė.

„Dainą galima vaidinti, o galima ja gyventi. Kad iš tiesų gyventum šia daina, to nebuvo“, - pastebėjo D.Užkuraitis.

„Tu labai gražiai dainuoji, bet dar bandai susimedžioti savo charizmą. Reikia susirasti tai, kas yra tavo, kuo galėtum pakerėti žiūrovus“, - sakė R.Zilnys.

E.Seilius gyrė J.Lapatinsko vokalą: „Tai buvo sunkus kūrinys, pats bandžiau kartu dainuoti, oho kaip sunku“.

Komisija dainininkui skyrė devynis balus.

Jau ne vieną skirtingą įvaizdį ir žanrą atrankoje išbandžiusi Ieva Zasimauskaitė šį kartą pasirinko ramybę – Pink dainą „Dear Mr. President“, kurios tekste, paradoksalu, kritikuojama JAV prezidento George'o W.Busho politika.

„Aš labai puikiai supratau, ką tu dainuoji, ačiū tau už tai. Bet iš vokalo pusės nėra čia didelio darbo. Jei tai kraštutinumas, viskas, ką tu gali, tau gal per anksti į „Euroviziją“, - sakė E.Seilius.

R.Zilnys pritarė: „Tau jau laikas „iššauti“, parodyti, ką gali“.

„Gerai, padainuosiu operą“, - nusijuokė I.Zasimauskaitė. E.Seilius suskubo pabrėžti, kad to tikrai nereikia.

I.Prudnikovaitė – Pitrėnė sutiko, kad Ievai trūksta patirties, tačiau sakė, kad pasirodymas tikrai nebuvo nuobodus: „Reikėjo „mr. president“ (pone prezidente – Red.) pakeisti į „mrs. President“ (ponia prezidente), ir viskas būtų gerai“.

Komisija skyrė Ievai aštuonis balus. Žiūrovų balsavimo lyderis – vis dar M.Kavaliauskas, antroje vietoje – Mia, trečioje – V.Matačiūnaitė. Paskutinis – J.Lapatinskas.

Monika Linkytė, ankstesniame filmavime pasirinkusi elegantišką įvaizdį, šįkart virto padykusia rokere su odine striuke ir suplėšytomis pėdkelnėmis. Be to, ji pasirinko vienos populiariausių šių dienų JAV grupių „Imagine Dragons“ dainą „Radioactive“.

Valiūkiška šypsena, žaidimai su kamera ir vokalo įmantrybių demonstravimas – pasirodyma buvo visko.

„Daina buvo atlikta įtikinamai, viskas buvo organiška, ačiū tau“, - sakė D.Užkuraitis.

„Buvau maloniai nustebintas, nors aš tokios muzikos visiškai nesuprantu. Bet šį kartą pasismaginau“, - svarstė E.Seilius.

„Šią dainą reikia atlikti lakstant po sceną, taškantis prakaitu. Viso to gal ir neperteikei, bet stengeisi išdainuoti. Ir nesugadinai jos. Beje, toks įvaizdis tau labai tinka. Tikrai geriau nei suknelės, kurios tave sendina“, - sakė R.Zilnys.

„Tikrai? O aš išsigandau, ją koridoriuje pamatęs“, - nustebo E.Seilius.

Komisija Monikai skyrė dešimt balų.

Didelį kaspiną įsisegusi Kristina Radžiukynaitė nusprendė atrankoje atlikti britų merginų grupės „Little Mix“ dainą „Wings“.

Energingas kūrinys su ryškiu fanko prieskoniu – atlikėja gal ir nesijautė labai tvirtai, tačiau stengėsi iš visų jėgų.

„Nežinau, ką reikės daryti žiūrovams ir užsienio komisijų nariams. Visi devyni pasirodymai buvo tokie, iš kurių nesisektų išskirti prasto.

Tačiau kažko ryškaus apie jūsų pasirodymą negalima pasakyti. Jis nebuvo įdomiausias, ryškiausias, jausmingiausias. Balsas – geras, bet prie jo reikia dar kažko“, - sakė R.Zilnys.

E.Seiliui pasirodė, kad K.Radžiukynaitė pasirinko dainą, su kuria nesijautė savo rogėse. „Jūs norite atsiskleisti visokeriopai, tai sveikintina. Bet dainavimo prasme – viskas buvo labai „užspausta“, turite balsą, bet jo neparodėte“, - sakė I.Prudnikovaitė – Pitrėnė.

Komisija nusprendė Kristinai skirti aštuonis balus.

Žiūrovų balsavimui artėjant prie pabaigos, pirmoje žiūrovų lentelės vietoje – M.Kavaliauskas, antroje – V.Matačiūnaitė, trečioje – Mia. Paskutinėje visą filmavimą išlieka J.Lapatinskas.

Atėjo metas užsienio komisijos balsavimui.

Vokietijos kompozitorius Brandonas Stone'as 9 balus skyrė M.Linkytei, 8 – I.Zasimauskaitei, 7- „VIG Roses“, 6 – Miai,  5 – J.Lapatinskui, 4 – M.Kavaliauskui, 3 – V.Matačiūnaitei, 2 – V.Baumilai ir 1 – K.Radžiukynaitei.

Rusijos prodiuseris Valerijus Prosvirovas 9 balus skyrė – I.Zasimauskaitei, 8 – J.Lapatinskui, 7 – M.Kavaliauskui, 6 – Miai, 5 – M.Linkytei, 4 – “VIG Roses”, 3 – V.Baumilai, 2 – K.Radžiukynaitei, 1 – V.Matačiūnaitei.

Švedų muzikos prodiuserė Liselott Bjork 9 balus skyrė V.Baumilai, 8 – K.Ražiukynaitei, 7 – I.Zasimauskaitei, 6 -  “VIG Roses”, 5 – M.Linkytei, 4 – M.Kavaliauskui, 3 - Miai, 2 – J.Lapatinskui, 1 – V.Matačiūnaitei.

Susumavus lietuvių ir užsieniečių balus, komisijos lentelė išsirikiavo taip: I.Zasimauskaitė – 32 balai, M.Linkytė – 29 balai, “VIG Roses” - 25 balai, M.Kavaliauskas – 25 balai, J.Lapatinskas – 24 balai, V.Baumila – 23 balai, V.Matačiūnaitė – 20 balų, Mia – 19 balų, K.Radžiukynaitė – 19 balų.

Žiūrovai balsavo taip: M.Kavaliauskas – 902 balsai, Mia – 817 balsai, V.Matačiūnaitė – 788 balsai, M.Linkytė – 756 balsai, V.Baumila – 697 balsai, “VIG Roses” - 614 balsų, I.Zasimauskaitė – 607 balsai, K.Radžiukynaitė – 604 balsai, J.Lapatinskas – 491 balsas.

Galutinė šio atrankos turo rikiuotė išsidėliojo taip (nuo pirmos iki paskutinės vietos): M.Kavaliauskas, M.Linkytė, I.Zasimauskaitė, Mia, V.Matačiūnaitė, „VIG Roses“, V.Baumila, J.Lapatinskas, K.Radžiukynaitė.

K.Radžiukynaitė paliko atranką. Kiti aštuoni dainininkai kovą tęs po savaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.