Paaiškėjo dar du „Eurovizijos“ dalyviai – Baltarusija ir Izraelis jau pasirinko

Savaitgalį paaiškėjo dar dviejų šalių atstovai, kurie rungsis šių metų „Eurovizijoje“ Kopenhagoje. Kam patikėti savo viltis, pasirinko Baltarusija ir Izraelis. Abiejų valstybių atstovai – patyrę dainininkai. Baltarusiai savo atstovą išrinko viešoje atrankoje, o Izraelis – be jos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:49 PM

Baltarusijos nacionalinės atrankos finale įsipynė intriga – iš šešiolikos jame dalyvavusių atlikėjų du lyderiai surinko vienodą balsų skaičių. Tai – dainininkas TEO ir atlikėjas Maxas Lorensas su pernai ir Lietuvoje koncertavusiu Rytų Europoje garsiu gitaristu Didiulia.

Kas keliaus į Kopenhagą, teko spręsti komisijai. Jos nuomonė lėmė, kad Baltarusijos vėliavą Danijoje neš dainininkas TEO.

Tikrasis atlikėjo vardas – Jurijus Vaščiukas. „Eurovizijoje“ jis dainuos kūrinį „Cheesecake“, kurio žodžius sukūrė pats. Išvertus iš anglų kalbos, „Cheesecake“ reiškia „sūrio pyragas“, tačiau, anot Jurijaus, dainos tekstas tikrai nėra apie saldumynus.

Mat „sūrio pyragu“ atlikėją pravardžiavo jo buvusi mergina. „Man ta pravardė jau atibodo, bet šiai dainai ji puikiai tinka“, - juokėsi 30-metis atlikėjas.

Pernai Baltarusijai „Eurovizijoje“ atstovavusi Aliona Lanskaja įveikė pusfinalio barjerą ir finale užėmė 16-ąją vietą. Tikimasi, kad TEO pagerins šį rezultatą. Kol kas aukščiausias baltarusių pasiekimas „Eurovizijoje“ - 2007-aisiais atlikėjo Kolduno užimta šeštoji vieta.

Sekmadienį savo pasirinkimą atskleidė Izraelis. Šalies visuomeninis transliuotojas nerengė viešo konkurso – tiesiog rinkosi iš trijų populiarių atlikėjų. Izraelio kelialapis patikėtas dainininkei Mei Feingold.

Kol kas nėra žinoma, kokį kūrinį „Eurovizijoje“ atliks dainininkė – jis bus parinktas iš trijų variantų, publika šiame procese taip pat nedalyvaus.

31-erių M.Feingold – grupės „Limousine Express“ vokalistė, dalyvaujanti įvairiuose miuzikluose ir pagarsėjusi kaip populiaraus TV talentų šou finalininkė.

Izraelis pernai neįveikė „Eurovizijos“ pusfinalio barjero. Šalis yra tris kartus laimėjusi „Euroviziją“, pastarąjį sykį – 1998-aisiais.

TEO daina „Cheesecake“, skambėsianti „Eurovizijoje“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.