M.A.M.A. staigmena „Electronic I“ - apie scenos užkulisius, E.Dragūną ir pažintį su M.Šalčiūte

Prieš dvylika mėnesių „Electronic I” pavadinimas buvo negirdėtas beveik niekam. Maždaug prieš savaitę Pauliaus Sinkevičiaus (30 m.) ir Vito Vaičiulio (25 m.) duetas M.A.M.A. apdovanojimų scenoje rankose gniaužė Metų proveržio statulėlę.

Prieš trejus metus kartu eksperimentuoti pradėję P.Sinkevičius (dešinėje) ir V.Vaičiulis nė nenujautė, kad vieną dieną taps M.A.M.A. Metų proveržiu.<br>T.Bauro nuotr.
Prieš trejus metus kartu eksperimentuoti pradėję P.Sinkevičius (dešinėje) ir V.Vaičiulis nė nenujautė, kad vieną dieną taps M.A.M.A. Metų proveržiu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 20, 2014, 7:41 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:34 AM

Kaip tai nutiko, kur jums matytas šio dueto vokalistas, kodėl jie gyvena kartu ir ar kuris iš jų turi Monikos Šalčiūtės telefono numerį? „TV antena” pakalbino vieną ryškiausių praėjusių metų Lietuvos muzikos atradimų.

Jų dainas „One Dream” ir „Lyja” žino tūkstančiai popmuzikos mėgėjų. Tačiau dar neseniai Paulius ir Vitas manė, kad jų eksperimentai įrašų studijoje ir liks tik asmeniniam naudojimui.

„Nebuvo jokio karjeros plano ar tikslo išpopuliarėti. Tai, kas dabar vyksta, yra šiek tiek netikėta”, – prisipažino Vitas.

Dainavo su „Studentėmis”

Abu jie – iš Marijampolės krašto, bet gyvendami ten buvo pažįstami tik „iš matymo”. Abu šiuo metu gyvena Vilniuje – čia gimsta „Electronic I” kūriniai. Abu gyvena iš muzikos ir su ja susijusių darbų.

„Paulius prieš keletą mėnesių atsikraustė į sostinę, kartu nuomojamės butą. Viskas gerai – jis labai tvarkingas. Tik nepadaryk iš to kokios gėjų pornografijos”, – nusijuokė Vitas.

Muzikos technologijas Kaune studijavęs V.Vaičiulis jau keletą metų darbuojasi įrašų studijoje Vilniuje. Anot jo, „kepa visokias reklamas, jei tai įdomu”.

Pauliaus kelias į muzikos pasaulį – kiek kitoks. Prieš kelerius metus jis išgarsėjo kaip LNK muzikinio šou „Muzikos akademija” dalyvis.

Vėliau buvo visko: pasirodymai su grupe „Studentės”, dalyvavimas šlagerių festivalyje ir dar daug projektų, kurie nė iš tolo neprimena dabartinės „Electronic I” veiklos.

„Buvo toks karjeros etapas. Be ano etapo nebūtų buvę ir šito. Aš ir dabar, kai Laima Lapkauskaitė („Studenčių” prodiuserė, atvedusi Paulių į muzikinį šou. – Red.) paprašo, dainuoju kartu.

Esu jai už daug ką skolingas. Ji man labai padėjo”, – šyptelėjo Paulius.

Televizijoje maištavo

Tokią karjeros pradžią Paulius šiandien prisimena dviprasmiškai. Televizijos šou, neslepia dainininkas, nebuvo tai, apie ką jis svajojo.

„Nelabai mėgstu tai prisiminti. „Muzikos akademijoje” buvo kelios geros akimirkos, bet daugiausia – blogų. Dabar nė negaliu žiūrėti tų įrašų – tiesiog nesinori. Tai praeitas etapas.

Ten buvo pirmasis mano gyvenime pasirodymas tiesioginiame eteryje. Žiūrėdamas į tuos laikus manau, kad dainuoti tada tiesiog nemokėjau. Bet kažkaip teko tvarkytis.

Žinau, kad daugelis dainininkų nemėgsta tokių muzikinių talentų šou. Aš irgi nemėgstu”, – nusijuokė Paulius.

Prisitaikyti prie projekto tvarkos jam buvo nelengva ir dėl charakterio savybių. Muzikinių projektų dalyviai turi klausyti vadovų ir prodiuserių, o tai Pauliui sekėsi nelengvai – vaikinas bandė maištauti.

„Stengiausi reikšti savo nuomonę dėl repertuaro ir kitko, bet nepavyko. Ten mano žodis mažiausiai reiškė. Tad prisitaikiau prie aplinkybių ir dariau tai, ką reikėjo.

Kita vertus, TV projektai yra tokie, kokių nori publika”, – numojo ranka Paulius.

Turi parengę albumą

Prieš trejus metus Paulius išgirdo, kad Vitas Vilniuje dirba įrašų studijoje ir kuria muziką. Paulius jį buvo matęs ne kartą Marijampolėje vedantį diskotekas.

„Paulius man paskambino. Susitikome, pasikalbėjome. Pasvarstėme, kad galėtume ką nors pamėginti sukurti kartu.

Taip ir pradėjome. Sekėsi lengvai. Nebūna, kad du mėnesius sėdėtume prie dainos. Mes keičiamės idėjomis, muziką rašome kartu”, – pasakojo Vitas.

Drauge tik vieną dainą įrašyti planavę bendraminčiai dabar jau turi paruošę visą albumą ir jį ketina išleisti per artimiausius keletą mėnesių.

Maždaug prieš metus jie nusprendė vieną kūrinį – „One Dream” – įkelti į internetą ir „pažiūrėti, kas bus”. Pavadinimo duetas tuo metu dar neturėjo, bet Pauliaus galvoje kirbėjo mintis.

„Grojame elektroninę muziką, todėl buvau taip sugalvojęs – „Electronic I”, angliškai – „elektroninis aš”. Vitui patiko, taip ir prilipo ta etiketė”, – pasakojo Paulius.

Padarė įspūdį E.Dragūnui

Į viešumą paleista daina greitai prikaustė ne tik internautų, bet ir radijo stočių dėmesį. Vieną dieną duetas sulaukė netikėto skambučio. Pasirodo, debiutinis jų kūrinys padarė puikų įspūdį „Sel” lyderiui Egidijui Dragūnui.

„Jis kelis kartus atvažiavo pas mus į studiją, domėjosi, kaip dirbame, kokią muziką rašome. Viena mūsų sukurta melodija jam patiko.

Pasakė, kad parašys jai lietuvišką tekstą”, – pasakojo Paulius.

Taip atsirado kartu su E.Dragūnu įrašyta daina „Lyja”, vienas ryškiausių praėjusių metų hitų. Kūrinys praėjusį savaitgalį skambėjo ir M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje.

„Visiškai neįsivaizdavau, kad ta daina taps tokia populiari. Bet taip, tai daugiausia Egidijaus nuopelnas”, – pripažino Paulius.

Merginų numylėtiniai

Klausytojų dėmesį patraukęs duetas savo įkvėpėjais vadina grupes „Depeche Mode”, „Royksopp”, „Daft Punk”, tačiau iš lietuvių atlikėjų nieko neišskiria.

„Atvirai kalbant, aš išvis stengiuosi klausytis kuo mažiau muzikos. Nenoriu, kad kitų darbai darytų įtaką mano dainoms”, – sakė Vitas.

Praėjusią vasarą grupė surengė daug koncertų pačiose įvairiausiose vietose – nuo didelių festivalių iki klubų ir vieno Vilniaus dangoraižio terasos.

„Vienas dalykas, kurį pastebėjau, – į mūsų koncertus ateina kur kas daugiau merginų nei vaikinų. Neįsivaizduoju kodėl”, – nusikvatojo Paulius.

Tos merginos gali ko nors iš jų tikėtis? „Iš manęs gal ne. Ar turiu merginą? Galima sakyti, taip. Šis tas mezgasi”, – mįslingai ištarė Paulius.

Seksualus pasirodymas

Visos pagyros internete ir dueto su „Sel” populiarumas Vito ir Pauliaus vis tiek neparengė dėmesio dozei, kurią jie gavo per M.A.M.A. ceremoniją.

Metų proveržio prizo laimėtojai buvo paskelbti pačioje renginio pradžioje.

„Iš mūsų veidų tikriausiai buvo matyti, kad laimėti visiškai nesitikėjome. Gal reikėjo scenoje ką nors protingo pasakyti, bet nepavyko. Visiškai nebuvome tam pasirengę. Nebuvo jokios minties, kad galėtume laimėti”, – nuoširdžiai aiškino Vitas.

Ryškiau jie pasižymėjo vėliau ceremonijoje surengtame pasirodyme, dėl kurio patys sau kelia klaustukų.

Dainuojant „Electronic I” erdvę skrodė lazeriai, o prieš muzikantus raitėsi būrys merginų su interneto žvaigžde Monika Šalčiūte priešakyje. Visos merginos savo seksualias pozas bandė įamžinti mobiliaisiais telefonais – toks buvo šio šou sumanymas.

„Tai šou prodiuserio Sauliaus Urbonavičiaus-Samo idėja. Apie ją sužinojome tik paskutinėmis dienomis.

Gal būtume bandę prieštarauti, bet jau nebuvo laiko. Man kilo abejonių, ar mums toks numeris tinka. Pažiūrėjau pasirodymo įrašą – viskas ten gerai. Normalus pasirodymas”, – juokėsi Paulius.

Keista pažintis

Ar jie susidraugavo su Monika? Vitas tvirtai nukerta „ne” ir užsimena, kad su ja nė nesikalbėjo. Paulius – kiek kalbesnis.

„Žinote, kaip buvo? Sutikau ją užkulisiuose, ji klausia: ar žinai, kad aš per jūsų pasirodymą šoksiu? Aš tuo metu dar nežinojau, tai taip ir pasakiau: man tai naujiena.

Ji man: „O ką, nenorėtum?”. Sakau, nežinau, parepetuosim, tada pasakysiu. Apsisuko ir nuėjo. Gal ji įsižeidė, nežinau. Keistoka ji. Vis ką nors vaidina”, – gūžtelėjo pečiais Paulius.

Kur kas lengviau duetui sekėsi bendrauti su kitomis M.A.M.A. žvaigždėmis. Vaikinai užkulisiuose buvo įkurdinti kambaryje su „Antimi” bei Leono Somovo ir Jazzu duetu, komplimentų sulaukė ir iš grupės „Biplan”.

„Nors daugelį muzikantų jau pažįstame, o „Skamp” net yra kvietę kartu įrašyti kūrinio, M.A.M.A. ceremonija sukuria ypatingą atmosferą. Labai smagiai visi pabendravome”, – pripažino Paulius.

Pirmąjį albumą (jame skambės ir duetai su „Sel” bei Soliariu) išleisti ketinantys „Electronic I” didelių karjeros žemėlapių nepaišo. Abu sako, kad svarbiausia jiems – kūrybos malonumas.

„Lietuvoje daugelis artistų kopijuoja užsienio atlikėjus. Nė nežinau kodėl. Gal jiems dainą parašyti sunku, ar ką? Mums nesunku. Rašome ir mėgaujamės”, – paprastai paaiškino Paulius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.