Albumo apžvalga. J.Buggas „Shangri La“

Britų atlikėjui Jake'ui Buggui tik vasarį sukaks 20, tačiau sprendžiant iš jo muzikinio skonio atrodo, kad šiam vaikinui yra bent 65-eri. Hipių eros dainiumi Donovanu ir legendine grupe „The Beatles“ besižavintis atlikėjas šias savo aistras perkelia į kūrybą – ir iš tiesų atrodo lyg svečias iš praeities, išradęs laiko mašiną.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 21, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:37 AM

Prieš metus išleistas pirmasis Jake'o albumas Didžiojoje Britanijoje pasiekė pirmąją „topų“ vietą ir sulaukė daug pagyrų. Tarp jų – ir grupės „Oasis“ buvusių narių, kurie šiame jauname stileivoje atpažino save jaunystėje.

Tai ir buvo albumo Achilo kulnas – pernelyg dažnai Jake'o dainos skambėjo taip, lyg būtų iš „Oasis“ knygos išplėšti lapai. Antrajame albume jaunuolis akivaizdžiai bando nusikratyti šios etiketės. Visiškai to padaryti nepavyksta, bet bandymas – tikrai įdomus.

Kad J.Buggas – labai įdomus personažas net ir muzikos pasaulio veteranams, liudija tai, jog albumą „Shangri La“ prodiusavo kultinis JAV scenos veikėjas Rickas Rubinas (dirbęs su Johhny Cashu, „Metallica“ ir begale kitų), o nagus prikišo ir grupės „Red Hot Chili Peppers“ būgnininkas Chadas Smithas.

Revoliucijos šie garsūs bendraminčiai nesukūrė, tačiau privertė J.Buggą išlįsti iš savo paties susikurtų rėmų - „Shangri La“ skambanti muzika tiesiog yra įvairesnė nei debiutiniame albume.

J.Buggas čia parodo, kad kartais gali pamiršti kiek pasipūtusio „britpop“ stiliaus paauglio manierą ir padainuoti tiek baladžių („Pine Trees“, „Me And You“), tiek ir kažko panašaus į pankroką („What Doesn't Kill You“).

Neblogas vokalas, tradicinės roko instrumentuotės, „nepopsiniai“ ir įdomūs tekstai apie populiarėjančio muzikanto kasdienybės grimasas – iš pirmo žvilgsnio viskas lyg ir gerai. Problema ta, kad skirtingos albumo dalys atrodo visiškai nelimpančios viena prie kitos – lyg dainuotų du skirtingi atlikėjai.

Tipiškas atvejis – taip nutinka tada, kai sąlyginai nepatyręs menininkas patenka į viską geriau išmanančių vyresnių dėdžių rankas. J.Buggas – neabejotinai talentingas ir šimtą kartų įdomesnis už didžiąją dalį iš Didžiosios Britanijos šiuo metu ateinančios popmuzikos.

Tiesiog šiuo metu jis atrodo pametęs kompasą. Nuojauta kužda, kad tikrasis J.Buggo kūrybinis veidas ir sugebėjimai dar atsiskleis. Kol kas jo kūryboje pernelyg daug skolinių ir sutrikimo.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Naujausias J.Buggo klipas „A Song About Love":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.