Šeštadienį Kaune - lietuviško hiphopo apdovanojimų ceremonija

Sausio 25 dienos vakare Kauno gyventojų ir svečių laukia neeilinė alternatyva muzikos apdovanojimams. Hiphopo subkultūros atstovai rinksis iš visos Lietuvos - į kasmetį urbanistinės kultūros festivalį „Live from Kaunas Streets“ apdovanoti savo geriausiųjų. Anot organizatorių, ši kultūra ir ypač jos muzika išsiplėtė iki tokio lygio, kad sunku nuspręsti, kas geresnis, nes aukšto lygio muzikantų pastaruoju metu tikrai daug.

Neseniai M.A.M.A. statulėlę laimėjęs MC Mesijus (centre) pretenduoja į tris hiphopo apdovanojimus.<br>T.Bauro nuotr.
Neseniai M.A.M.A. statulėlę laimėjęs MC Mesijus (centre) pretenduoja į tris hiphopo apdovanojimus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:42 AM

Atlikėjai ir visuomenės aktyvistai buvo nominuoti septyniose kategorijose: geriausio reperio, kitaip vadinamo MC (angl. - „master of ceremonies"), instrumentalisto („beatmaker"), grupės, albumo, renginio, dainos ir vaizdo klipo.

Pačiuose hiphopo apdovanojimuose aiškiai dominuoja Lilo ir Innomine gyvo projekto komanda ir jos pavieniai atstovai. Jie nominuoti net penkiose kategorijose: metų grupės, metų albumo, instrumentalistas Innomine nominuotas į geriausius, grupės reperis Lilas nominuotas geriausio renginio kategorijoje kaip organizatorius, taip pat ir geriausio vaizdo klipo nominacijoje už kūrinį „Kambariokai 2013“, kuris buvo įrašinėjamas kaip šio festivalio praeitų metų pakvietimas, vienas iš šios dainos autorių buvo Lilas.

„G & G Sindikatas" su daina „Laikas Keistis“ pretenduoja tapti geriausios dainos autoriais, taip pat neatsilieka tik ką M.A.M.A. apdovanojimą nuskynęs MC Mesijus, nominuotas trijose kategorijose: geriausio vaizdo klipo, geriausio albumo ir geriausio MC.

Visus nominantus išrinko apdovanojimų komisija, kuri dėl tam tikrų priežasčių bus paskelbta tik renginio metu. Komisija tapo ir socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai, kurie galėjo balsuoti už savo lyderius „pamėgdami“ jų nuotraukas, taip nulemdami net penkiasdešimt procentų viso rezultato.

Šiuo metų vyksta komisijos antro rato balsavimas, po kurio šeštadienį ceremonijoje Kauno klube – lofte „Gargaras“ bus paskelbti geriausi. Nepaisant visų apdovanojimų, į sceną išeis net keturiolika hiphopo žanro atstovų, tarp kurių ir dauguma nominantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.