Paaiškėjo, kas apšildys dainininko R.Wainwrighto koncertą Vilniuje

Kovo 20-ąją Vilniaus kongresų rūmuose koncertuosiantis bohemiškasis Amerikos dainius Rufusas Wainwrightas suteiks publikai galimybe pasimėgauti ir dar vienu įdomiu pasirodymu. Šiandien atskleista, kad atlikėjo Europo gastrolių koncertus apšildys jo sesuo, dainininkė Lucy Wainwright Roche.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:02 AM

Wainwrightų giminė pelnytai vadinama viena ryškiausių Ameriko muzikos dinastijų. Rufuso tėvas - „Grammy“ laureatas dainininkas Loudonas Wainwrightas III-asis, teta – ryški JAV nepriklausomos muzikos scenos atlikėja Sloan Wainwright. 2010-aisiais mirusi dainininko motina Kate McGarrigle kartu su savo seserimi Anna pelnė populiarumą kaip folko muziko duetas.

Loudono ir Kate santuokoje gimę Rufusas ir jo sesuo Martha abu pasirinko muzikantų kelią – abiems pavyko pasiekti karjeros aukštumų. Po skyrybų su Rufuso motina jo tėvas vedė dainininkę Suzzy Roche. Iš šios santuokos gimė Lucy Wainwright Roche, kurios balsą išgirs Kongresų rūmuose kovo 20-ąją susirinkę žiūrovai.

Žiūrint į jos giminės istoriją, atrodo, kad Lucy muzikinė profesija buvo tiesiog nulemta. Ji nuo mažens augo, apsupta muzikos. Juk scenoje dainavo ne tik tėvas ir motina Suzzy, bet ir dvi tetos, su kuriomis mama buvo subūrusi grupę „The Roches“. Muzikantų šeimoje gimusi Lucy nuo mažens lankėsi menininkų pamėgtuose Niujorko klubuose. Tačiau paaugusi netikėtai pasirinko kitokį karjeros kelią.

„Mano vaikystė prabėgo gastrolių autobusuose, klubų ir teatrų užkulisiuose. Gal todėl paauglystėje visai nenorėjau būti muzikantė – vadinkite tai kitokia maišto forma“, - juokiasi dainininkė.

Baigusi mokyklą, ji pasirinko pedagogiką ir Niujorke pradėjo dirbti mokytoja – beveik nutraukdama visus ryšius su muzikos pasauliu. Tačiau į jį merginą vėl įtraukė būtent brolis Rufusas, žinojęs, kad Lucy turi akivaizdų muzikinį talentą. 2005-aisiais jis pakvietė seserį kartu vykti į gastroles – jų metu Lucy suprato, kaip smarkiai ilgisi muzikos. Netrukus ji paliko darbą ir pradėjo kurti bei įrašinėti dainas.

Šiuo metu Lucy diskografijoje – jau du albumai, kurių naujausias, „There's A Last Time For Everything“, pasirodė pernai. Įrašyti šią plokštelę padėjo puikūs muzikantai – su country muzikos žvaigžde Emmylou Harris grojantis Chrisas Donahue, grupės „The Decemberists“ vokalistas Colinas Meloy, viena įdomiausių JAV dainininkių Mary Chapin Carpenter ir daugelis kitų.

Švelnus Lucy balsas, dažnai koncertuose lydimas tik akustinės gitaros, jau pelnė daugelio įtakingų kritikų ir leidinių dėmesį. „Nuoširdus ir tikras Lucy balsas tiesiog iššoka iš krūtinės ir nutapo neištrinamą paveikslą“, - skelbia JAV visuomeninis radijas. „Tyras, tvirtas jos balsas – lyg švyturys, savo spinduliais skrodžiantis salę“, - antrina dienraštis „The New York Times“.

Nors jos muzikos šaknys – tradicinėje Amerikos dainuojamojoje poezijoje, Lucy nevengia įdomių sprendimų, tiek pasirinkdama repertuarą, tiek jį pristatydama.

Pavyzdžiui, naujausiame jos albume skamba ir švedų šokių muzikos žvaigždės Robyn hitas „Call Your Girlfriend“ - tiesa, atliktas pačios Lucy mėgstamu akustiniu stiliumi. Patį albumą dainininkė įrašė ir išleido be įrašų kompanijos – savo surinktomis lėšomis. Kad surinktų pakankamai pinigų, ji pasitelkė išradingumą. Pavyzdžiui, iš anksto užsisakiusiems albumą pasiūlė iki šiol neišleistų duetų su savo mama Suzzy įrašų. Kitas originalų Lucy mąstymą rodantis žingsnis – pasiūlymas už tam tikrą sumą surengti išskirtinių pasirodymų gerbėjų namuose.

„Tai – puikus būdas geriau susipažinti su savo publika. Tikras susijungimas, nes patenki į jų pasaulį, niekas nežino, kaip pasiseks. Tai puikus būdas surinkti lėšų, labiausiai man patiko tai, kad abi pusės gauna lygiavertę dovaną“, - sako Lucy.

Su „Indigo Girls“, Neko Case, Amosu Lee ir kitais žinomais atlikėjais gastroliavusi Lucy ne kartą koncertavo ir su savo broliu Rufusu. Tuose koncertuose ji ne tik sugrodavo savo programą, bet ir išeidavo į sceną keletui duetų – pavyzdžiui, kartu atlikdavo nuostabiąją baladę „Hallelujah“.

Ar ją giminaičiai kartu atliks ir Vilniuje? Sužinosime jau greitai. Kovo pradžioje Rufusas pradės gastroles, kurių metu surengs 31 koncertą Europoje ir Šiaurės Amerikoje. Šio koncertų turo metu dainininkas pristato kovą išleidžiamą rinktinį geriausių savo dainų albumą „Vibrate“. Jame skambančius hitus „The One You Love“, „Out Of The Game“, „Cigarettes And Chocolate Milk“, „Going To A Town“ ir daugelį kitų kūrinių gali tikėtis išgirsti ir Vilniaus publika.

Lietuvoje pirmą kartą viešėsiantis Rufusas Wainwrightas – viena spalvingiausių šių dienų meno pasaulio žvaigždžių, pagarsėjusi ne tik popmuzikos kūriniais, bet ir vaidmenimis kine, teatrališkais pasirodymais ir net sukurta opera.

„Neseniai man sukako 40, per pastaruosius keletą metų daug visko nutiko. Netekau motinos, man gimė dukra, parašiau operą. Laikas apžvelgti rezultatus ir žengti į kitą etapą. Tai – tam tikras simbolinis taškas, mano jaunystės įamžinimas. Aš vis dar beveik jaunas, bet sulaukus 40-ies prasideda naujas žaidimas“, - albumo ir turo idėją su jam būdingu žaismingumu pristato dainininkas.

R.Wainwrighto su seserimi L.Wainwright Roche koncerte atlikta daina „Hallelujah“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.