Kaune išdalytos Lietuvos hiphopo muzikos statulėlės

Kaune sekmadienį paryčiais po trejų metų pertraukos išdalyti Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimai. Klube „Gargaras“ geriausiems reperiams ir hiphopo muzikos kūrėjams įteiktos septynios statulėlės. Nė vienos jų negavo lietuviškais hiphopo dievais vadinami grupės „G&G Sindikatas“ nariai, kurie nepralenkiami trejus metus rengtoje M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje. Užpernai ir šįmet grupė laimėjo hiphopo nominaciją. Pernai šią nominaciją atsiėmė solinę karjerą darantis grupės narys Andrius Glušakovas- Pushaz.

Kaune išdalintos hiphopo muzikos statulėlės.<br>I.Skliutaitės nuotr.
Kaune išdalintos hiphopo muzikos statulėlės.<br>I.Skliutaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-01-26 08:15, atnaujinta 2018-02-17 02:37

Hiphopo muzikos apdovanojimų organizatoriai nusprendė, jog Lietuvoje yra ir daugiau šios muzikos puoselėtojų, todėl garsieji reperiai pretendavo tik vienoje kategorijoje – geriausios metų dainos. Tačiau negavo ir jos.

„Apdovanojimai svarbūs jauniems atlikėjams. Mes esame laimėję daugybę įvairių apdovanojimų, todėl manome, kad atėjo laikas jais pasidžiaugti kitiems. Mums svarbiausia, kad galime kurti ir atlikti tai, kas mums patinka. Šiuose apdovanojimuose mes ne tik grojome, bet ir pabendravome su daugybe pažįstamų muzikantų, kurių nebuvome matę daug metų“, - kalbėjo „G&G Sindakatas“ narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Klube „Gargaras“ pirmieji statulėle džiaugėsi Vilniuje vykstančio lietuviško hiphopo festivalio „Dinamitas Live“ rengėjai – kūrybos grupė „Wakka“ iš Vilniaus. Grupės nariai Vaida Viršutytė, Justė Mikelkevičiūtė ir Konstantinas Kiveris rankose laikydami statulėlę sakė, jog velniškai smagu būti įvertintiems ir apdovanotiems. Daugybę žmonių sutraukiantį hiphopo festivalį trijulė planuoja organizuoti ir ateityje. Antrasis į sceną lipo geriausio instrumentalisto nominacijoje nugalėjęs dueto „Lilas ir Innomine“ narys Innomine – 25 metų Rolandas Venckys iš Kauno.

„ Labai labai smagu gauti tokį apdovanojimą. Jis motyvuoja dirbti toliau ir judėti į priekį. Kūryba – mano hobis. Kuriu jau vienuolika metų ir nesiruošiu sustoti“, - rankoje spausdamas statulėlę kalbėjo vaikinas. 25 metų vilniečiui MC Mesijui, kurio tikroji pavardė Žygimantas Kudirka, šiuose apdovanojimuose sėkmė šypsojosi plačiausiai. Jo klipas „Nelieskit mėlynojo gaublio“ apdovanotas kaip geriausias vaizdo klipas. Beje, šis klipas neliko nepastebėtas ir šiųmetės M.A.M.A ceremonijos rengėjų, kurie MC Mesijui taip pat įteikė statulėlę.

MC Mesijaus albumas „Paskutinis repo albumas“ tapo geriausiu albumu. „Hiphopo muzikos apdovanojimų ceremonijoje apdovanojamas esu ne pirmą kartą. 2007 metais esu laimėjęs metų atlikėjo ir geriausio metu albumo nominacijas. Tąkart buvo įvertintas mano albumas „Antimaterija“. Šiandien jaučiuosi puikiai, nes vėl į sceną lipau du kartus atsiimti apdovanojimų. Smagu, kad hiphopo apdovanojimai sugrįžo. Tai rodo, kad turime dėmesio vertų atlikėjų “, - džiūgavo MC Mesijus.

Geriausia daina renginyje paskelbtas grupės „Garazhe nerūkoma“ kūrinys „Dėl popieriaus“, tačiau nominaciją laimėjusi grupė dėl užimtumo į apdovanojimus neatvyko. Už jos narius statulėlę atsiėmė Micro One sceniniu slapyvardžiu pasivadinęs Rokas Taraškevičius. 21 metų vaikinas iš Panevėžio į sceną dar kartą užkopė, kai buvo paskelbtas geriausiu hihopo muzikos atlikėju. Tai - pirmasis toks svarbus apdovanojimas jo gyvenime. „Manau, kad šie apdovanojimai šventė ne tik tiems, kurie apdovanoti, bet ir visai repo kultūrai. Jeigu galėčiau, ja pasidalyčiau su visais repuojančiais. Man repas – ne varžybos, o komandinis visų muzikantų darbas“, - kalbėjo atlikėjas.

Geriausia grupe paskelbti grupės „Tie geresni“ iš Vilniaus 5 nariai: Vytautas Strazdas-Karpiz, Rokas Grosmanas-LT, Paulius Miliauskas-Boostas, - Giedrius Stasiulionis-ReWritable ir Ignas Vaicekauskas-DJ Swiks. Kartu trečius metus grojantys vaikinai šįmet pergalės skonį pajuto ne pirmąkart. Jie buvo nominuoti M.A.M.A. ceremonijos metų hiphopo nominacijoje.

Pernai grupė pasižymėjo T.Ė.T.Ė. apdovanojimuose, kur laimėjo metų proveržio ir tautos balso nominacijose.

“Smagu jau buvo būti nominuotiems. Ir nors kiti nominuoti atlikėjai už mus tikrai nebuvo prastesni, puikiai jaučiamės nugalėję. Tokie apdovanojimai įpareigoja kurti toliau ir siekti aukštumų”, - kalbėjo grupės narys G.Stasiulionis-ReWritable.

Renginio organizatorius Motiejus Čaplikas sakė, jog hiphopas turi savo žiūrovą ir daugybę įdomiai kuriančių atlikėjų.

„Apdovanojimų šventė garsina šį muzikos žanrą, vienija ir muzikantus, ir gerbėjus. Privalėjome juos sugrąžinti po trejų metų pertraukos“, - tvirtino M.Čaplikas.

Šis renginys – jau septintus metus organizuojamo urbanistinės kultūros festivalio „Live from Kaunas Streets“ tąsa. Todėl net statulėlės sukurtos pagal šio festivalio logotipo formą. Jų autorius – buvęs Šiaulių repo grupės JBC narys Bruklinas.

Visus nominantus išrinko apdovanojimų komisija ir socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai. Renginio metu koncertavo apdovanojimus gavę ir jiems nominuoti hiphopo atlikėjai. Ar statulėlės bus dalijamos ir kitąmet, po šio renginio apsispręs ceremonijos organizatoriai.

Apdovanojimų dieną „Gargare“ vyko ir gatvės šokių festivalis „The Circle“. Jame varžėsi du šimtai geriausių Lietuvos hiphopo, house, popping, locking ir bboying stiliaus šokėjų. Jų amžius - nuo 7 iki 24 metų.

„Tik kai kurie Lietuvos šokėjai galėtų varžytis su geriausiais pasaulio gatvės šokių atstovais, tačiau bendras jų lygis yra gana aukštas“, - įsitikinęs renginio organizatorius Julijus Nosovas. Šokėjus vertino Lietuvos, Latvijos ir Estijos gatvės šokių teisėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance