V.Baumila dėl „Eurovizijos“ atrankų aukoja miegą

Antradienio vakarą LRT televizijoje nufilmuota dar viena „Eurovizijos“ atrankos laida – šeši konkursantai sudainavo po du pateiktus „eurovizinius“ kūrinius. Vieno geriausių Lietuvos komisijos įvertinimų sulaukė dainininkas Vaidas Baumila, kuriam gerai pasirodyti nesutrukdė ir itin įtemptas gyvenimo ritmas.

V.Baumila tiki, kad Lietuva šįmet turi puikų atlikėjų pasirinkimą "Eurovizijai".<br>D.Umbraso nuotr.
V.Baumila tiki, kad Lietuva šįmet turi puikų atlikėjų pasirinkimą "Eurovizijai".<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 29, 2014, 12:12 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:52 PM

Antradienio vakarą scenoje šėlęs dainininkas į Lietuvą šį kartą grįžo mažiau nei 24 valandoms, per kurias suspėjo surepetuoti ir atrankoje atlikti konkursinius kūrinius.

Antradienio rytą iš Londono, kur vaidina miuzikle „HMS Pinafore“, į Vilnių sugrįžęs Vaidas po filmavimo miegoti nėjo – jau laukė rytinio skrydžio atgal į Londoną, kur trečiadienį dešimtą valandą ryto turi dalyvauti miuziklo repeticijoje.

„Ekstremalu? Yra buvę ir įdomiau. Kartą nuskridau į Londoną, dalyvavau atrankoje, išgėriau kavos, tada parskridau į Rygą ir iš ten važiavau į koncertą Marijampolėje – viskas per vieną dieną.

Pavargau? Taip, žinoma. Bet spėsiu pailsėti kada nors. Dabar ne laikas save taupyti“, - pasakojo V.Baumila.

Šių metų atrankos principas – kitoks nei ankstesnių. Dainininkai atlieka ne tik savo į atranką atsineštus kūrinius, bet ir kitas pasiūlytas dainas. Galiausiai ne jie nuspręs, kokią dainą „Eurovizijoje“ atliks laimėtojas – tai paaiškės balsavimo metu.

„Įdomi atranka. Man patinka, nes tai yra būdas surasti naujų dainų, kurių šiaip gal nebūčiau dainavęs.

Nesu iš tų, kurie griežtai įsikibę savo dainos. Aš į atranką atėjau su kūriniu „Dying“, parašytu Edgaro Lubio. Jei laimėčiau, būtent su juo ir norėčiau keliauti į „Euroviziją“. Bet neprotestuočiau, jei būtų ir kita daina“, - svarstė V.Baumila.

Prieš porą metų jis planavo dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje, bet paskutinę akimirką atsisakė, nes gavo pasiūlymą dainuoti kruizinio laivo programoje.

Didžiojoje Britanijoje miuziklo aktoriaus mokslus baigęs Vaidas sako, kad karjera Didžiojoje Britanijoje ir dabar yra jo prioritetas, bet „Eurovizijos“ atrankai tai netrukdytų.

„Miuziklo statytojai labai mane palaiko. Kita vertus, jei laimėčiau atranką, tai jiems būtų puiki reklama“, - sakė dainininkas.

Jis neslėpė, kad tik dabar jaučiasi pribrendęs „Eurovizijai“.

„Prieš keletą metų dar trūko patirties. Bet aš nepsichuosiu, jei nelaimėsiu. Ir tokiu atveju tikrai neatsisakysiu minties pabandyti jėgas ateityje.

Manau, dabar kovą tęsiantis lyderių šešetukas yra stiprus. Labai džiaugiuosi, kad atsiskleidžia Martynas Kavaliauskas. Be to, esu didelis Monikos Linkytės vokalo gerbėjas“, - sakė V.Baumila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.