Vilniuje vėl dainuos įžymiojo režisieriaus D.Lyncho mūza Ch.Bell

Nežinia, ar lietuviai kada sulauks garsiojo JAV kino režisieriaus Davido Lyncho vizito. Tačiau kovą Vilniuje jau antrą sykį lankysis moteris, kurią kino meistras vadina savo įkvėpėja. Dainininkė Chrysta Bell menų fabrike „Loftas“ surengs koncertą, kuriame atliks su serialo „Tvin Pyksas“ autoriumi D.Lynchu per dešimtmetį sukurtas dainas.

Ch.Bell į Lietuvą sugrįžta po pusantrų metų pertraukos.<br>D.Rallo nuotr.
Ch.Bell į Lietuvą sugrįžta po pusantrų metų pertraukos.<br>D.Rallo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-01-29 12:11, atnaujinta 2018-02-16 23:28

Pasaulis jį pirmiausia žino kaip nenuspėjamų, tamsių psichologinių trilerių kūrėją. Vis dėlto pastaruosius keletą metų D.Lynchas kur kas daugiau dėmesio skiria muzikai, o ne kinui.

„Tvin Pykso“, „Malholando kelio“, „Vidaus imperijos“ ir kitų filmų režisierius ir praeityje buvo įsivėlęs į ne vieną muzikinį projektą, tačiau šiuo metu muzika yra pagrindinis jo kūrybinių žaidimų laukas.

Paslaptingasis 67-erių kino korifėjus per pastaruosius keletą metų išleido ne vieną savo įrašytą muzikinį albumą. Kitas jo projektas – albumas „This Train“. Vienuolika mįslingos atmosferos kūrinių, kuriuos D.Lynchas įrašė su vokaliste Ch.Bell. Viena albumo dainų — „Polish Poem“ — dar prieš aštuonerius metus skambėjo filme „Vidaus imperija“.

Kūrinius lydi vaizdo klipai, persmelkti tamsaus seksualumo, būdingo D.Lyncho filmams. Pats kino meistras neminimas kaip jų režisierius, tačiau teigiama, kad jis prisidėjo prie klipų kūrimo ir pats nufilmavo kai kuriuos vaizdus.

„Ji — nuostabi. Ji gimusi būti scenoje“, — apie dainininkę yra sakęs režisierius.

Hipnotizuojančio balso atlikėja, nevengianti ryškaus makiažo ir gilių iškirpčių, stengiasi sukurti paslapties foną. Projektas — tiesiog alsuojantis D.Lyncho estetika.

Ch.Bell — vardas, ir nežinia, ar tikras. Pavardės ir amžiaus niekas nesako. Galima suprasti, kad moteris yra įžengusi į ketvirtą dešimtį, bet jos asmeninio gyvenimo reikalai — ne tai, apie ką pasakojama žiniasklaidai.

Apie savo kino darbus kalbėti atsisakantis D.Lynchas kur kas mieliau šneka apie Ch.Bell, tačiau ir čia apsiriboja pasvarstymais apie jos talentą bei užuomina, kad būtent tokios dainininkės savo idėjoms įgyvendinti ieškojo daugybę metų.

2012-aisiais atėjo metas šiuos kūrinius atlikti koncertuose. D. Lynchas į gastroles nevyksta, tačiau atlikti muziką gyvai patikėjo Ch.Bell su jos suburta grupe „Black Book Angel“.

2012-aisiais atlikėja jau koncertavo Vilniuje – kino teatre „Forum Cinemas Vingis“.

Praėjus pusantrų metų, atlikėja sugrįžta – į serijos „LRT Opus Gyvai“ renginį menų fabrike „Loftas“, kuriame pasirodys kovo 23-ąją.

„Žinote, jis gyvena ir dirba kitoje erdvėje. Jis nepanašus į žmogų iš šito pasaulio, tarsi filmo herojus. Toks įspūdis, kad jis geriau supranta, kas ir koks yra nei dauguma mūsų.

Pažiūrėkite „Tvin Pyksą“ — juk taip sunku suprasti, kas ten vyksta. Visur, kur eina, Davidą lydi paslapties skraistė. Nežinojau, ko tikėtis.

Vis dėlto nebuvau pasirengusi tam, kaip jis su manimi elgėsi. „Ar viskas gerai?“, „kur norėtum sėstis?“, „norėčiau tau pagroti šiek tiek muzikos“ — kiekvienas sakinys spinduliavo šiluma ir svetingumu. Jis primena džentelmeną iš senų filmų.

Su juo bendrauti man yra neįtikėtinai lengva. Bet, žinoma, neįmanoma visiškai pamiršti, kad tai D. Lynchas. Jis pats puikiai supranta, kad aplinkiniams neįmanoma į jį žiūrėti kaip į paprastą žmogų“, - lrytas.lt apie pažintį su D.Lynchu sakė Ch.Bell.

Dainininkę glumina, kai režisierius ją atvirai vadina savo mūza.

„Aš nesu kukli, visiškai ne. Isteriškai kikenu, kai tai girdžiu. Dėl to, ką man reiškia Davidas ir ką jis įnešė į mano pasaulį.

Matote, girdėti tokius žodžius — toks pats jausmas, tarsi kas nors sakytų, kad esu vienaragis. Mintis, kad galiu įkvėpti tokį nepaprastą žmogų, yra lyg eilutė iš pasakos.

Jei mano vibracijos ir pastangos gali įkvėpti Davidą, esu labai laiminga. Visiškai nežinau, kaip priimti tokį komplimentą, bet jį priimu“, - sakė Ch.Bell.

Ch.Bell vaizdo klipas "Bird Of Flames":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.