Festivalyje „Positivus“ - britų žvaigždės „Bastille“ ir L.Mvula

Didžiausias Baltijos šalių muzikos festivalis „Positivus“ toliau skelbia šių metų sezono žvaigždės. Liepos 18-20 dienomis Latvijos miestelyje Salacgryvoje vyksiančio renginio programą papildė keletas ryškiausių britų ir airių jaunosios kartos žvaigždžių – tarp jų ir Lietuvoje klipą filmavusi grupė „Bastille“ bei dainininkė Laura Mvula.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-30 11:56, atnaujinta 2018-02-16 22:12

Lrytas.lt jau anksčiau skelbė, kad vienos ryškiausių šių metų „Positivus“ žvaigždžių bus savo trimatį koncertą surengsianti vokiečių elektroninės muzikos grupė „Kraftwerk“.

Dabar prie jų jungiasi „Bastille“, L.Mvula, „The 1975“ ir „Kid Karate“.

Grupė „Bastille“ šįmet nominuota net keturiems Britų muzikos apdovanojimams – tarp jų ir geriausios britų grupės bei albumo (už pernai išleistą pirmąjį diską „Bad Blood“).

Kūriniu „Pompeii“ ypač išgarsėjęs kvartetas yra viešėjęs ir Lietuvoje – tiesa, čia grupė nesurengė koncerto, tačiau Kėdainiuose nufilmavo vaizdo klipą dainai „Things We Lost In The Fire“.

Pernai ryškiai išgarsėjo ir įstabaus balso dainininkė L.Mvula. Kovą debiutinį albumą „Sing To The Moon“ išleidusi artistė greitai sulaukė pripažinimo, buvo nominuota prestižiniam „Mercury“ apdovanojimui. Britų muzikos apdovanojimų ceremonijoje ji pretenduoja į geriausio proveržio ir geriausios atlikėjos statulėles.

Alternatyvų roką grojanti grupė „The 1975“ savo muzikoje suderina tamsias ir jaunatviškas sekso, meilės ir baimės temas. Pernai grupė surengė gastroles po Europą, o šįmet koncertuos didžiausiuose Europos festivaliuose.

Airių duetas „Kid Karate“ - triukšmingiausia iš prie „Positivus“ artistų sąrašo prisijungusių grupių. Pernai pirmąjį minialbumą išleidusių vaikinų gyslose pulsuoja energingas rokas, šįmet jie padarė didelį įspūdį į Europos muzikos verslo suvažiavimą „Eurosonic Noorderslag“ susirinkusiems specialistams – čia ir buvo pričiupti festivalio „Positivus“.

„Positivus“ - didžiausias ir reikšmingiausias Baltijos šalių muzikos festivalis. Pernai jame pasirodė „The xx“, „Sigur Rós“, „Imagine Dragons“, „Two Door Cinema Club“, Willy Moonas, Michaelas Kiwanuka, Tomas Odellas ir daugybė kitų žvaigždžių.

Lietuvoje nufilmuotas „Bastille“ klipas „Things We Lost In The Fire“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.