Šeštadienį „Eurovizijos“ atrankoje nepasisekė I.Zasimauskaitei

Šeštadienį, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad šis vakaras nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje buvo paskutinis atlikėjai Ievai Zasimauskaitei. Ji nebetęs kovos dėl galimybės atstovauti Lietuvai tarptautiniame dainų konkurse Kopenhagoje.

I.Zasimauskaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Zasimauskaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 1, 2014, 9:24 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:56 PM

Komisija geriausiai įvertino Martyną Kavaliauską. Žiūrovai daugiausia balsų atidavė atlikėjai Miai. Tačiau galutinėje lentelėje, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, pirmavo Monika Linkytė.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje šįkart varžėsi šeši atlikėjai Vilija Matačiūnaitė, Vaidas Baumila, Monika Linkytė, Mia, Ieva Zasimauskaitė ir Martynas Kavaliauskas. Kiekvienas jų pristatė po dvi dainas.

Vilija ir Mia apsikeitė dainomis

I.Zasimauskaitė šeštadienio vakarą į sceną lipo pirmoji. Tačiau galutinėje lentelėje liko paskutinė ir turėjo atsisveikinti su „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos konkursu. Ieva pirmiausia atliko dainą „You found me“, kuri praėjusią savaitę skambėjo V.Matačiūnaitės lūpose. Komisijos nariai apgailestavo, kad, nepaisant Ievos pastangų, daina jai paprasčiausiai netiko.

„Va čia ir pasirodo, ko atlikėjas vertas. Visada yra būdų atrasti, kuo kūrinys jums tinka“, - kritikavo vienas komisijos narių Vytenis Pauliukaitis.

Antroji daina, su kuria šį vakarą Ieva lipo į scena - „It's all about the boy“, kurią prieš savaitę dainavo M.Linkytė.

Atlikėja Mia su daina „Blowing out Cobwebs“ sulaukė komisijos kritikos dėl to, kad scenoje atrodė susikausčiusi. „Jūs sau negalite to leisti. Prašau dirbti!“, - po dainininkės jos pasirodymo sakė operos atlikėja Sigutė Stonytė.

Mia taip pat atliko dainą „Attention“, kurios žodžių autorė – V.Matačiūnaitė (muzika – Viktoro Vaupšto). „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos vedėjas Arūnas Valinskas juokavo, kad Vilijai šią dainą atiduoti kitai atlikėjai – taip pat sunku, kaip motinai savo kūdikį.

V.Matačiūnaitė turėjo progos atsirevanšuoti – ji sudainavo specialiai Miai prancūzų sukurtą dainą „Let's share that love tonight“. A.Valinskas juokavo, kad Vilija dainuodama konkurentės dainą neva iš keršto darė tai aistringai, tačiau komisijai pasirodė, kad V.Matačiūnaitė skraidė padebesiais ir dainą atliko atmestinai.

„Gal jūs įsimylėjusi? Atrodė, kad norite kuo greičiau padainuoti ir dingti iš čia. O jei ir išmes – nieko tokio“, - savo įspūdžius po pasirodymo atvirai išsakė vienas komisijos narių „Lietuvos ryto" apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Komisijai neįtiko ir pirmoji V.Matačiūnaitės šeštadienį atlikta daina „Is this the way“.

„Tu atrodei fantastiškai. Net už M.Kavaliauską man gražiau atrodei“, - bandė girti A.Valinskas.

„Nemažai atlikėjų įsimyli savo dainas. Bet reikia atlikti ir kitas. Šiandien, mano akimis, tau pritrūko meilės šitai dainai“, – taip pasirodymą įvertino R.Zilnys.

Vietoje pipirų - pagyros

Po V.Baumilos pasirodymo su daina „It's not too late“ komisijos nariai vėl negalėjo nelyginti jo su kitais atlikėjais. „Pasimatė, kad jūs profesionalas, o prieš tai šią dainą atlikęs – ne“, - sakė operos solistas ir komisijos narys Edmundas Seilius.

V.Baumila taip pat sudainavo dainą „Last date“.

M.Linkytė pasirodė su daina „Worlds apart“ , kurią prieš savaitę atliko V.Baumila. „Tai buvo šios dainos moteriškas atlikimas. Ir šis moteriškas, švelnus jos atlikimas mane tenkina“, - sakė E.Seilius.

Kita Monikos daina šeštadienio vakarą buvo „Take a look at me now“.

M.Kavaliauskas šįkart sužavėjo komisijos narius. Jį pagyrė ir V.Pauliukaitis, kuris, kaip pats pripažino, iki šiol dažniau duodavęs Martynui pipirų.

„Turite bruožą traukti prie savęs ir priversti klausytis. Ši savybe mane labai žavi“, - gerų žodžių atlikėjui negailėjo ir S.Stonytė.

Martynui pavyko gerai atlikti abu kūrinius – ir „Breakaway“, ir „Dying“, su kuria į tarptautinį konkursą labiausiai norėtų keliauti V.Baumila.

Pasisiūlė dainuoti duetu

Vieni realiausių pretendentų laimėti atranką – V.Matačiūnaitė ir V.Baumila – laidos metu nustebino, išreiškę norą dainuoti duetu.

Laidos vedėjai Simonai Nainei paklausus, kas – vyras ar moteris – Lietuvai atstovautų geriau, V. Matačiūnaitė atšovė: „O kodėl gi ne mano ir Vaido duetas?“.

Toks pasiūlymas suintrigavo ir V. Baumilą. Atlikėjas juokavo, kad su Vilija scenoje grumiasi jau nebe pirmą kartą, tad kodėl gi jiems nesujungus pajėgų ir neuždainavus abiem kartu?

Paskutinė visose lentelėse

Komisija geriausiai įvertino M.Kavaliauską. Jis sulaukė daugiausia jų pagyrų bei balų ir po pirmos, ir po antros dainos. Tuo tarpu I.Zasimauskaitė ir žiūrovų, ir komisijos buvo įvertinta prasčiausiai.

Galutinėje lietuvių ir užsienio vertintojų lentelėje M.Kavaliauskas surinko 33 balus, antroje vietoje likusi M.Linkytė – 32, V.Baumila – 30, Mia – 26, V.Matačiūnaitė – 24, I.Zasimauskaitė – 22.

Daugiausia žiūrovų balsų gavo Mia (1234 balsus), antroje vietoje liko M.Linkytė (1194), toliau – V.Matačiūnaitė (1177), V.Baumila (1090), M.Kavaliauskas (1064), paskutinėje vietoje – I.Zasimauskaitė (968).

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus atlikėjų lentelė atrodė taip (nuo pirmo iki paskutinio): M.Linkytė, Mia, M.Kavaliauskas, V.Baumila, V.Matačiūnaitė ir galiausiai - I.Zasimauskaitė, kuriai ir teko atsisveikinti su atrankos konkursu.

Nacionalinės atrankos taisyklės

Primename, kad šiais metais „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje gausu naujovių. Kol užsienio ir Lietuvos muzikos profesionalų komisija bei LRT žiūrovai balsuoja už atlikėją transliacijos metu, konkursinės dainos rinkimas patikėtas interneto vartotojams.

Finalo dieną, kovo 1-ąją, kuomet tiesioginiame eteryje dėl pirmosios vietos varžysis 3 atlikėjai, komisija ir žiūrovai balsuos ir už atlikėją, ir už dainą.

Finale rungsis trys atlikėjai ir trys dainos. Kiekvienas iš finalininkų atliks visas tris dainas ir tokiu būdu bus išrinktas geriausias atlikėjas ir daina Kopenhagoje vyksiančiai didžiajai „Eurovizijai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.