Suomija ir Šveicarija jau pasirinko savo „eurovizininkus“

Savaitgalis buvo karštas „Eurovizijos“ konkurso gerbėjams. Net keliose šalyse vyko atrankų į šių metų konkursą koncertai, o dvi valstybės paskelbė savo pasirinkimą. Suomiai į „Euroviziją“ nusprendė siųsti jauną grupę „Softengine“, o šveicarai – dainininką Sebalterį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2014, 7:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:29 PM

Tiek Suomijoje, tiek Šveicarijoje atrankos finalo laimėtoją nulėmė komisijos ir TV žiūrovų balsavimo rezultatai.

Suomijos atrankos finale rungėsi aštuonios grupės ir atlikėjai. Daugiausia komisijos balsų gavo grupė „Softengine“, antroje vietoje liko atlikėjas Mikko Pohjola, trečioje – merginų grupė „MIAU“. Pridėjus TV žiūrovų balsus, lyderių rikiuotė nepasikeitė – kelialapis į gegužės 6-10 dienomis Kopenhagoje vyksiančią „Euroviziją“ įteiktas grupei „Softengine“.

Prieš trejus metus susibūrę penki grupės muzikantai – jaunoji Suomijos roko karta. Jauniausiam grupės nariui – 16, vyriausiam – 19 metų. „Softengine“ muzika – energinga ir pompastiška, kartais lyginama su žymių grupių „Muse“ ir „Thirty Seconds To Mars“ kūryba. „Eurovizijoje“ grupė atliks dainą „Something Better“.

Šveicarijos atrankos finale susigrūmė šeši atlikėjai ir grupės. Sėkmė lydėjo Sebalterį – 22-ejų dainininką ir smuikininką, kilusį iš itališkai kalbančios šalies dalies. „Eurovizijoje“ jis atliks dainą „Hunter Of Stars“, kuriai įkvėpimo pasisėmė kelis mėnesius trukusios kelionės po JAV metu.

Suomija kartą yra laimėjusi „Euroviziją“ - pergalę 2006-aisiais nuskynė „monstrų“ grupė „Lordi“. Šveicarija konkursą laimėjo du sykius – tarp jų ir pačią pirmąją „Euroviziją“, surengtą 1956-aisiais.

Suomijos ir Šveicarijos „eurovizinės“ dainos – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.