Apdovanojimų ceremonija T.Ė.T.Ė. šįmet neįvyks

Alternatyvios muzikos atlikėjai šįmet negaus T.Ė.T.Ė. statulėlių. Dvejus metus vykusi muzikos apdovanojimų ceremonija nebus rengiama – apie tai paskelbė jos sumanytojas, grupės „Skamp“ narys Vilius Alesius. Anksčiau jis yra užsiminęs, kad ceremonijai sunkiai sekėsi ieškoti rėmėjų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 5, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:51 PM

„Šiemet T.Ė.T.Ė. organizatoriai pasiėmė tėvystės atostogų. Taigi, kviečiame aktyvius žmones nepalikti alternatyvios scenos be apdovanojimų ir pasirūpinti kad jie įvyktų bei diskiniai pjūklai įsmigtų ten, kur reikia“, - paskelbė V.Alesius.

Diskinio pjūklo formos statulėles T.Ė.T.Ė. dalijo dvejus metus – pernai ir užpernai. Abu kartus ceremonija vyko sostinės menų fabrike „Loftas“.

Ceremonija atsirado kaip žaisminga alternatyva M.A.M.A. apdovanojimams – ji tęsė anksčiau rengtos alternatyvios muzikos apdovanojimų ceremonijos A.LT tradicijas.

Alternatyvių žanrų muzikantai palankiai žvelgė į šią iniciatyvą, tačiau jau pernai po renginio V.Alesius sakė, kad renginio tikriausiai laukia pokyčiai.

Kartu su muzikos grupių vadybininku Jonu Ščevinsku ceremoniją rengęs reperis neslėpė, kad organizatoriai patyrė sunkumų, o į renginį atėjo ne tiek žiūrovų, kiek buvo laukta.

Be to, pasigirdo kritikos, kad renginyje skambanti muzika – pernelyg įvairi, todėl skirtingų žanrų mėgėjai joje jaučiasi „ne savo rogėse“.

„Galbūt ceremoniją 2014-aisiais rengsime kitame Lietuvos mieste, kur publika rečiau sulaukia išskirtinių renginių“, – prieš metus mąstė V.Alesius.

Rudenį apdovanojimų rengėjai pasidalijo kita idėja – kasmet apdovanoti vis kitos muzikinės krypties atstovus. Pavyzdžiui, vienais metais – roko ir sunkiosios, kitais – hiphopo ir miesto muzikos, trečiais – elektroninės muzikos atlikėjus.

Motyvas – tokių skirtingų žanrų publika gali ne itin jaukiai jaustis renginyje, kuriame skamba ir jų visiškai nedominantys stiliai.

Tačiau galiausiai paaiškėjo, kad T.Ė.T.Ė. statulėlių šįmet apskritai nebus – ceremonija galbūt sugrįš 2015-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.