„Baltic Balkan“ su DJ SebCat minės Serbijos sukilimo metines

Vasario 14 d. nuo 22 val. Vilniaus bare „Artistai“ vyksiančiame pirmajame šiais metais vakarėlyje „Balkanaktis“ jo rengėjai, skirtingai nei likusi Lietuva, žada pažymėti ne Valentino dieną, o pirmojo serbų sukilimo metines.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2014, 10:45 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:29 PM

„Nieko prieš neturime nei prieš karštą meilę, nei prieš blynus, nei prieš kitas progas. Tačiau grojame Balkanų muziką, ir susimąstėme – jei ne drąsus sukilimo vadas Karadžiordžė Petrovičius, gal ten iki šiol būtų Turkija. Ir nebūtų nei Gorano Bregovičiaus, nei Shantelio, nei mūsų kolektyvo“, - sako „Balkanakčio“ rengėjai „Baltic Balkan".

Drąsių serbų žygdarbio 210 metines švęsti Vilniuje padės tarptautiniam kolektyvui „Rebel Up“ atstovaujantis svečias iš Belgijos DJ SebCat. Teigiama, kad jis turi stebuklingą muzikinę dėžutę, kurioje laiko viso pasaulio muziką – tai gali būti „coupé décalé“, „soukous“, „kwaito“, Pietų Afrikos „house“, „pandza“, „reggaeton“, „dembow“, „funana“, „kuduro“, „cumbia“, „bouyon“, „soca“, „kaseko“, „kawina“, „rumba“, „baile funk“, „coco“, „tecnobrega“, klezmeriai, „ankarali“, „chaabi“, „daboke“, indėnų folkloras, „bhangra“, „molam“, „luk thung“, „guarachero“, „tsonga disco“, „shangaan“, „global bass“ ir kiti stiliai.

„Rebel Up“ savo veiklą pradėjo dar 2007 metais Amsterdame ir Briuselyje, subūrę visą klaną „world“ stiliaus muzikantų ir didžėjų iš Belgijos, Prancūzijos bei Olandijos, kurie nepailsdami ieško naujų sąskambių ir neapsiriboja jokiais stiliais. Sakoma, kad jie gali surengti uždegančią fiestą ir mažame alubaryje, ir dideliame festivalyje.

DJ SebCat su kolegomis teko koncertuoti kartu su olandais „The Ex“, Omaru Souleymanu iš Sirijos, „Group Doueh“ iš Samoa salų, Kongo demokratinės respublikos grupe „Konono No1“, Tanzanijos „Jagwa Music“, „Shangaan Electro“ iš Pietų Afrikos respublikos, argentiniečiais „Kumbia Queers“, „Baba Zula“ iš Turkijos, ganiečiu King Ayisoba, Šveicarijos kolektyvu „Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp“, „Systema Solar“ iš Kolumbijos, Malio muzikantu Issa Bagayoko, etiopu Ukandanz, Amerikos grupėmis „Awesome Tapes From Africa“ bei „Uproot Andy“ ir daugeliu kitų „world“ žvaigždžių.

„Balkanaktį“ pradės ir pabaigs šių vakarėlių iniciatoriai, jau penkerius metus pačią įvairiausią „world“ muziką propaguojantys „Baltic Balkan“. Sausio mėnesį ortodoksų naujus metus vilniečiai sutiko pritrenkiančiame vakarėlyje Varšuvos klube „Centralny Dom Qultury“, o artimiausiu metu ketina gastroliuoti Rygoje ir Helsinkyje.

Artimiausiu metu į kelionę išsiruoš ir pats vakarėlių ciklas „Balkanaktis“ – iki šiol buvęs grynai vilnietiškas, projektas artimausiu metu su Balkanų muzikos ir grožio paslaptimis supažindins ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?