Jausmingame Jazzu ir L.Somovo koncerte meilė susipynė su magija

„Vietoje pigių atvirukų ir kiniškų lipdukų su širdelėmis nusprendėme pasiūlyti savo gerbėjams šį tą kitokio“, – dar daugiau nei prieš mėnesį kalbėjo dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu. Valentino dienos paprastai nesureikšminanti atlikėja drauge su scenos bendražygiu Leonu Somovu Meilės dieną nusprendė paminėti muzikaliai. Sostinės Teatro arenoje jie surengė pirmąjį turo „Songs About Love“ koncertą.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Feb 14, 2014, 8:28 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:26 AM

Meilei dedikuotas vakaras sulaukė didžiulio dueto gerbėjų susidomėjimo – bilietai buvo kone iššluoti dar gerokai anksčiau nei ore ėmė tvyroti romantiška Vasario 14-osios nuotaika, o arena buvo tiesiog sausakimša.

„Sveiki atvykę į Meilės Karalystę“, – vilkėdama įspūdingų formų smaragdine suknele žengusi į didžiule šachmatų lenta virtusią sceną pirmiausia tarė Jazzu. Ją už rankos džentelmeniškai palydėjo Leonas. Dainos „Song About Love“ priedainiu pradėjusi vakarą ji sulaukė gausių plojimų, tačiau čia buvo paerzinimas. Vėliau ši daina suskambo dar kartą, tiesa - jau pilna jos versija. Gerbėjų ausis muzikantai lepino vienu už kitą jausmingesniais kūriniais.

Apie tai, kad didžiuosiuose Lietuvos miestuose vyksiantys koncertai turėtų virsti teatrališkais spektakliais, kolektyvas kalbėjo dar rudens pradžioje, kai pasirodė jų naujas albumas „Lees And Seas“. Savo pažadus jie išpildė – Teatro arenoje Valentino dienos vakarą netrūko motyvų „Alisos stebuklų šalyje“, „Tvin Pykso“ ir „Vasarvidžio nakties sapno“ temomis.

Mistikos, magijos ir pasakų elementai ypač atsispindėjo dizainerės ir geros Justės bičiulės Daivos Urbonavičiūtės kurtuose kostiumuose. Dekoratyvūs, ryškių spalvų apsiaustai, sulankstytas armonikėles primenančios apykaklės, kontrastingos ir išraiškingos detalės - vis tai buvo galima matyti sceniniuose drabužiuose.

Tačiau bene ryškiausiu akcentu tapo Justės galvą papuošusi didžiulė, nėrinius ar snaiges imituojanti karališka apykaklė.

Koncertas pradėjo daina „Let Me In“. Tai – tarsi žinutė klausytojams, raginanti kiekvieną jų įsileisti muziką į savo širdis. Jazzu linkėjo visiems mylėti ir jaustis mylimiems. Pasak jos, šachmatų lenta scenos dekoracijoms parinkta ne šiaip sau. „Meilė – tai žaidimas. Už ją, kaip ir šachmatuose – reikia pakovoti. Čia yra ir karalius, ir karalienė. Tiesa, žaidžiant šachmatais 99 procentus sėkmės lemia gera strategija. Priešingai nei meilėje, kur 99 procentus sudaro visiškas išprotėjimas“, – kalbėjo Justė.

Ypatingą dėmesį Jazzu skyrė vos praėjusių metų pabaigoje viešai pristatytai dainai „You and Me“. Jai šis kūrinys – ypač brangus ir reikšmingas. Atlikėja garsiai prisiminė kaip drauge su Leonu antrą nakties sugalvojo šią dainą. Viso koncerto metu ji žarstė komplimentus savo kolegai prodiuseriui. „Nemoteriškai pasakysiu, bet... labai myliu tave, Leonai“, – kalbėjo ji. Tokie ir panašūs prisipažinimai skambėjo ne kartą. Tačiau nustebti dėl to turbūt irgi būtų kvaila, juk visas koncertas buvo įvilktas į giliausius sielos jausmus iliustruojantį rūbą. Daina suvirpino klausytojų širdis, ir būtent nuo šios akimirkos salėje atsirado vis daugiau tų, kurie patyliukais bandė dainuoti drauge.

Vienu sakiniu duetas dar seniau prasitarė savo koncertine programa bandysiantis perteikti visus keturi metų laikus. Koncertui įpusėjus Justė išniro iš avangardine dvasia dvelkiančių drabužių, nusimetė pompastišką rūbą ir tarsi atskleidė kitą savo pusę – dar jautresnę, dar jausmingesnę ir aistringesnę. Trumpute, dailias kojas išryškinančia suknute ji lyg iš naujo į rankas paėmė mikrofoną ir užtraukė visai, kaip pati sako, „nevalentinišką“ hitą „Jazzu Lower Than The Ground“.

Vėliau viena po kitos skambėjusios dainos vis labiau švelniai žnaibė klausytojų ausis ir širdis. Pasigirdus pirmiems, 2009 metais išleisto albumo „Updated” hito „Tik pasilik“ akordams žiūrovai ėmė garsiau reikšti emocijas plojimais, šūksniais. Tai – viena jautriausių Jazzu dainų, kurią ji parašė būdama vos penkiolikos metų. Priedainį garsiai traukė visa salė.

Tokių laiko patikrintų hitų skambėjo ir daugiau. Vienas ryškesnių perliukų - kadaise mylimajam parašyta daina "Muzika Tu"

Vis garsesni plojimai, vis daugiau gėlių ir net pliušinių žaisliukų po kiekvienos dainos teko priimti žinomai dainininkei. „Per kažkurį koncertą gavusi labai daug gėlių sakiau, kad jaučiuosi, kaip Ala Pugačiova“, – vieną po kitos puokštes scenoje priimdama juokėsi Jazzu. Gėles ypač mėgstančiai atlikėjai žiedų puokštę scenoje įteikė ir jos mama Auksė bei Leono dukrelė Sofija.

Netrūko ir energingesnių, griežtesniais elektroninės muzikos akordais pagardintų kūrinių. Čia skambėjo ir „Pretender“, ir „You Don't Know My Name“.

Programą simboliškai užbaigė žaismingas kūrinys „Sugalvoki norą“. Justė linkėjo visiems ne tik tikėti savo norais ir svajonėmis, bet ir dalintis jomis su kitais. Esą didžiausia vertybė yra artimi žmonės šalia ir jų palaikymas. Ir visai nesvarbu, ar tai Valentino, ar kokia kita diena metuose – dalintis meile, džiaugsmu ir šiluma, pasak jos, reikia ištisus metus.

Užgesus šviesoms niekas neskandavo prašymų pakartoti. Vienu metu jau atrodė, kad koncertas tikrai baigėsi, tačiau po gausių ovacijų kolektyvas vis dėlto grįžo bisui. Tačiau Justė nusprendė pateikti siurprizą ir užtraukė ne savo, o garsiosios amerikiečių scenos deivės Cher dainą "Believe". "Šis kūrinys iš kiekvieno dainininko lūpų skamba kitaip. Tegu tai būna mano versija", - linksmai kalbėjo Jazzu.

Su ta pačia programa jau šeštadienį L.Somovas ir Jazzu pasirodys Kaune, sekmadienį juos išgirsti galės klaipėdiečiai, vasario 20 - Panevėžio, o vasario 21 - Šiaulių miesto gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.