P.Gabrielio šou sužavėjo Berlyno kino festivalio publiką

Gegužės 16-ąją Vilniaus „Siemens“ arenoje pasaulinių gastrolių „Back To Front“ koncertą surengsiantis dainininkas Peteris Gabrielis jau pasirūpino, kad šis jo turas būtų deramai įamžintas. Praėjusią savaitę 64-ajame Berlyno kino festivalyje įvyko ypatingo koncertinio filmo, kuriame įamžintas pernai rudenį Londone surengtas britų atlikėjo koncertas, uždara pasaulinė premjera.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2014, 12:44 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:15 AM

Pernai rudenį Londono O2 arenoje surengti P.Gabrielio pasirodymai buvo nufilmuoti moderniausia technika – ypač didele 4K raiška, kuri leidžia žiūrovams kino teatre pasijusti, lyg savo akimis matytų ne filmą, o patį koncertą.

Filmo premjeroje, kurioje dalyvavo tik kviestiniai svečiai, apsilankė ir pats P.Gabrielis. Sumontuotas filmas tapo puikia dovana atlikėjui 64-ojo gimtadienio proga, o kovo pabaigoje jį galės pamatyti ir gerbėjai keliolikos pasaulio šalių kino teatruose, kuriuose yra sumontuoti 4K ekranai.

Didžiuliai ekranai su įspūdingomis vaizdo projekcijomis, judančios scenos detalės, gigantiškos apšvietimo platformos – filmo anonse matyti, kad P.Gabrielis koncertų turui „Back To Front“ parengė įdomių ne tik muzikinių, bet ir vaizdo sprendimų.

„Šiose gastrolėse prisimename 1986-aisiais išleistą albumą „So“ - koncerte skamba visos jo dainos. Todėl nusprendžiau atgaivinti ir kai kurias koncertų, kuriuos rengiau šio albumo pristatymui 1987-aisiais, detales. Šviesų bokštai – viena jų“, - komentavo P.Gabrielis.

4K – technologija, suteikianti keturis kartus didesnę nei „Full HD“ raišką. „Nieko panašaus iki šiol man neteko patirti“, - komentuoja koncertą filmavusiai komandai vadovavęs režisierius Hamishas Hamiltonas.

Šis britų režisierius pats yra garsenybė – nominuotas „Grammy“, laimėjęs BAFTA apdovanojimą, režisavęs „Oskaro“ ceremoniją bei populiariausią JAV TV reginį – amerikietiškojo futbolo Supertaurės finalo pertraukos šou. Koncertiniuose filmuose jis yra įamžinęs U2, Madonnos, „The Rolling Stones“, Robbie Williamso, „Spice Girls“, Christinos Aguileros ir kitų ryškiausių garsenybių pasirodymus.

Tačiau net ir jam daro įspūdį Peterio Gabrielio užmojai. „Kai Peteris paskambina, akimirksniu sakau „taip“. Nereikia nė išgirsti, ką jis siūlo. Jis – visiškas technologijų maniakas, mėgstantis laužyti standartus“, - sako H.Hamiltonas.

„Mano tėvas buvo televizijos inžinierius. Prieš naujiems šios srities išradimams pasirodant rinkoje turėdavau progą juos apžiūrėti. Tai mane jaudino ir tebejaudina“, - juokiasi P.Gabrielis.

Jau gegužę spalvingą ir muzikalią jo koncertų turo „Back To Front“ viziją galės patys įvertinti ir Lietuvos žiūrovai. Į Lietuvą atlikėjas, kurio koncerto pristatymo klipą įgarsino didelis P.Gabrielio gerbėjas Andrius Mamontovas, atvyksta pirmą kartą.

2012-aisiais Kanadoje prasidėjusio koncertų turo šio pavasario grafike – tik 16 pasirodymų. Jie vyks Vokietijoje, Slovakijoje, Rumunijoje, Vengrijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Čekijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Suomijoje, Švedijoje ir Norvegijoje.

Koncerte Vilniuje skambės visos populiariausio P.Gabrielio albumo „So“ dainos ir didžiausi kitų jo karjeros laikotarpių hitai. Programoje – tokie kiekvienam roko gerbėjui žinomi kūriniai kaip „Solsbury Hill“, „Digging In The Dirt“, „Sledgehammer“, „Mercy Street“, „Don't Give Up“ ir daugelis kitų.

Beje, Vilniuje, kaip ir kituose miestuose, ištikimiausi P.Gabrielio gerbėjai galės mėgautis ypatingomis privilegijomis. Į kiekvieną koncertą parduodamas ribotas „Behind The Scenes“ paketų kiekis. Jį gali įsigyti tik bilietą į koncertą jau turintys žiūrovai. „Behind The Scenes“ pirkėjams suteikia galimybę koncerto dieną stebėti P.Gabrielio ir grupės repeticiją, po jos jų laukia vaišės, ypatingi P.Gabrielio gastrolių suvenyrai ir galimybė anksčiau už kitus žiūrovus patekti į areną. Šiuos paketus galima įsigyti tik P.Gabrielio oficialioje interneto svetainėje www.petergabriel.com

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiantis P.Gabrielis – šešių „Grammy“, trijų „Brit Awards“, trylikos MTV apdovanojimų, „Polar“ ir „Ivor Novello“ prizų laimėtojas, laikomas vienu geriausių intelektualios populiariosios muzikos kūrėjų pasaulyje. Šįmet P.Gabrielis iškilmingoje ceremonijoje už solinės karjeros pasiekimus bus paskelbtas simbolinio Rokenrolo šlovės muziejaus nariu.

Bilietai į šventę, kurios nevalia praleisti nė vienam tikram melomanui, platinami visose „Tiketos“ kasose ir internetu – www.tiketa.lt

P.Gabrielio koncerto Londone ištraukos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.