Britų apdovanojimų ceremoniją baigė „Arctic Monkeys“ akibrokštas

Trečiadienio vakaras – ypatingas muzikos gerbėjams. Londono O2 arenoje vyko Britų muzikos apdovanojimų ceremonija. Būrys žymiausių britų ir užsienio atlikėjų varžėsi dėl trylikos dizainerio Philipo Treacy sukurtų statulėlių - koncerte, kuriame grojo Bruno Marsas, Beyonce, Pharrellas Williamsas ir kitos garsenybės. Pirmąją vakaro statulėlę laimėjo pernai Vilniuje koncertavusi dainininkė Ellie Goulding, Metų proveržiu paskelbti festivalyje „Granatos Live" šįmet grosianti grupė „Bastille".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2014, 10:18 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:00 AM

Pagrindiniai vakaro laimėtojai - po du prizus gavusios grupės „Arctic Monkeys" ir „One Direction".

Įspūdingą vakarą pradėjo roko grupė „Arctic Monkeys“ - stipriu pasirodymu, po kurio vakaro vedėjas Jamesas Cordenas juokais peikė ugnimi scenoje suspindusias pirmąsias grupės pavadinimo žodžių raides.

Priminta, kad geriausią metų britų vaizdo klipą gali išrinkti publika – socialiniame tinkle „Twitter“ minėdama atlikėjų vardus.

Pirmąją vakaro apdovanojimą įteikė tikra muzikos legenda – JAV dainininkas Prince'as, kuris į sceną ėjo kartu su naująja savo grupe „3rdeyegirl”.

Apdovanojimą, skirtą geriausiai britų atlikėjai, pelnė E.Goulding, pernai surengusi koncertą Vilniaus menų fabrike „Loftas“. Ji nurungė Birdy, Jessie J, Laurą Mvulą ir Laurą Marling.

„Esu tikrai šokiruota. Noriu padėkoti mano nuostabiai vadybos kompanijai. Tai man labai daug reiškia“, - sakė susijaudinusi atlikėja.

Toliau scenoje - Katy Perry kartu su būriu šokėjų ir savo naujausiu singlu "Dark Horse".

Amerikiečių žvaigždė B.Marsas scenoje – su visa savo gausia grupe. Apšvietimas primena „disco“ eros laikus, o pats atlikėjas šiek tiek – jauną Michaelą Jacksoną. Energingi šokiai ir nė vienos natos pro šalį – Bruno dar kartą parodė, kodėl yra vadinamas viena ryškiausių šių dienų žvaigždžių.

Dar vieni pretendentai į Metų albumo titulą – prieš porą metų išgarsėjusi, modernią įvairių žanrų muziką derinanti grupė „Rudimental“. Į titulą pretenduoja jos albumas „Home“.

Kitą apdovanojimą kartu teikė žavioji Kylie Minogue ir vieno ryškiausių metų hitų „Get Lucky“ balsas Pharrellas Williamsas.

Nominacija – geriausias užsienio atlikėjas. Pretendentai – Bruno Marsas, Eminemas, Drake'as, Johnas Grantas ir Justinas Timblerlake'as.

Statulėlę pelnė amerikiečių dainininkas B.Marsas, šį apdovanojimą nuskynęs ir prieš dvejus metus. Auksinis laikas šiam atlikėjui – neseniai jis surengė puikų šou amerikietiškojo futbolo Supertaurės finale kartu su grupe „Red Hot Chili Peppers“.

„Garbė būti nominuotam. Mėgstame čia atvykti ir jums koncertuoti“, - britams dėkojo B.Marsas.

Pristatomi pretendentai į Metų albumo titulą. Pirmasis – legendinis britų dainininkas Davidas Bowie, diską „The Next Day“ pernai išleidęs po dešimties metų pertraukos.

Geriausio britų proveržio kategorijos laimėtoją pristatė dainininkas Tinie Tempah ir radijo laidų vedėja Fearne Cotton.

Apsikeitę komplimentais vienas kito kostiumams, Fearne ir Tinie paskelbė pretendentus – Tomą Odellą, „London Grammar“, „Bastille“, L.Mvulą ir „Disclosure“.

Apdovanojimą laimėjo grupė „Bastille“, kuri, beje, šią vasarą koncertuos festivalyje „Granatos Live“ Rumšiškėse. Grupės darbas „Bad Blood“ buvo daugiausia sykių internetu 2013-aisiais pirktas įrašas.

„Prieš metus nė vienas iš mūsų ar čia salėje nė netikėjo, kad čia būsime“, - pripažino vokalistas Danas Smithas. J.Cordenas su grupe "One Direction" laidė juokelius apie dainininko Justino Bieberio problemas: "Ar žinote, ką taip atrodantiems daro kalėjime?". Grupės vaikinai Justinui perdavė linkėjimų.

Amerikiečių žvaigždė B.Marsas scenoje – su visa savo gausia grupe. Apšvietimas primena „disco“ eros laikus, o pats atlikėjas šiek tiek – jauną Michaelą Jacksoną. Energingi šokiai ir nė vienos natos pro šalį – Bruno dar kartą parodė, kodėl yra vadinamas viena ryškiausių šių dienų žvaigždžių.

Dar vieni pretendentai į Metų albumo titulą – prieš porą metų išgarsėjusi, modernią įvairių žanrų muziką derinanti grupė „Rudimental“. Į titulą pretenduoja jos albumas „Home“.

Pretendentus į geriausios britų grupės titulą pristatė dainininkė Lily Allen. Dėl prizo konkuravo „Bastille“, „Disclosure“, „Arctic Monkeys“, „Rudimental“ ir „One Direction“.

Pergalę pelnė puikų albumą „AM“ pernai išleidusi grupė „Arctic Monkeys“. Geriausia britų grupe ji pripažinta trečią kartą.„Arctic Monkeys“ vokalistas Alexas Turneris nusiminė: „Buvome pastatę 50 svarų už grupę „One Direction“.

Kritikų apdovanojimas kasmet teikiamas geriausiam jaunam atlikėjui. Apdovanojimas skirtas dainininkui Samui Smithui.

Modelis Rosie Huntington-Whiteley gavo garbę įteikti Pasaulinės sėkmės apdovanojimą.

„Prieš trejus metus jie susibūrė ir nuo tada tapo jėga, su kuria reikia skaitytis“, - taip vaikinų grupę „One Direction“ pristatė gražuolė, pernai su jais pozavusi fotosesijoje.

Tai – pirmoji grupė iš Didžiosios Britanijos po „The Beatles“, per metus net su dviem albumais pasiekusi pirmąją JAV „topų“ vietą.

Padėkos kalba – tradicinė, liejosi gražūs žodžiai gerbėjams, leidėjams ir vadybininkams. Juoko sukėlė į sceną pavėlavęs grupės narys Harry Stylesas – jis atsiprašė, kad užtruko tualete, ir užsiminė, kad ten smagiai leido laiką. Tai tapo J.Cordeno juokelių tema: "Nerūpi, ką ten darei, tikiuosi, kad saugojaisi".

Metas pasirodyti superžvaigždei iš JAV – po dešimties metų pertraukos Britų muzikos apdovanojimų ceremonijoje dainuojančiai Beyonce. Spindinčia mėlyna suknele pasidabinusi Beyonce pasirodymą pradėjo kaip tikra deivė – dainavo už ekrano, kuriame buvo stambiu planu rodomas jos veidas.

Pirmą kartą televizijoje atliktam kūriniui „X.O.“ publika plojo stovėdama.

Geriausio britų singlo apdovanojimą įteikti patikėta dainininkei K.Perry, kuri ta pačia proga pareklamavo būsimąjį savo koncertą O2 arenoje, vyksiantį gegužę.

Į šį apdovanojimą pretendavo net dešimt dainų.  Metų singlu paskelbtas grupės „Rudimental“ hitas „Waiting All Night“, įrašytas su atlikėja Ella Eyre. Pristatytas dar vienas pretendentas į Metų albumo titulą. Šįkart - geriausia britų grupe kiek anksčiau šį vakarą jau paskelbtų "Arctic Monkeys" diskas "AM".

Toliau scenoje – unikalus ir dar nematytas bendras pasirodymas. Kartu su britų elektroninės muzikos grupe „Disclosure“ scenoje – 17-metė popmuzikos sensacija iš Naujosios Zelandijos Lorde, atliekanti neįprastą savo didžiausio hito „Royals“ versiją.

Pristatyti dar vieni pretendentai į svarbiausią – Metų albumo prizą. Tai – pernai Lietuvoje vaizdo klipą susukusi, o šįmet į festivalį „Granatos Live“ koncertuoti atvyksianti grupė „Bastille“, nominuota už debiutinį albumą „Bad Blood“.

Geriausios užsienio grupės prizą pakviesti pristatyti futbolininkas Cescas Fabregas ir dainininkė Nicole Scherzinger.

Dėl apdovanojimo rungėsi grupės „Daft Punk“, „HAIM“, „Kings Of Leon“, „Arcade Fire“ ir Macklemore'o ir Ryano Lewiso duetas. Nugalėtojais paskelbti prancūzų „robotai“ „Daft Punk“, neatvykę į Britų muzikos apdovanojimų ceremoniją.

Vietoj jų apdovanojimą atsiėmė legendinis „disco“ prodiuseris ir muzikantas, „Daft Punk“ bendražygis Nile'as Rodgersas.

Šou vedėjas J.Cordenas iš K.Minogue išpešė žinią, jog išleidusi naują albumą ji metų pabaigoje leisis į gastroles, tada sulaukė patvirtinimo, jog Kylie šiuo metu iš tiesų vieniša. Vedėjas pamėgino ją supiršti su "One Direction" nariu H.Stylesu, bet greitai pats persigalvojo: "Tu jam per jauna".  

Pristatyti paskutiniai pretendentai į Metų albumo prizą – ne vieną Lietuvos festivalį dominantis elektroninės muzikos duetas „Disclosure“.

Scenoje su gitara rankose – Lietuvos publikos numylėtinė ir vieno didžiausių praėjusių metų hitų „Burn“ autorė E.Goulding. Lyriškai pasirodymą pradėjusi Ellie jį antroje dalyje ir atliko – apsupta būrio šokėjų ir būgnininkų su deglais.  

Į geriausios užsienio atlikėjos titulą pretendavo Katy Perry, Pink, Lorde, Janelle Monae ir Lady Gaga.

Prizą pristatęs britų TV ir radijo laidų vedėjas Nickas Grimshaw, neslepiantis savo lytinės orientacijos, giliu bučiniu apdovanojo J.Cordeną, paragino jį palikti savo žmoną. "Galėtume tavo vaiką auginti kartu", - juokavo Nickas.  

Apdovanojimą pelnė neseniai ir „Grammy“ apdovanojimą laimėjusi 17-metė hito „Royals“ autorė Lorde.

„Man tai vis dar labai nauja. Mano smegenys sprogsta, atleiskite man“, - sakė šeimai ir gerbėjams dėkojusi Lorde.   Atėjo metas sužinoti, ką publika išrinko geriausiu britų muzikos klipu. Įteikti apdovanojimą pakviestas komikas Jimmy Carras.

„Tai didžiausias metų vakaras... britų narkotikų prekeiviams“, - paskelbė J.Carras.

Kaip ir buvo galima nuspėti, apdovanojimą pelnė merginų numylėtiniai - „One Direction“ už klipą „Best Song Ever“.

Linksmai nusiteikę vyrukai dėkojo visiems – klipo režisieriui, gerbėjams ir šou vedėjui.

Dar vienas ypatingas pasirodymas – šįkart kartu scenoje „Bastille“ ir „Rudimental“.

Metų albumo apdovanojimą įteikti patikėta vienai populiariausių britų dainininkių Emeli Sande.

Penki puikūs albumai – grupių „Arctic Monkeys“, „Bastille“, „Disclosure“, „Rudimental“ ir  Davido Bowie. Laimėti gali tik vienas – ir šįkart pergalę nuskynė „Arctic Monkeys“ už albumą „AM“.

Grupės vokalistas A.Turneris rėžė kalbą, kurioje priminė: "Rokenrolas niekada nemirs, ir jūs nieko dėl to negalite padaryti". Baigęs kalbą jis trenkė mikrofoną ant grindų: "Jei reikia, išrašykite man sąskaitą".  

Ceremonijos finalui – JAV atlikėjo Ph.Williamso ir „disco“ muzikos veterano N.Rodgerso pasirodymas su choru ir šokėjais.

Muzikantai atliko dainų popuri, kuriame pasigirdo ir „Daft Punk“ hito „Get Lucky“, ir grupės „Chic“ (jos lyderis yra N.Rodgersas) dainos „Good Times“ ištraukos, o paskutinį tašką padėjo pasauliniu fenomenu tampantis Pharrello hitas „Happy“.

Britų muzikos apdovanojimų laimėtojai

Geriausias britų atlikėjas - Davidas Bowie.

Geriausia britų atlikėja - Ellie Goulding.

Geriausia britų grupė - "Arctic Monkeys".

Geriausia užsienio grupė - "Daft Punk".

Metų britų proveržis - "Bastille".

Kritikų pasirinkimas - Samas Smithas.

Metų britų albumas - "Arctic Monkeys" "AM".

Metų britų singlas - "Rudimental" su Ella Eyre "Waiting All Night".

Geriausias užsienio atlikėjas - Bruno Marsas.

Geriausia užsienio atlikėja - Lorde.

Metų britų prodiuseriai - Floodas ir Alanas Moulderis.

Geriausias britų klipas - "One Direction" "Best Song Ever".

Apdovanojimas už pasaulinę sėkmę - "One Direction".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.