Į Vilnių atvyksta šokių muzikos keistuolis D.Lazarusas

Dešimtasis „Jäger Vibrations“ vakarėlis ilgam įstrigs Lietuvos klubinėtojų mintyse – po ilgų derybų čia savo pasirodymą sutiko surengti spalvingasis Damianas Lazarus. Visada maištaujantis, visada muzikos madų priešaky, mistiškas ir nenuspėjamas, turintis daugybę veidų scenoje ir nulipus nuo jos – tai tik keli garsaus didžėjaus ir muzikanto apibūdinimai spaudoje. Kovo 7 d. jo lauks Vilniaus „Lofto“ scena.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:43 AM

D.Lazarusas, muzikos gurmanų ir gerbėjų visame pasaulyje išliaupsintas už lakią vaizduotę, vaikišką smalsumą, ypatingą humoro jausmą, tapo pogrindžio muzikos įžymybe, kuriai, rodos, sekėsi ir sekasi viskas, kur tik beda pirštu. Spalvinga Damiano karjera prasidėjo gimtajame Londone. Pradėjęs veiklą kaip populiaraus žurnalo „Dazed & Confused“ muzikos žurnalistas, vėliau jis perėjo į įrašų leidyklą „City Rockers“. Čia padėjo prisivilioti ir įrašyti tuo metu muzikos pasaulį sujudinusius kūrinius - Felixo Da Housecato „Silver Screen Shower Scene“ ir „Tiga & Zyntherius" „Sunglasses at Night“.

Damiano didysis didžėjavimo lūžis įvyko 2002 metais – po kvietimo groti „Sonar“ festivalyje Barselonoje. Sekėsi ir čia gerai – iki 2003 m. jis jau buvo pagrojęs karščiausiuose klubinėtojų taškuose pasaulyje. Žurnalas „DJ Magazine“ šį britą pripažįsta geriausius pogrindžio įrašus pasaulyje grojančiu didžėjumi.

Įkvėptas šių naujų patirčių ir galimybių, Damianas netrukus įkūrė leidyklą „Crosstown Rebels“. Įrašų kompanijos tikslu tapo ieškojimas – naujo, nestereotipinio, inovatyvaus garso ir požiūrio. D.Lazarusas čia visada buvo neprilygstamas – šio manifesto vedamas jis atrado ir pasaulyje išgarsino tokius vardus kaip Jamie Jonesas, Sethas Troxleris, Denizas Kurtelis, „Art Department“.

D.Lazarusą sunku pagauti poilsiaujantį – jei tai nebus su visa komanda organizuojamas turas „Rebel Rave“ po 5 žemynus ir 18 šalių, tai galbūt jis filmuos vieną iš savo dokumentinių filmukų, galbūt rengs ką nors panašaus į pasaulio pabaigai skirtą „Day Zero“ festivalį, o gal lankysis garsiajame „Burning Man“. Beje, šiame festivalyje greičiausiai jį sutiksite dar ne kartą. Damianas prisipažino, kad pirmą kartą nuvykęs į „Burning Man“ pasijuto kaip namie, kaip vietoje, kur seniai turėjo atsidurti, kur gali įgyvendinti savo keisčiausias svajones.

Be viso to su į Los Andželą persikrausčiusiu britu pasėdėti galite klausydami specialios jo kurtos radijo laidos. Kas mėnesį Damiano pristatyta „Lazpod“ (įrašinėta 2008-2013 m.) – tai galimybė artimiau susipažinti su šiuo keistuoliu, paklausyti jo parinktų dainų ar eilėraščių, jo paties kūrybos ar interviu su draugais - Nicolasu Jaaru ir kitais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.