Paaiškėjo, kodėl Lietuvoje koncertuos grupė „Aerosmith“

Jei ne krizė Ukrainoje, lietuviai Vilniuje nebūtų išgirdę garsios JAV grupės „Aerosmith“. Trečiadienį paskelbta, kad ji koncertuos Vilniuje, nors tą pačią dieną ketino groti Kijeve.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 26, 2014, 9:31 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:52 PM

Ukrainos suirutė virto Lietuvos melomanų džiaugsmu. Trečiadienį žymiosios JAV grupės interneto svetainėje vis dar švietė užrašas, kad gegužės 21-ąją ji pasirodys Nacionaliniame sporto komplekse Kijeve.

Tačiau tiesa jau buvo kitokia – 43-ejus metus gyvuojanti grupė tą dieną keliaus ne į Ukrainos, o į Lietuvos sostinę, surengti koncerto Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Dramatiški įvykiai Ukrainoje sukėlė nerimo ir koncerto šioje šalyje rengėjams, ir grupės atstovams, todėl buvo nuspręsta pasirodymą Kijeve perkelti į vasaros vidurį.

Liko laisva numatyto koncerto data - organizatorių grumtynes dėl galimybės skubiai pasikviesti „Aerosmith“ laimėjo lietuviai.

Įvykiai Ukrainoje griauna jau ne pirmos užsienio žvaigždės planus. Savaitgalį Kaune koncertavusi britų dainininkė Sarah Brightman dar spėjo pasirodyti Kijeve – prieš pat kraujo praliejimo dienas.

Mažiau pasisekė britų grupės „Depeche Mode“ gerbėjams. Trečiadienį turėjo įvykti grupės koncertas Kijeve, tačiau pora dienų anksčiau grupė pranešė, kad neatvyks į Ukrainą: „Su grupe keliaujančio personalo, koncerto publikos ir aparatūros saugumas mums - didžiausias prioritetas“.

Kijeve suplanuota ir daugau ryškių žvaigždžių pasirodymų - jau kovą čia turėtų koncertuoti grupė „Thirty Seconds To Mars“, gegužę - Peteris Gabrielis. Šių koncertų rengėjai sėdi lyg ant adatų -- muzikantai baiminasi dėl saugumo, o ir ukrainiečiams dabar – ne koncertai galvoje.

„Labai džiaugiamės, kad pavyko suderinti datą ir pakviesti juos koncertuoti Lietuvoje. Populiariausius legendinės grupės hitus pernai išgirdo dešimtys tūkstančių planetos gyventojų, netrukus mūsų publika taip pat prisidės prie tų, kuriuos užvaldė „Aerosmith“ lyderio Steveno Tylerio vokalas ir charizma. Jo supainioti neįmanoma su niekuo, bet išgirsti ir pamatyti – būtina“, – sakė grupę pakvietusios agentūros „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis.

Tai bus antroji grupės viešnagė Baltijos šalyse. 2007-aisiais grupė koncertavo Taline ir Rygoje, bet tą sykį aplenkė Lietuvą. Šįkart iš trijų šalių sostinių ji koncertuos tik Vilniuje.

„Aerosmith“ dažnai vadinami geriausia visų laikų JAV roko grupe ir šios šalies atsaku britams „The Rolling Stones“. Keturių „Grammy“ statulėlių laimėtojai pagal komercinius rodiklius lenkia visas kitas JAV roko grupes - „Aerosmith“ albumai parduoti daugiau nei 150 milijonų egzempliorių tiražu.

Nuo pat grupės karjeros pradžios 1970-aisiais ją į priekį veda lyderių duetas - ekscentriškasis vokalistas Stevenas Tyleris ir gitaristas Joe Perry, laikomi vienu geriausių roko duetų.

Grupės hitai skaičiuojami dešimtimis - „Janie's Got A Gun“, „Crying“, „Crazy“, „I Don't Wanna Miss A Thing“, „Amazing“, „Dude Looks Like A Lady“ ir daugybė kitų.

Užpernai albumą „Music From Another Dimension!“ išleidusi grupė išvyko į gastroles „Global Warming“, į kurių maršrutą vakar įtrauktas ir Vilnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.