Energingame „Scooter“ koncerte gerbėjai šėlo išsirengę iki pusės

Penktadienį „Forum Palace“ rūmuose iš naujo atgimė senasis reivas. Po nepilnų dvejų metų pertraukos į Lietuvą sugrįžo energingoji grupė „Scooter“. Dvidešimties metų veiklos jubiliejų švenčiantys vokiečiai į Vilnių atvyko su pasaulinio turo „20 Years Of Hardcore“ šou programa.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Feb 28, 2014, 8:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:04 PM

Apie tai, kad šis pasirodymas nebus eilinis, buvo kalbama dar nuo praėjusių metų, kai kolektyvas paskelbė konkrečias būsimų gastrolių datas. Švęsdami garbingą muzikinę sukaktį „Scooter“ nusprendė surengti koncertus, į kuriuos susirinktų tik ištikimiausi grupės gerbėjai. Du iš jų – Lietuvoje: jau kitą dieną po šėlionių Vilniuje jie vyks koncertuoti į Kauno sporto halę.

Kalbama, kad grupės lyderis Hansas Peteris Geerdesas, geriau žinomas H.P.Baxxterio vardu, organizatoriams iškėlė reikalavimą – jis norėtų, kad gerbėjai būtų pasiekiami ranka. Sprendimas šou rengti nedidelėje arenoje pasiteisino – daugiau nei šimtą litų kainuojantys bilietai kasose akimirksniu ištirpo.

Į abu šou buvo parduota vos 4 tūkst. riboto tiražo bilietų, iš kurių 1,2 tūkst. - į Vilniuje vykusį koncertą. Turint omenyje tai, kad sunkiosios šokių muzikos dievukai įprastai į savo koncertus sutraukia dešimtis ar net šimtus tūkstančių gerbėjų minias, toks skaičius – iš tiesų nėra didelis.

Dar gerokai iki koncerto pradžios aplink rūmuose esantį „Galaxy“ klubą buriavosi itin spalvinga publika. Tarp jų buvo galima išvysti nemažai vyresnės kartos alternatyvios muzikos mylėtojų, kurie užaugo su grupės dainomis. Ir nors sausakimšoje salėje buvo matyti vienas kitas niolikmetis, vis dėlto didžiąją gerbėjų dalį sudarė 30-40-mečiai.

Kai kurie jų į elektroninės muzikos koncertą atvyko vilkėdami nutrintus džinsus ir ryškiaspalvius džemperius, kai kurie - treningus, tačiau netrūko ir tokių, kurie nesivargino išsivaduoti iš klasikinių kostiumų ar puošnių suknelių. Solidus įvaizdis dingo suskambus jau pirmiesiems hardkoro ritmams: buvo akivaizdu, kad visa gerkle garsiausius „Scooter“ kūrinius plėšę gerbėjai viduje – šiek tiek pašėlę klubinėtojai.

Koncerto rengėjai skelbė, kad pasirodymas prasidės 20 val. Šiokia tokia laiko paklaida – įprasta, tačiau daugiau nei valandą vėlavusios vakaro žvaigždės sausakimšoje salėje mindžiojusius klausytojus privertė piktintis nepagarba. Maždaug 21 val. 20 min. prigeso šviesos, ekranuose ėmė mirgėti grupės pavadinimas ir pasigirdo trumpa, žemu balsu ištarta hipnotizuojanti įžanga, kuria iki šiol prasidėjo visi „20 Years Of Hardcore“ turo koncertai. Joje pasakojama, kaip 1994-aisiais susibūrusi grupė iki pat 2014-ųjų sugebėjo išlaikyti klausytojų susidomėjimą ir meilę sunkiai, energinga muzikai.

Su trenksmu iš didžiulio dūmų debesies išniręs H.P.Baxxteris tą pačią minutę visus sukėlė ant kojų. Greita, triukšminga muzika, intensyviai mirksinčios ryškios šviesos ir energingai scenoje judantys šokėjai užbūrė publiką ir panardino į transo būseną. Minia tiesiog ošė tiesiogine to žodžio prasme. Į viršų iškėlę rankas visi lyg vienas šokinėjo į taktą, drauge kartojo dainų žodžius. Veiksmo buvo tiek daug, kad galėjai pasijusti lyg įsiurbtas į žaibo greičiu besisukančią karuselę, iš kurios išlipus sukasi galva, o eiti sunku, nes pinasi kojos.

Ir tai visiškai neperdėta. 9 dešimtmečio techno ir transo muzikos mylėtojai šoko nepailsdami taip, kad jau po kelių kūrinių jų kaktomis ėmė upeliais žliaugti prakaitas ir teko nusivilkti marškinėlius.

Vos už dviejų savaičių garbingą 50-ąjį gimtadienį švęsiantis H.P.Baxxteris scenoje tryško tokia energija, kokios jam galėtų pavydėti ne vienas dvidešimtmetis. Klasikinius reivo žingsnelius drauge su keturiais šokėjais demonstravo ir kolektyvo lyderis. Vienas po kito skambėjo daugeliui puikiai atpažįstami hitai kaip „Nessaja“, „The Logical Song“, „One (Always Hardcore)“, salė visa gerkle kartu plėšė jau grupės vizitine kortele tapusius „How Much Is The Fish“, „Fire“, „J'adore Hardcore“, „Hyper Hyper“ ar „Maria (I Like It Loud)“.

Grupė viso pasirodymo metu šiltai bendravo su žiūrovais. H.P.Baxxteris stovintiems pirmoje eilėje spaudė rankas, atrodė gerai nusiteikęs. Suskambus „Move Your Ass“ tapo panašu, kad koncertas pasiekė kulminaciją, tačiau ši daina buvo paskutinė. „Judinkite savo užpakalius, nėra laiko ilsėtis. Nagi, nemiegokite!“ – griežtu tonu ragindamas šokti sakė jis. Vėliau pristatė komandą, tarė „ačiū“ ir pamojęs ranka tiesiog išėjo.

Laikrodis rodė maždaug 22 val. 30 min. Dauguma nuo šokių kvapą bandančių atgauti gerbėjų tikėjosi, kad tai viso labo minutės pertraukėlė ir vandens gurkšnį nuryję „Scooter“ grįš tariamai antrajai dailiai. Galbūt tuomet būtų suskambėję senosios ir ne vienam daug sentimentų keliančios dainos kaip savotišku reivo himnu tapusi „I'm Raving“ ar turbūt lyriškiausias „Scooter“ kūrinys „Break It Up“. Tačiau net ir 20 min. skandavę grupės vardą jie nepasiekė savo. Tai buvo koncerto pabaiga.

Neslėpdami apmaudo dėl žadėto kone dvigubai ilgesnio koncerto visi ėmė po truputį skirstytis. Dar viena detalė - grupės narių reikalavimas į salę įleisti tik vieną profesionalų fotografą, žiniasklaidos atstovams fiksuoti renginio nebuvo galima.

Įdomu tai, kad prie įėjimo tikrindami krepšius apsauginiai keliuose jų rado rankšluosčius, kurie vėliau labai pravertė nusišluostyti tekantį prakaitą. Akivaizdu, kad kai kurie klausytojai koncertui pasiruošė iš anksto. Minioje buvo galima pamatyti ne vieną vilkintį marškinėliais, kuriuos puošė užrašai „Scooter“, „Hardcore“, ar specialiai šiam grupės turui sukurtas logotipas.

Organizatoriai užsiminė apie grupės pageidavimą po pasirodymo pasilinksminti sostinės klubuose, tačiau kokias vietas konkrečiai jie pasirinko – neišduoda ir laiko paslaptyje. Ar vokiečiai linksminsis iki paryčių - galima tik spėlioti, tačiau jau šeštadienį, kovo 1-ąją, jų laukia koncertas Kaune. Beje, abu koncertai Lietuvoje yra ir vieninteliai pasirodymai Baltijos šalyse. Kitas artimiausias „Scooter“ koncertas nusimato tik kovo pabaigoje, tuomet jie vyks į Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.