Lietuva išsirinko atstovę „Eurovizijoje“

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finale triumfavo Vilija Matačiūnaitė su savos kūrybos daina „Attention".

Finalo akimirkos.<br>T.Bauro nuotr.
Finalo akimirkos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 1, 2014, 9:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:29 PM

 „Iki paskutinės minutės nesijaučiau nugalėtoja. Žinojau, kad žiūrovų balsai gali daug ką pakeisti. Mes su draugais bet kokiu atveju jau ruošėmės nuomotis kemperius ir vykti palaikyti Mios bei mano dainos „Attention“, net jei nebūčiau laimėjusi“, - po finalo kalbėjo V.Matačiūnaitė.

Tačiau komisija ir žiūrovai buvo vieningi - pirmąją vietą jie skyrė V.Matačiūnaitei, antroje palikusi Mią, o trečioje - Vaidą Baumilą. 

Savo pasirodymą scenoje ji pavadino beveik tobulu, tačiau nuo pat šio pirmadienio kartu su prodiuseriais ji jau puls ruoštis tarptautinei scenai. „Eurovizijoje“ yra tik viena vieta – pirmoji. Tuo tarpu visos kitos yra paskutinės. Mes važiuojame ten nugalėti“, - pasitikinčiai savimi ir daina kalbėjo V.Matačiūnaitė.

Dėl kelialapio į gegužę Kopenhagoje vyksiantį „Eurovizijos“ konkursą LRT eteryje šeštadienį rungėsi trys atlikėjai – V. Matačiūnaitė, Mia ir V.Baumila.  

Visi jie dainavo po du kūrinius: „Attention“ ir dar po vieną, kurį pasirinko savarankiškai.

Komisija šį lemtingą vakarą buvo kitokia nei visada. Visų pirma, atlikėjus vertino ir jų pasirodymus komentavo ne keturiese, o penkiese.  

Dar vienas išskirtinumas  - specialiai į finalą buvo atskraidinta komisija iš užsienio: gruzinų kilmės vokietis kompozitorius, prodiuseris ir atlikėjas Brandonas Stone’as, švedų dainininkė, vokalo pedagogė, kompozitorė ir prodiuserė Liselott L.Björk bei garsus Rusijos muzikos verslo prodiuseris Valerijus Prosvirovas. Taip pat komisijos gretose buvo du lietuviai - operos solistė profesorė Sigutė Stonytė bei muzikos vadybininkas Lauras Lučiūnas.

Visus tris atlikėjus finale vertino ir komisija, ir žiūrovai. Jei du dalyviai finale galutinėje rezultatų lentelėje surinks vienodą balų skaičių, lemiamą balsą būtų turėjusi komisija.

...

Prieš atlikdami praėjusį šeštadienį išrinktą eurovizinę dainą "Attention", finalininkai prisistatė su pačių pasirinktais kūriniais.

Pirmoji scenoje pasirodė atlikėja Mia ir sudainavo kūrinį „Take A Look At Me Now“, kuris atrankoje tapo jos mėgstamiausiu.

Po pasirodymo komisijos narys L.Lučiūnas buvo sužavėtas.  

„Mia jau laimėjo jausmingiausios atlikėjos titulą. Ir nėra svarbu, ar ji važiuosi į „Euroviziją“, - pakomentavo L.Lučiūnas.

S.Stonytei Mios dainavimas pasirodė stabilus ir profesionalus, nors pastebėjo, jog pritariant vien fortepijonui dainuoti nėra lengva. Pasisakė ir komisijos narys užsienietis – vokietis B.Stone‘as

„Gera žiūrėti į jus gyvai, nes iki šiol mačiau tik kompiuterio ekrane. Mėgavausi kiekviena sekunde. Tu turi sielą. O atlikėjui tai yra labai svarbu“, - sakė B.Stone‘as.

V.Baumila prisistatė su daina „Ordinary People“. Komisijos pasirodymas per daug nenustebino.

 „Artima Vaidui daina, bet man liūdna, kad be jokio netikėtumo“, - kalbėjo S.Stonytė.

„Aš visada jaučiuosi rami, kai dainuoja Vaidas. Jam ši daina labai tinka. Vaido balsą atskirčiau iš tūkstantinės minios“, - pasakė švedė L.Björk.

Balta suknele pasipuošusi V.Matačiūnaitė atliko kūrinį „I Was Here“.

L.Lučiūnui Vilija šįkart buvo gražesnė nei jos daina. „Nes iki šiol ji ėjo koja į koją su dainomis“, - pakomentavo muzikos vadybininkas.

„Labai talentinga atlikėja. Visos atrankos metu man ji pasirodė šilčiausia“, - komisijos narys rusas V. Prosvirovas

Dainą „Attention“, su kuria atrankos laimėtojas pasirodys „Eurovizijoje“ Kopenhagoje, pirmoji sudainavo Mia.

„Ar ši daina gali su Mia važiuoti į „Euroviziją“, - paklausė atrankos vedėjas A.Valinskas.

„Tuo visai neabejoju“, - užtikrinta buvo S.Stonytė.

„Matosi, kad Mia tampa neabejinga šiai dainai“, - pastebėjo L.Lučiūnas .

„Man patiko ši versija, labai stiprus pasirodymas“, - gyrė Mią V.Prosvirovas.

Antrasis eurovizinį kūrinį pristatė V.Baumila. Komisiją jo pasirodymas labai nustebino. „Vaidas atliko labai šiuolaikiškai, nors jo pasirinktas stilius yra retro“, - sakė L.Lučiūnas.

S.Stonytei ritmas irgi patiko. „Tai jūsų daina“, - pareiškė S.Stonytė.

Ir pagaliau į sceną plojimais buvo palydėta dainos „Attention“ autorė V.Matačiūnaitė, pasipuošusi juodu balerinos sijonu.

Komisija liko sužavėta ir pasirodymu, ir dainininkės apranga. „Juoda - mano pati mėgstamiausia spalva“, - šyptelėjo S.Stonytė.

„Tu įtikinai mus. Puikus pasirinkimas. Jei tu būsi išrinkta vykti į konkursą, ten neabejotinai sulauksi daug dėmesio“, - komentavo švedė L.Björk.

Įtampa finale ėmė kilti – komisija turėjo įvertinti visus tris atlikėjus, skirdama labiausiai patikusiam 3 balus.

Kiekvienas komisijos narys savo favorites išrikiavo taip. V.Prosvirovas: Mia, V.Matačiūnaitė, V.Baumila. B. Stone’as: Mia, V.Matačiūnaitė, V.Baumila. L.Björk : V.Matačiūnaitė, Mia, V.Baumila. L.Lučiūnas: V.Matačiūnaitė, Mia, V.Baumila. S.Stonytė: V.Matačiūnaitė, Mia, V.Baumila.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad į Kopenhagą važiuoja V.Matačiūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.