TV žiūrovai Lietuvos atlikėjus valdys nuotoliniu būdu

Įsivaizduokite – ateinate į koncertą, spragtelite pirštais ir scenoje pagal jūsų norą pasikeičia atlikėjai. Be to, jie pasirengę padainuoti jūsų pageidaujamą dainą. Neįtikėtina? Viskas įmanoma – tuo įsitikinsite šį šeštadienį 19 val. per „Lietuvos ryto” televiziją žiūrėdami koncertą „You Do Music”.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 1, 2014, 11:50 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:51 PM

Scenoje – 8 atlikėjai ir grupės, koncerto dainų sąraše – 41 kūrinys. Kokia eiga jie eis į sceną ir kurias dainas atliks, kol kas nežino net patys artistai.

Nuotykis, kokių nepasitaiko kasdien, – ir visa tai tiesioginėje TV transliacijoje iš sostinės „Litexpo” rūmų. Negana to, koncerto programą dėlios ne režisieriai ar prodiuseriai, o kompiuterius ir išmaniuosius telefonus įsijungę žiūrovai, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Tokią originalią dovaną Lietuvai nusprendė padovanoti kompanija TEO. Koncerto partneris „Lietuvos ryto” televizija pasirūpins, kad visa šalis šį šou galėtų pamatyti gyvai, o kad muzikantų pasirodymų neatskirtų tylos pauzės, koncertą ves žinomų TV ekrano žmonių trijulė – aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis, grupės „ŠarkA” narė Ieva Stasiulevičiūtė ir humoro laidos „Žinių naujienos” žvaigždė Timūras Augucevičius.

Programą sudarys publika

Televizijos GALA žiūrovai jau žino, kad gali kaip panorėję stumdyti televizijos laidas: jas įsirašyti, žiūrėti vėliau, vidury laidos pasukti vaizdą atgal ar sustabdyti ir po pertraukėlės žiūrėti toliau.

Kodėl ko nors panašaus nebūtų galima padaryti su muzikiniais pasirodymais – realiu laiku? Būtent tokia mintis įkvėpė koncerto „You Do Music” atsiradimą.

Perprasti koncerto sistemą gali būti sudėtinga, bet tik iš pirmo žvilgsnio.

Prie starto linijos išsirikiavusios aštuonios Lietuvos muzikos žvaigždės: Jurga Šeduikytė, Donatas Montvydas, „Biplan”, „Pelenai”, Beissoul ir Einius, „Golden Parazyth”, Violeta ir Vilius Tarasovai bei „Pop Ladies”.

Kiekvienas parengė po keletą kūrinių, tačiau nė vienas nėra tikras, kurias dainas teks atlikti, mat tai lems patys koncerto žiūrovai.

Interneto adresu www.teo.lt/koncertas šią savaitę dar buvo registruojami GALA vartotojai, kurie į koncertą pateks nemokamai. „Litexpo” salė nėra guminė, todėl galinčių savo akimis pamatyti koncertą bus apie keturis tūkstančius.

Jie ir visi prie televizorių ekranų jau nuo koncerto pradžios tuo pačiu interneto adresu suras balsavimo anketą – čia galės vienu mygtuko paspaudimu iš siūlomo sąrašo pasirinkti mėgstamiausius kūrinius. Balsavimo rezultatai gyvai bus rodomi ekrane.

Į sceną žengs tie atlikėjai ir dainuos tas dainas, kurių publika tuo metu pageidaus labiausiai. Balsuoti ir taip keisti koncerto eigą bus galima nuo pirmos iki paskutinės renginio minutės.

Be to, žiūrovai balsuodami galės pakeisti koncerto vaizdo grafiką ir scenografiją. Pasitelkiant koncertų scenografijoje mūsų šalyje retai naudojamą „3D Mapping” technologiją bus keičiama vaizdo projekcijų nuotaika.

Muzika – įvairiam skoniui

Žodžiu, kone viskas, išskyrus dainininkų balso stygas, priklausys nuo TV žiūrovų malonės.

„Keičiasi TV žiūrėjimo įpročiai – vis daugiau dėmesio skiriama žiūrovų galimybei patiems daryti įtaką programos turiniui. Pavyzdžiui, užsienyje yra serialas, kurio pabaigą nulems patys žiūrovai. Nusprendėme tai perkelti į muziką.

Norėjome, kad koncertas būtų įdomus kuo įvairesnei auditorijai, todėl ir atlikėjai pasirinkti tokie, kad būtų atspindimi kuo įvairesni stiliai.

Pavyzdžiui, „Pop Ladies” ir Beissoul su Einiumi pamatyti vienoje scenoje tikriausiai iki šiol niekam neteko”, – pasakojo koncerto rengėjai.

Visų renginio dalyvių, anot organizatorių, įkalbinėti nereikėjo – pasiūlytas žaidimo taisykles jie priėmė susidomėję, nes nieko panašaus iki tol patirti neteko.

„Net ir užsienyje bent jau mums neteko matyti, kad koncertas būtų rengiamas panašiu principu”, – sakė bendrovės TEO atstovai.

Konkurencijos prieskonis

„Labai įdomus sumanymas. Man tinka. Noriu pasirodyti kuo geriau – pasirodymą rengiu su gyvai grojančiais muzikantais.

Didžioji dalis dainų, kurias pasiūliau, – iš mano naujausio albumo „Norim dar”, kuriame skamba šokių muzika. Tai man šiuo metu labai artima, bet bus ir kūrinys „Love Is Blind” iš „Eurovizijos” – kaip be jo”, – juokėsi D.Montvydas.

Dainininkas nė neabejoja, kad pirmiausia jam teks dainuoti kūrinį „Norim dar” – ši daina dabar sulaukia prašymų pakartoti visur, kur tik Donatui tenka koncertuoti.

„Matau net kelis dalykus, kurie man šiame koncerte labai patinka. Skirtingų žanrų atlikėjai – tai reta proga mums susitikti, įvertinti vienas kito pasirodymus, pasidalyti idėjomis.

Be to, bus smagi konkurencija. Manau, visi pasistengs pasirodyti kuo geriau, kad sulauktų daugiau žiūrovų balsų. Aš pasirengęs”, – sakė D.Montvydas.

Dėl transliacijos pasipuoš

Elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth” maloniai nustebo sulaukęs kvietimo į šį šou – tai, anot vokalisto Giedriaus Širkos, rodo, kad koncerto rengėjai plačiau žiūri į lietuvišką muziką.

„Kai kam mes iki šiol esame nišinė elektroninės muzikos grupė, bet atsirado žmonių, kurie patikėjo, kad šiam koncertui mes tinkame.

Bus įdomu pabūti tarp populiarių kitų žanrų atlikėjų. Tą dieną turėsime du koncertus – iš „Litexpo” skubėsime į klubą „Studio 9”, kur vyks mūsų gastrolių per Lietuvą „Looking Backward, Moving Forward” pasirodymas.

Būtų smagu visus keturis tūkstančius žiūrovų pakviesti ateiti ten”, – juokėsi G.Širka.

Koncertai didelei auditorijai – ne naujiena „Golden Parazyth”. Pernai grupė surengė koncertą sostinės Katedros aikštėje, kurio klausėsi tūkstančiai žmonių.

Giedriaus nuomone, „You Do Music” idėja – labai įdomi, o sumanymas į vieną sceną pakviesti skirtingų žanrų artistus – puikus.

„Rodys televizija, todėl galbūt gražiau pasipuošime. Mums tai puiki galimybė. Ateis žiūrovų, kurie mūsų tikriausiai negirdėję. Galbūt pasiklausys, pamatys, kad gerai varome, ir nuspręs, kad „16 Hz” nėra vienintelė grupė, kurios verta klausytis.

Kita vertus, mums įdomu koncertuoti vienoje scenoje su „Pop Ladies”. Aš nesutinku, kad alternatyviosios muzikos atlikėjai turi žaisti tik savo nišoje. Mačiau pernelyg daug tokių, kurie taip darė, o dabar nori mesti muziką ir emigruoti”, – sakė G.Širka.

Jis mano, kad daugiausia publikos balsų sulauks daina „Izabelle”: „Ji patinka net tiems, kurie nemėgsta mūsų muzikos. Net rokeriams.”

Pažįstamų būryje

„Biplan” muzikantų laukia intriga – ar šių dienų hitas „Amore” publikos balsavime pralenks daug metų šios grupės vizitine kortele buvusią dainą „Labas rytas”?

„Manau, taip ir bus. Internete „Amore” peržiūrų skaičius jau pralenkė „Labas rytas”. „Amore” šiuo metu yra didžiausias mūsų hitas.

Todėl tą dainą tikriausiai teks pagroti. Bet man mieli ir svarbūs visi penki pasiūlyti kūriniai”, – sakė grupės vokalistas Maksas Melmanas.

Nuo interneto technologijų vėjų neatsilikti mėginantis muzikantas mano, kad koncerto techninis sumanymas – įdomus, tačiau svarbiausia nepamiršti tiesiog mėgautis gera muzika.

„Visus koncerte dalyvaujančius atlikėjus mes daugiau ar mažiau pažįstame. Man smagu, kad esame skirtingi.

Manau, visa muzika turi teisę egzistuoti. Aš atsirenku, ko klausytis, o ko ne, bet neperšu savo nuomonės kitiems”, – kalbėjo M.Melmanas.

„Biplan” šiuo metu išgyvena pakilimą: neseniai apdovanojimuose M.A.M.A. tapo metų popgrupe, be to, po kelerių metų pertraukos ruošia naują albumą.

„Mes padarysime viską, kad žiūrovams būtų smagu”, – žadėjo M.Melmanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu