V.Baumila skeptiškai vertina savo galimybes „Eurovizijoje“

„Aš nelaimėsiu šios atrankos, tiksliau – niekada negali žinoti, ką nuspręs komisija ir žiūrovai, bet mano galimybės nedidelės. Kūrinys, kuris skambės finale, man tiesiog netinka”, – neįprastai atviras „Eurovizijos" dalyvis Vaidas Baumila.

Sprendimo dalyvauti „Eurovizijos” atrankoje, nors dėl jos ne kartą teko per 24 valandas lėkti iš Londono į Vilnių ir atgal, V.Baumila nesigaili.<br>D.Umbraso nuotr.
Sprendimo dalyvauti „Eurovizijos” atrankoje, nors dėl jos ne kartą teko per 24 valandas lėkti iš Londono į Vilnių ir atgal, V.Baumila nesigaili.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 1, 2014, 5:25 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:36 PM

Jo dalyvavimas finale – bene dviprasmiškiausias. Nežinia, ar pergalės atveju atlikėjas galėtų gegužę keliauti į Kopenhagą ir nešti Lietuvos vėliavą „Eurovizijoje”.

Mat Didžiojoje Britanijoje miuziklų dainininko karjeros siekiantis lietuvis tuo metu turėtų gastroliuoti po šią šalį kaip miuziklo „HMS Pinafore” atlikėjas.

Varžovėms – pagyros

Šią savaitę Vaidas net svarstė, ar jam apskritai verta dalyvauti atrankos finale, bet galiausiai nusprendė negriauti renginio eigos.

„Ką manau apie dainos „Attention” galimybes „Eurovizijoje”? Sunku pasakyti. Originali dainos versija man nėra labai priimtina, bet gal ten skambės geriau. Pasikartosiu – aš pats atrankos finale su šiuo kūriniu nepuoselėju didelių vilčių. Buvo dainų, kurios man tiko labiau”, – neslėpė V.Baumila.

Dainininkas mano, kad konkurentės – stiprios, abi nusipelnė kelialapio į „Euroviziją”.

„Gerai sutariame, su Vilija kartais susitinku Londone. Abi jos tvirtai laikosi scenoje, žino, ko nori ir ką daro. Daug metų dainuoja, turi pakankamai patirties.

Tiesa, aš maniau, kad finale bus ir Monika Linkytė. Norėčiau, kad būtų, mielai užleisčiau savo vietą”, – sakė V.Baumila.

Sprendimo dalyvauti „Eurovizijos” atrankoje, nors dėl jos ne kartą teko per 24 valandas lėkti iš Londono į Vilnių ir atgal, jis nesigaili.

„Radau daug gražių dainų, be to, labai susidraugavau su atrankos komanda – bus progų padirbėti ateityje. Man smagu, aš tikrai nesakau, kad nebandysiu jėgų ir ateityje”, – sakė V.Baumila.

Dainininką maloniai nustebino laiškai nuo „Eurovizijos” gerbėjų, kurie Londone ėjo pasižiūrėti miuziklo – vien dėl to, kad juos sudomino Vaido pasirodymai „Eurovizijos” atrankoje.

„Yra ištikimų šio konkurso gerbėjų. Kita vertus, supratau, kad britai domisi „Eurovizija” ir ją mėgsta, o iš konkurso šaiposi tik todėl, jog patiems seniai nepavyksta jo laimėti. Tai man sakė daugelis britų”, – pasakojo Vaidas.

Žada keliauti po Ameriką

Miuziklas „HMS Pinafore” ką tik baigė pasirodymų seriją Londono „Hackney Empire” teatre, turinčiame daugiau nei šimto metų istoriją. Vaidas teigia, kad šie pasirodymai 1290 vietų salėje – itin svarbūs. Į juos dėmesį atkreipė britų žiniasklaida, į vieną pasirodymų užsuko garsusis anglų aktorius Stevenas Berkoffas, simpatijų spektakliui neslėpė australų kino žvaigždė Cate Blanchett.

Ką veiks po miuziklo gastrolių, Vaidas jau žino – vasarą ketina atostogaudamas keliauti po JAV. Vienas kelionės tikslų – Los Andželas, kuriame lietuvis ketina apsilankyti dainininko Erico Beneto studijoje ir „Playboy” imperijos įkūrėjo Hugh Hefnerio viloje.

„Manote, juokauju? Ne. Turiu bičiulį, kuris pažįsta reikalingus žmones, jis pats jau buvo toje viloje”, – dėstė Vaidas.

Rudenį jis ketina tęsti darbus miuzikluose – tiki, kad pasiūlymų ir galimybių atsiras.

„Gaila, kad šiuo metu negaliu dalyvauti keliose atrankose. Pradeda repetuoti nauja miuziklo „Mamma Mia!”, sukurto pagal ABBA muziką, trupė. Aš prodiuseriams tikčiau ir dėl balso, ir dėl kūno sudėjimo, bet šiuo metu tiesiog dirbu kitame miuzikle, o kai baigsiu, bus vėlu. Bus dar tų atrankų”, – numojo ranka Vaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.